Cookie- og Privatlivspolitik

Whitney: Can I Be Me

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo, men er i længere passager præget af trist stemning, da den fokuserer på konsekvenserne af stofmisbrug og omsorgssvigt. I en scene fortæller en grædende og meget oprørt kvinde om at finde Whitney Houston død i et badekar. I flere klip ses politi og soldater med trukne våben under uroligheder i Newark. Da der dog kun er tale om enkelte sekvenser i en ellers roligt fortalt dokumentarfilm, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
26.07.2017
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Whitney: Can I Be Me
|

Dokumentarfilmen 'Whitney: Can I Be Me' er et portræt af den afdøde sangerinde Whitney Houston.

Gennem aldrig før set arkivmateriale, interviews og koncert- og backstageoptagelser fortælles historien om popmusikkens første kvindelige sorte megastjerne, der levede et spektakulært liv, men også kæmpede med et misbrug, der til sidst tog livet af hende - kun 48 år gammel. 

Filmen følger karrieren fra de tidligere år som gospelsanger til det Grammy-vindende gennembrud og skuespillet i filmen The Bodyguard.

'Whitney: Can I Be Me' er produceret af folkene bag Oscar-vinderen Searching for Sugarman, og kan sammenlignes med en Oscar-vinder, nemlig filmen Amy om Amy Winehouse's storhed og fald.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
4.7
3.5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... indeholder alle ingredienser til et rørende og nuanceret portræt af den virkelige Whitney, men efterlader desværre sin tilskuer med en fornemmelse af, at have smuglæst i billedbladet hos tandlægen ..." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "Den banale sandhed viser sig at være, at hun egentlig bare ville lave musik og være elsket. Det skildres med melankoli i dokumentarfilmen ..." (Nanna Frank Rasmussen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Whitney Houston: Can I Be Me

Whitney: Can I Be Me får 6 stjerner af Anmelderen ******

Nogle gange er det svært at bedømme, og vurdere en film, og det er svært at finde ud af hvor mange stjerner man skal give filmen. Filmanmeldelser burde jo være objektive, men det er de bare ikke, de er jo hamrende subjektive. Sådan er det. Det skal man bare vide, og minde sig selv om. Jeg søger at være filmanmelder, ikke filmkritiker, og i min optik er der stor forskel på de to. Jeg har i størstedelen af mit liv været fan af Whitney Houston, og jeg blev både bedrøvet og ked af det, da jeg hørte om hendes død. Det viste sig, at jeg åbenbart var en meget større fan af Whitney Houston, end jeg selv regnede med. I 2014 skrev jeg en rap-sang om Whitney, som stort set handlede om at hun var en smuk person og en unik stjerne med et kæmpe talent, og stadig den dag i dag er savnet i verden.

De første billeder ruller hen over skærmen, og stemmer fra personer som var tættest på Whitney Houston starter at fortælle, om superstjernens barndom. Man finder hurtigt ud af, at stoffer hele tiden har flureret i baggrunden af hendes liv, da disse blev brugt til at more sig med og have det sjovt. Whitneys liv bliver belyst og gennemgået, både hendes liv på overfladen, og i baggrunden. Man spørger sig selv undervejs, hvad der dog fik den dygtige, smukke og kærlige kvinde, til at vælge en så destruktiv vej i hendes privatliv. Den dybe sandhed kommer frem, Whitney Houston var en talentfuld superstjerne, med en englestemme. Men hun var også blot og kun et menneske, og det er det som mange af hendes fans glemmer eller overser. Whitney søgte det, som alle mennesker søger, kærlighed, accept, respekt, og et godt liv. Men desværre sloges hun med indre dæmoner, og det var dette og et knust hjerte, som i sidste ende tog livet af hende.

Denne dokumentar er en fantastisk film, den belyser råt og ærligt Whitneys liv præcis som det var, og det trængte verden til at se og vide. Whitneys historie er lige så episk og storslået, som den er trist og sørgelig, og man kan ikke undgå at blive påvirket. Historien er oplysende, og handlingen er relevant, spændende og indsigtsfuld. Der er ingen skuespillere med i denne film, det er mennesker fra den inderkreds af mennesker, som havde med Whitney Houston at gøre. Det er virkelige mennesker fra virkeligheden, som fortæller hvad de ved, og hvad de har set og oplevet. Det er sandheden som kommer frem i denne dokumentar, og et eller andet sted, trænger alle Whitneys fans til at se denne film og lære sandheden om hvem hun virkelig var. Tempoet er lavt, alle kan følge med, imens detaljerne om Whitneys liv bliver gennemgået. Rytmen er fuldstændig afstemt, harmoneret og balanceret, og god. Man er underholdt, men denne film er ikke for sarte sjæle, den er hård på mange måder. Personligt blev jeg dybt berørt, og jeg er stadig den dag ulykkelig over, at hun desværre ikke er blandt os længere. Can I Be Me er en hård men sandfærdig film, som fortæller sandheden, sandheden om et smukt menneske, et kæmpe talent, som var perfekt som hun var. Det var virkelig en god film, og jeg er stadig meget stor fan af hende. 6 stjerner herfra.

Jimmy

Nååå det var godt :D Så er jeg glad igen ...

Jimmy

Hvorfor vises den ikke i Århus?? Hvorfor er det ALTID kun f***king København!!!

Det er SÅ irriterende!!! Der er altså andre dele af Danmark der gerne vil se den!!!

Henrikuser/299003

Hej Jimmy,

Den kommer også til Aarhus :-)
Både i Nordisk Film og i Øst for Paradis. Nordisk Film har oprettet en visning d. 26. juli nu, kan jeg se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.