Cookie- og Privatlivspolitik

West Side Story

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder flere scener med voldsomme kampe, knivdrab og en scene, hvor man ser lig. Da filmen også indeholder mange lette og muntre sekvenser, og da stemningen også præges af sang og musik, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
08.12.2021
| |
2 timer 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
West Side Story
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|
West Side Story plakat

Filmen 'West Side Story' er baseret på Broadway-musicalen af samme navn fra 1957. Som i den originale musical-opsætning handler denne nye filmversion også om forbudt kærlighed og farlig rivalisering mellem de to bander the Jets og the Sharks.

Det er dog ikke første gang, at musicalen er blevet genskabt som film, for i 1961 blev det til en yderst succesrig, Oscar-vindende version af Jerome Robbins og Robert Wise.

Den både musikalske og romantiske fortælling blev i sin originale Broadway-form nomineret til hele seks Tony-priser, mens filmatiseringen fra 1961 modtog intet mindre end 11 Oscar-nomineringer, hvoraf den vandt hele 10 statuetter, herunder for Bedste film.

Musicalen er desuden inspireret af William Shakespeares klassiske tragedie 'Romeo og Julie', men altså som musical sat i 1950'ernes Upper West Side i New York.

'West Side Story' anno 2021 er instrueret af ingen ringere end Steven Spielberg, der har adskillige klassikere bag sig, bl.a. Jaws, E.T., Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark og Schindler's List med flere. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)
4.5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Genindspilningen af 'West Side Story' er blevet en mesterligt gennemarbejdet, fængende og medrivende film. Den berømte musical, også spillet vidt og bredt herhjemme, både ligner sig selv og er alligevel helt ny. Revitaliseret." (Jakob Steen Olsen)

 • Filmland P1

  "Bernsteins musik strutter stadig af et helt ubegribeligt overskud. Historien er altid relevant. Og uanset at det er ti år siden, Spielberg sidst skabte noget, der fik filmverdenen til at tabe kæben - nemlig 'Tintin' - er han stadig en suveræn fortæller." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Koreografien er stadigvæk selve substansen, og sang- og dansenumrene er formidable, men overskygger ikke dem for 50 år siden. Til gengæld lægger Spielberg vægt på handlingens socialpolitiske aspekter." (Bo Tao Michaëlis)

 • Jyllands-Posten

  "Den klassiske amerikanske musical med numre som "Maria" og "America" er født på Broadway og udødeliggjort i en Hollywood-film fra 1961. Hvad skal vi så med den 60 år efter i en ny udgave? Alvorligt meget, viser det sig." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Det er, som om Spielberg er blevet politisk tonedøv på det ene øre." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Spielbergs genindspilning af 'West Side Story' er en magisk musicaloplevelse, der overbeviser om sin eksistensberettelse med sit lysende talentfulde cast, storslåede iscenesættelse og stadig aktuelle temaer om immigration racisme og gentrificering." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg nåede ikke at få set den originale film fra 1961 først. Så derfor kan jeg ikke sammenligne de to. Dog kan jeg godt sammenligne musikken, da jeg selvfølgelig kender en hel del af de originale sange. Og her må jeg sige, at jeg rent sangmæssigt klart foretrækker de gamle versioner.

Steven Spielberg kan til gengæld noget med det visuelle. Hans udgave af West Side Story er en fryd at se på. En ren fest for øjnene af farver, kostumer, kameraføring og production design. Det er der ikke én finger at sætte på.

Til gengæld vil jeg sætte to fingre på et andet aspekt: begge hovedroller er totalt fejlcastede. Ansel Elgort som Tony er en "pretty boy" helt uden charme eller karisma. Og Rachel Zegler som Maria er en lille kedelig mus med minimal udstråling. Når man så hertil lægger, at skuespillet ikke er noget at råbe hurra over, så er det sørme svært at klappe i hænderne over deres lille romance. Det hjælper heller ikke, at jeg på intet tidspunkt blev overbevist om deres kærlighed til hinanden. De ser hinanden for første gang på tværs af dansegulvet. Og så er de nærmest parate til at løbe væk sammen og blive gift efter en enkelt meget kort dans. Den slags hurtige forelskelser er selvfølgelig set før i filmhistorien, men så er det som regel ledsaget af mere troværdig skuespil og charme.

Filmen er ret lang. Over 2½ time. Jeg var overrasket over, hvor få musicalnumre den indeholder. De første 45 minuter føles således som én lang ouverture, før man for alvor kommer igang. Højdepunktet kommer ca. midt i filmen med "America". Her sprudler filmen for alvor med lækker og glad koreografi. Det er også den sang, der har den klart bedste og mest intelligente tekst.

Ibenuser/320628

Egentlig en god film, men jeg savner tekster, når der tales spansk. Man går glip af en del dialog, hvis man ikke forstår spansk.

Michaeluser/781383

Er helt enig. Savner undertekster på den soanske del.

Selvom man måske kunne gætte sig til hvad de siger så er det trist at det ikke er oversat til dansk.

Ved godt det er et bevidst valg fra instruktøren, da spansk jo er meget udbredt i USA, men synes ikke der bliver tænkt på resten af verden, hvor det ikke er så udbredt i de forskellige lande (undtagen der hvor de taler spansk som hovedsprog)

Globaltools

enestående. Hop ind på min profil, og se hvilke andre film jeg holder af

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.