Cookie- og Privatlivspolitik

Wannsee-konferencen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen behandler temaet holocaust og indeholder meget detaljerede planer om og beskrivelser af aflivning af jøder og håndtering af deres døde kroppe. I filmen indgår fx en scene med en beskrivelse af en soldat, der gerne vil skyde børn. Da filmen er roligt fortalt og beskrivelserne alene fremgår af dialogen, vurderes film til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
19.01.2023
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Wannseekonferenz
|

Det tyske drama 'Wannsee-konferencen' udspiller sig den 20. januar 1942, hvor ledende repræsentanter for det nazistiske regime mødtes i en villa i Berlin-Wannsee til et møde, der er gået over i historien som Wannsee-konferencen. 

Det eneste punkt på agendaen var, hvad nationalsocialisterne kaldte 'Den endelige løsning på det jødiske spørgsmål' eller koordineringen af et systematiske massemord på millioner af jøder i Europa.

Filmen er en blandt mange film om 2. Verdenskrig i de danske biografer i år, heriblandt De forbandede år 2, Operation Mincemeat og Pasforfalskeren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.1
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Matti Geschonneck højner det dramatiske på bekostning af det dokumentariske i »Wannsee-konferencen«, men får dissekeret rationaliteten bag nazismens vanvid." (Kristian Lindberg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Den tredje film om konferencen, hvor nazisterne lagde planer for det største folkedrab i historien, er den mest uhyggelige i al sin nøgternhed." (Bo Tao Michaëlis)

 • Information

  "Den fremragende 'Wannsee-konferencen' er en dybt grusom oplevelse. Den følger minut for minut nazikonferencen, hvor Endlösung blev så perverst nøgternt diskuteret. Det skaber modbydelige billeder i ens indre biograf." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Wannsee-konferencen var 90 minutter, der ændrede historien. Her skræmmende gestaltet som blot endnu et planlægningsmøde." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Kristeligt Dagblad

  "'Wannsee-konferencen' ser ikke skræmmende ud. Den ligner i princippet et bestyrelsesmøde i en virksomhed. [...] Netop derfor er den mere skræmmende end samtlige historiens gyserfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Der er ikke mange humanistiske halmstrå at klamre sig til i denne nøgterne gennemgang af beslutningsprocessen bag det mest makabre folkemord i menneskehedens historie." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

og det, der er værre.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.