Cookie- og Privatlivspolitik

What If

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en rolig grundstemning. Temaet er kærlighed og fortællingen er præget af humor og sødme. Én scene trækker vurderingen op: Filmen viser en scene fra en horror/splatterfilm, hvis grafiske indhold normalt vurderes som tilladt over 15 år. Da scenen er et klip, som hovedpersonen ser i sit tv, og er løsrevet fra filmens øvrige handling og let kan genkendes af større børn, som fiktion i fiktionen, vurderes det, at kun børn under 11 år vil kunne blive skræmt.

Se mere på medierådet.dk
21.08.2014
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
What If
|

Filmen 'What If' handler om Wallace, der er vant til at brænde nallerne på parforhold. Således beslutter han ikke bare at droppe sine medicinstudier, men også alt hvad der har med kærlighed og kvinder at gøre. Netop da møder han naturligvis Chantry.

Hun lever af at animere tegnefilm og bor sammen med Ben, hendes kæreste gennem flere år. Wallace forelsker sig i Chantry, men omstændighederne gør, at de tager en beslutning om at parkere deres forhold i ”vennezonen” på ubestemt tid.

Deres indbyrdes kemi får dem imidlertid til at stille spørgsmålet: Hvad hvis dit livs kærlighed faktisk er din bedste ven? Det gigantiske grå område mellem ”ven” og ”kæreste” er blevet udforsket af mange film før, men selvom ’What If’ måske ikke fører sit publikum gennem ukendte temaer, så gør den det på ganske originale måder.

Et af filmens små og effektive tricks er, at den på fornemmeste vis er dybtfølt, samtidig med at den gør grin med sin egen genre. Den ved godt, at den minder om hundredvis af andre film, men ’What If’ vender dette til sin egen fordel. Den prøver aldrig at bide over for meget, hvilket netop er grunden til, at både dens humor og drama er så let at sætte pris på. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (55 votes)
4.1
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre drukner de gode intentioner i et forceret manuskript, tynget af massiv dialog, der af al magt forsøger at signalere 'skævt' og 'sjovt'." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er alt sammen velmenende, men førsteelsker bliver Potterdrengen altså aldrig." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "'[...] opleves grundlæggende som noget, man har set mange gange før, hvis ikke lige det var for den britiske tone, der trods alt giver miseren en smule kant med frækt skårne replikker [...]." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det der kunne have været en sød og skæv, komedie, ender med at være krukket." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] befriende med en romantisk komedie, hvor miljøet og forelskelsen føles ægte og bygger på en fælles humor." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det er svært at placere Daniel Radcliffe typemæssigt. Han blev måske ikke helt så høj, som man havde håbet da man castede ham til hele Harry Potter serien - og jeg håber ikke jeg fornærmer alt for mange, heller ikke så køn.

Men mindre kan bestemt gøre det, hvis man har personlighed. Se bare Jack Nicholson.

Problemet er nok at Radcliffe stadig mangler at finde sit ståsted - heldigvis kan han både gro skæg, og smide brillerne og så er han allerede lidt på afstand fra Harry.

Denne film er et ekko af andre ungdomsfilm, og man kan sagtens se den - men den efterlader sig ingen spor i sandet.

Mikkel Poulsen

For what if er D. 8 Januar 2015!

Marishen76

Havde ikke de helt store forventninger, synes traileren så god ud, men det var lige som det. Men efter de første 15 min, hvor jeg lige skulle ha pillet "Harry Potter" ud af filmen (eller måske er det mit hoved) blev jeg fuldstændig opslugt af den film. Den e sød, sjov, romantisk, fængende ja faktisk fantastisk. en af de bedste film jeg har set i år.

Jenny

Var inde og se den med min søster igår aftes og den var udover alle mine forventninger.

Synes historien var rigtig god og godt fortalt.

Det var sjovt at se Daniel i en anden rolle end Harry Potter og han gjorde, efter min mening, et rigtig godt stykke arbejde.

Helt sikkert en film jeg vil kunne se igen og igen :D

Maria

"What If" er en romantisk komediefilm som ikke gør som andre romantiske komediefilm med kliché efter kliché og tilsat lidt Katherine Heigl. ;)

Daniel giver den et frisk pust, og han kan til dels det der komik, selvom det ikke er alle jokes der bliver grinet af.

Jeg synes den fungerede godt, godt flow i historien, gode skuespiller, gode dialoger. Thumbs up herfra!

Nickie Antonia

Om kærlighed når den er lusket, beskidt og ærlig.

Fyldt med sjove replikker - og fed humor.

Jeg synes ikke det var en letvægter, der var budskaber og ikke mindst humor i.

Nikolaj

Jeg tror det er sådan en film der bare bliver lavet for kærelighedens skyld, jeg synes ikke, at historien lyder specielt interessant.

Og jeg føler heller ikke, at Daniel Radcliffe er den bedste skuespiller i verden.

Han slog godt nok igennem som Harry Potter hvor han gjorde et fint stykke arbejde, men efterfølgende har jeg ikke set ham i en god film, og jeg har heller ikke rigtigt set en film efterfølgende hvor han spiller med lige så meget glimt i øjet som han havde i Harry Potter.

Men det kan godt være jeg havde set anderledes på det hvis jeg var en pige.

Ida

Glæder mig til der kommer mere information om filmen, for indtil videre lyder det som en af de platte teenage tøsefilm, som jeg aldrig har været stor fan af..

Procella

Den virker sgu lidt fesen altså...

10 kr. på at han får pigen til sidst....

Jelina

Jeg har fulgt Harry Potter siden film nummer et kom ud og det er så forkert at se Daniel i andre roller og især denne her slags fordi den er så anderledes i forhold til den måde man kender ham på. Jeg synes han virker akavet og forkert placeret i denne film. Han ramte i mine øjne godt i December Boys, men jeg synes bare slet ikke han passer ind i What if. Man skal nok se hele filmen før man kan sige så meget, men lige nu synes jeg det virker forkert.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.