Cookie- og Privatlivspolitik

WALL·E

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
29.08.2008
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
WALL·E
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning Dansk Tale
|

'Wall·E' er baseret på en uhyre simpel idé: Hvad hvis Jordens befolkning var nødt til at forlade planeten og tilfældigvis glemte at slukke den sidste robot?

Efter århundreder af ensomt, rutinepræget arbejde opdager Wall·E, en pligtopfyldende robot, at den har en større skæbne foran sig end at indsamle skrald, gennem mødet med den elegante eftersøgningsrobot Eve.

Eve indser, at Wall·E uvidende har fundet en løsning på menneskehedens problem og rejser tilbage ud i rummet, for at rapportere til menneskerne, der håber på at vende tilbage til Jorden.

Wall·E tager efter hende på tværs af universet og får følgeskab på sin galakserejse af blandt andre en kakerlak og et heroisk team af utilpassede, funktionssvigtende robotter.

’Wall·E’ er instrueret af Andrew Stanton, som tidligere har skabt den Oscar-vindende ’Finding Nemo’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1222 votes)
5.1
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... lovlig avanceret for mindre børn. Men de første tre kvarter er den et regulært mesterværk (Ebbe Iversen). ()

 • Børsen

  Den er bragende flot og modig. Et helstøbt mesterværk (Morten Dürr). ()

 • BT

  Wall-E er proppet med brilliante ideer og og visionært design og et bankende hjerte bag det hele (Jacob Wendt Jensen). ()

 • Ekstra Bladet

  ... en nærmest åbenbarende oplevelse præget af udsøgt poetisk billedsans og et enormt visuelt overskud (Henrik Queitsch). ()

 • Jyllands-Posten

  At lade filmens elskende par være to robotter, som stort set ikke kan sige andet end hinandens navne med maskinstemme, er en genistreg (Jakob Levinsen). ()

 • Politiken

  Det er sjældent, en gigantisk løftet pegefinger er blevet brugt så gennemført afvæbnende og vittigt som i denne rørende og regulært nyskabende computeranimerede love story udfoldet på en dyster og kun alt for aktuel baggrund (Kim Skotte). ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathias

Wall-e er udentvivl en af mine yndlingsfilm fra den tidligere generation. Filmen har en fantastisk animation fra dets tid og kan stadig konkurrere med nutidig animation.

Derudover er historien i Wall-E simpel, men stærk. Kan klart anbefales til alle.

Mvh. Mathias fra https://scandicnails.dk/

Tinauser/865799

Fantastisk historie. Den har et godt budskab. Elsker den film!

S. Rico

Jeg synes Wall-E er voldsom overrated. Nærmest inden den fik dansk premiere var den udråbt til verdens bedste film nogensinde! Ro på! Den er god, ganske god. Men det er alle Pixars film. Og jeg kan komme på en hel del andre af deres film der er bedre. Jeg blev ikke rørt over Wall-E, og selv om det er en rigtig god historie, så er det ikke en af dem, jeg gider se flere gange.

Rasmus/Musen

WALL-E er et mesterværk. Denne gang har Pixar absolut brugt alle deres kræfter på at skabe en film, som både har elskelige karakterer, samtidig med at den faktisk også har en god handling (Synes jeg).

ÅÅH ja, WALL-E. Det er sjældent, at jeg er mest vild med hovedkarakteren i en film (og med sjældent mener jeg næsten aldrig). Men i denne film kan det næsten ikke undgås, at jeg blev "lidt mere ud over det sædvanlige" optaget i hovedkarakterens udvikling. Det skyldes nok mest af alt miljøet (Som ikke består af meget andet end jord og skråtbunker, måske lidt vand hist og her og også nogle næsten nedrevne bygninger). Det er faktisk ret heldigt, at vores Helt har et sted at bo og leve, fordi der er ikke mange steder, hvor man kan finde et ordentligt hjem mere på jorden.

