Cookie- og Privatlivspolitik

What Richard Did

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der i en længere passage har en meget trykket og skyldtynget stemning, indeholder en voldsom scene, hvor en ung mand slås og sparkes flere gange. Scenen er dog kortvarig og ikke udpenslet, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.10.2013
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
What Richard Did
|

I 'What Richard Did' er Richard Karlsen en ung, talentfuld atlet og ubestridt alfahan blandt vennerne i det sydlige Dublin, men skolen er slut, og nu venter universitetet samt voksenlivet. Richard er derfor opsat på at nyde sommeren i fulde drag, før tilværelsen ændrer sig for altid.

Han hænger ud med vennerne, bruger tid med familien, og sidst men ikke mindst forelsker han sig hovedkuls i Lara, der gengælder følelserne. Richard er lykkelig, og fremtiden synes fuld af muligheder, indtil en enkelt handling spolerer alt og på et splitsekund ændrer livet for både ham og de personer, der er tættest på.

Titelrollen i det irske drama ’What Richard Did’ spilles af Jack Reynor, der har høstet stor opmærksomhed for sin præstation og efterfølgende fået en bærende rolle i den kommende actionfilm Transformers: Age of Extinction.

Filmen byder også på roller til bl.a. danske Lars Mikkelsen, der senest har været aktuel i de danske biografer med Viceværten (2012) og Max Pinlig på Roskilde (2012).

'What Richard Did' er instrueret af Lenny Abrahamson, der næste gang er aktuel med det sort-humoristiske drama 'Frank' om en kultdyrket rocksanger spillet af Michael Fassbender.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] måden, som historien fortælles på, er meget ujævn, så da der kommer nogle få stærke øjeblikke mod slutningen, er man for irriteret til at bekymre sig." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] intenst studie i skyld og soning båret af trovædige skuespilpræstationer, og en tiltalende hang til ikke at skære tingene ud i pap." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en intelligent, flot og uhyre relevant ungdomsfilm om at tage ansvar for sine handlinger." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] sober realisme for hårdtprøvede forældreøjne." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'What Richard Did' har åbenlyse kvaliteter, men får på mærkelig vis aldrig samlet tankerne og formuleret en tematik. Til gengæld leverer den varen i en frustrerende slutning, som er god, fordi man selv må skrive videre på den." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lulu

Traileren er gribende og fængende- og har bestemt givet mig lyst til at se filmen snarrest

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.