Cookie- og Privatlivspolitik

Where to Invade Next

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo, og er primært baseret på samtaler. Den indeholder dog også flere dokumentariske billeder af meget voldsom karakter. Her ser man blandt andet billeder fra forskellige krigshandlinger, hvor lig ligger forkullede, og bomber eksploderer. I flere passager ser man scener fra fængsler, hvor fanger ydmyges, forfølges og udsættes for vold. Her ser man blandt andet en fange, hvor flere fængselsbetjente sidder oven på ham. På baggrund af de voldsomme dokumentariske scener vurderes det, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på de yngste i aldersgruppen 7 til 11, og filmen bliver derfor tilladt for børn over 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Where to Invade Next
|

Med dokumentarfilmen ’Where to Invade Next’ har Michael Moore besluttet sig for at stjæle de bedste ideer fra diverse velfærdssamfund.

Den ihærdige amerikaner kigger nærmere på skolemaden i Frankrig, ferieloven i Italien, fængselssystemet i Norge og mange andre europæiske tiltag, som han støder på i sin søgen efter et større udbytte af de amerikanske skatteyderes bidrag til statskassen.

Michael Moores tilgang er ligeså manipulerende, som den er underholdende, men under overfladen ligger en skarp kritik af USA og landets manglende evne til at se sin egen fortid i øjnene.

'Where to Invade Next' er den 61-årige instruktørs første dokumentarfilm siden Capitalism: A Love Story fra 2009. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.8
4.2

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Michael Moore] fortæller historien om USA, men undervejs giver han os nok stof til, at vi kan stille de samme kritiske spørgsmål til os selv. Og måske blive lidt klogere." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Moores bidrag til tidsbølgen med Occupy Wall Street og Bernie Sanders-vision er sjov, positiv og tankevækkende." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er formentlig en vildere øjenåbner set med amerikanske øjne, men Moore formår at formidle sine (til tider noget lyserøde) pointer med højt humør, der er smittende fra begyndelse til slut ..." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "’Where to Invade Next’ er ikke så skarpt tegnet og så målrettet som fx ’Bowling for Columbine’. Netop derfor, netop fordi Moore lader andre mennesker tale til inspiration for alle, kan ’Where to Invade Next’ ende med en Moore-film, der faktisk gør en forskel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Med vanlig ironi og satirisk lune drager Moore til Europa for at stjæle ideer og blive oplyst om tiltag, der gør livet nemmere og bedre for borgerne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Vist er [Michael Moore] stadig vred. Men når han denne gang trasker europæiske og tunesiske gader tynde for at give udvalgt viden videre, fornemmes også både rørende vemod og en visionær inspiration. Michael Moore er så relevant som nogensinde." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.