-Men så kommer robotten EVA også senere ind i spillet, og det er her i filmen, hvor man endelig ved, at der er "Kærlighed i luften." Altså hvad ellers, den stakkels robot har ikke anden end en lille kakerlak ellers til at tage sig af. Forholdet mellem WALL-E og EVA er netop det, som er helt fantastisk ved filmen. De første 30-40 minutter af filmen sker der virkelig meget, som jeg synes betyder så ekstremt meget for vores kærlighed til karaktererne. Efter det, hvor de pludselig er ude i rummet på et rumskib, synes jeg derfra ikke, at det hele tiden fungerer perfekt. (Men den er stadigvæk meget sjov, især alle de andre robotter, som absolut prøver at gøre alt for WALL-E's sikkerhed. HaHa! :D).

Det er virkelig mange gode film fra Pixar-Studiet derude, som også er mesterværker på deres måde, det må jeg sige.
-Toy Story har forholdet mellem Woody og Buzz Lightyear, hvor Woody vil gøre alt for at afskaffe Buzz, fordi han ikke må blive drengen Anders's nye favorit-legetøj.
-De Utrolige har vaskeægte superhelte, som alle må forenes om deres forskellige superevner for at besejre ondskaben.
-Inderst Inde har alle Følelserne hos os mennesker med, og vi kan absolut relatere til vores eget liv i den film.
-Og så er vi højest en fjerdedel igennem Pixar's fantastiske værker her.

Men det, som Pixar bare IKKE har gjort tidligere, det har været at kunne fortælle sådan en fantastisk romantisk historie (Efter hvad jeg har set tidligere) nogensinde før. Hold da op, det fungerer SUVERÆNT godt (Den bliver svær at slå, Titanic! ;-))

Filmen som helhed slår stadigvæk ikke min "Yndlings-animationsfilm" som jeg tidligere har beskrevet er: Storkene.
Men nu er Pixar også noget helt andet, end hvad Warner Bros. Animation er blevet til endnu.

Så på deres vejne, så må WALL-E stå som et af de allerstørste værker (Efter min mening). Jeg har i hvert fald ikke set filmen for sidste gang endnu.

Jeg tror stadigvæk på Pixar. Det vil jeg altid gøre, forhåbentlig helt til den dag, hvor det hele ender (Hvis det nogensinde gør det, altså...)

Til det uendelige univers.
:-)

Wayne

Og jeg er helt enig - det er en af de bedste Pixar film, nogensinde. Ja faktisk en af de bedste film der er lavet.

Rasmus/Musen

Jeg havde også virkelig bare mange tanker efter jeg havde set filmen, så derfor måtte jeg næsten bare få dem ud på en eller anden måde.

Men den kan helt klart Anbefales til alle og enhver derude. Den har så meget kærlighed i sig, så man Kan næsten ikke blive skuffet. Derimod er der mange overraskelser, og det gør den til en absolut fantastisk film i sig selv.

;-)
:-)

Line FS

Hvis du ikke elsker Wall-E, så har du ingen sjæl. Okay det er lidt hårdt, men sådan føler jeg. Hvem elsker ikke Wall-E? jeg kender ikke en eneste som kan sige noget negativt.
Man kan på ingen måde undgå at forelske sig i den lille ensomme robot. 30 minutter uden nogen siger noget, og man sidder med tårer i øjnene, et smil på læberne og et varmt hjerte.
Filmens start er klart det bedste, men samtidig er det en fantastisk afrunding, og selvfølgelig 100% nødvendigt og uundgåelig - for sikke en fantastisk fortælling der bliver fortalt. Og både inspirerende og enormt tankevækkende. Tænk, en lille tegnefilm, og så sætter så store spørgsmål og tanker i gang i vores hoveder.

Nikolaj

Og en af Pixars bedste

Jacob

Pixar er kendt for at gøre døde ting levende, og et af de bedste eksempler er om robotten der er så pokkers ensom. En unik og sublim animation, der står som en milepæl ikke bare for Pixar selv, men som sand inspiration for alle andre. Som historien skrider frem bliver det hele dog lidt for sort/hvidt, men hvad gør det ikke når der opstår sød musik mellem to kredsløb?

Malianuser/550956

Helt igennem fantastisk film.!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.