Cookie- og Privatlivspolitik

What Maisie Knew

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
01.08.2013
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
What Maisie Knew
|

Dramaet 'What Maisie Knew' følger den syvårige Maisie, hvis forældre søger om skilsmisse og starter en bitter strid om forældremyndighederne.

Masie må navigere i de voksnes kaos med al sin uskyld, charme og betingelsesløse kærlighed, og hun kastes frem og tilbage mellem sine forældre: Susanna, en aldrende rockstjerne, der jagter et sidste hit, og Beale, en travl kunsthandler med mange rejsedage.

Begge gifter sig med nye partnere for at stå stærkere i retssagen, og i takt med at Maisie knytter sig til moderens nye mand, bartenderen Lincoln, indser hun, at hun selv må være den voksne i sin egen lille familie.

'What Maisie Knew' er en fortælling om det komplicerede, moderne familieliv og om et barns ukuelige kærlighed til to forældre, der svigter igen og igen. Dramaet er baseret på Henry James’ klassiske roman, og filmen er en moderne pendant til klassikeren 'Kramer vs. Kramer' fra 1979.

I rollerne som Masies forældre ses Julianne Moore (The Kids Are All Right) og Steve Coogan (24 Hour Party People), mens Lincoln spilles af Alexander Skarsgård fra Melancholia (2011). Maisie spilles af Onata Aprile, der på trods af sin unge alder allerede har medvirket i tre spillefilm.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
4.5
4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  Nogen ny 'Kramer mod Kramer' er det ikke, men 'What Maisie Knew' er bevægende og intelligent og et fint alternativ, hvis man ikke gider se mega-robotter tæve monster-aliens. (Niels Lind Larsen)

 • Jyllands-Posten

  Smukke, flagrende billeder kan ikke dække over det banale og sentimentale indhold i opdateringen af Henry James' roman. (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Med enkle midler og suverænt skuespil lykkes det instruktørparret Siegel og McGehee at gøre en henry James-roman fra det 19. århundrede til en moderne fortælling om narcissisme og omsorgssvigt. (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  Filmen udmærker sig ved en dyb empati og et realistisk understatement. Der er ingen store ture i Hollywood-traditionen for højt melodrama, og skønt 'What Maisie Knew' markedsføres som et supplement til Robert Bentons klassiske 'Kramer mod Kramer' (1979) – filmen, som alle enlige fædre ser med deres børn på et tidspunkt – er den bedre til blot at iagttage og undlade at tage parti. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lulu

Jeg har set traileren og den gik lige i hjertet, jeg skal uden tvivl se filmen, så snart den kommer i Dagmar eller Grand..

minibach

Da jeg ville ind og se What Masie Knew, var det jo i bund og grund pga Alexander Skarsgård... Men jeg blev fuldstændig overrumplet (på den gode måde) af filmen, af temaet, af Julianne More og ikke mindst af Onata Aprile (håber hun bliver Oscar nomineret). Filmen er bare SÅ god og for tæller historien fra Maisie's synspunkt, hvilket bare gør fortællingen stærkere og mere hjerteskærende. Læs hele min anmeldelse af filmen på min hjemmeside http://www.minibach.net/what-maisie-knew/

Jeppe

’What Maisie Knew’ er en god, relevant og intelligent fortælling, der går lige i hjertet.

Læs vores fulde anmeldelse på filmpuls.dk og se hvor mange stjerner vi giver den.

Maria

Jeg så den i går, og blev hurtigt forelsket i pigen der spiller Maisie! Hun er virkelig god til at spille barnet der bliver overladt til sig selv, grundet to egocentrerede forældre.

Alexander Skarsgård er dejlig nørdet og sød i den. :)

Kan varmt anbefale den til alle der har vist interesse for den. :)

simoneuser/937597

Skarskår beviser igen og igen, at han kan være super seriøs og alvorlig i sine roller, men Skarskår formår alligevel at bringe smilebåndet godt på arbejde, da man gang på gang smiler og får grineren på over hans sjove, skøre og ualmindelige cool humor! :P Og "What Maisie Knew" er ingen undtagelse!

Heidiuser/286660

Ja har aldrig læst bogen så kan ik relaterer. Mn så den idag , og må sige den spillede på alle mine følelser, jeg græd og var vred osv. Men det får virkelig sat ens tanker igang, omkring svigt a børn. De spillede så godt alle sammen, især Onata som spiller pigen, hun siger ikke alt for meget men bare de udtryk og måden hun er på siger alt :)

Helt klart en one of a kind oplevelse for mig.

Snowkittyuser/767758

Det lader ikke til at man kan se filmen i Herning, og jeg ville helt klart have været taget ind og se den hvis det var! )-: Og så har jeg også fundet ud af at filmen blev udgivet i september 2012 i USA, så Danmark er åbenbart ret langsom...

Caroleuser/138730

I love Henry James, and I am afraid that this movie does not seem to be able to live up to his classic. But like with any movie that is based on a book, if you've read the book, the movie if probably not going to deliver...

Maria

Anita du har virkelig ret: pigen ser ud til at være ret dygtig.
Elisabeth du har også lidt ret: Alexander Skarsgård er en skuespiller jeg ret godt ka' li', han ser helt udmærket ud og så er han heeeeelt fantastisk som Eric i True Blood. Det var også der jeg "lærte ham at kende" hvis man kan skrive det sådan.
Ved ikke helt om jeg skal se den, men måske.
Man ved aldrig.....

Ania

Det kan virkeligt blive en god film, traileren ser i hvert fald interessant ud og pigen ser ud til at være dygtig!
Den skal ses!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.