Cookie- og Privatlivspolitik

Vildmænd

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning med en humoristisk undertone. Den rummer en række scener med voldsomt indhold, hvor personer kommer til skade, torteres eller bliver såret og dræbt med forskellige våben. I nogle af disse scener introduceres volden med en chokeffekt. Enkelte af de blodige scener dvæler langvarigt og detaljeret ved sår. Da det voldsomme imidlertid jævnligt blandes med humor, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
03.02.2022
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vildmænd
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, English subtitles, Seniorbio
|
Billetter
Vildmænd plakat

I den danske komedie 'Vildmænd' er Martin skredet fra familien og sit faste arbejde.

Turen er gået til Norge, hvor han nu lever i fjeldene mutters alene og vil leve i ét med naturen. Bevæbnet med bue og pil samt en pelsdragt af dimensioner forsøger Martin at befinde sig så langt fra civilisationen som muligt.

Men alt ændrer sig, da hashsmugleren Musa dukker op, skadet efter et biluheld og på flugt fra sine rivaler. Martin og Musa må nu se sig jagtet af politi, forbrydere og Martins kone.

'Vildmænd' er en sort komedie om den moderne mand, der flygter fra den daglige trummerum for at finde sig selv. Rasmus Bjerg fra bl.a. Så længe jeg lever spiller Martin, og i rollen som Musa finder vi Zaki Youssef, der også kunne opleves som Assad i Afdeling Q-filmen Marco effekten. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (274 votes)
4.7
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Vildmænd' er i det hele taget ret sjov, nogle gange på en absurd måde, nogle gange på en underfundig måde. Og der er stadig lidt bund i sagerne, for midtvejskrise ER jo en ting, uanset hvor latterligt det kan virke." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Vildmænd' er en film, som gør noget, få danske film tør. Den ser på et tema både inde- og udefra - og formår at gøre det på så underfundig vis, at tilskueren i især den første time sidder helt ude på kanten af biografsædet." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "'Vildmænd' er visuelt veludført med den norske natur som dramatisk bagtæppe, og skuespillerne leverer da også udmærkede præstationer, men dialogen halter. Filmen vil gerne være en absurd komedie, men er bare ikke sjov nok." (Molly Balsby)

 • Filmland P1

  "Men lige nu, med 'Vildmænd', er [Thomas Daneskov] i hvert fald klar til at spidde den moderne danske mand, ikke med bue og pil, men med humor, energi og vildskab." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "De flotte billeder og et indie-afslappet musiktæppe af især den underkendte 70’er-musiker Ted Lucas holder tonen, og trådene samles i en eftertænksom afslutning, der sætter trumf på tematikken." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

 • Jyllands-Posten

  "... Rasmus Bjergs ekstreme midtvejskrise underholder." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Dansk film om mand i galopperende livskrise falder fladt på røven." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Den dybere pointe fortaber sig måske lidt undervejs i blod og gangstervold, men 'Vildmænd' er stadig en usædvanligt sjov dansk film, båret af en veltimet indsats fra den uforlignelige hovedrolleindehaver Rasmus Bjerg og instruktør Thomas Daneskov, der går en lysende fremtid i møde." (Jacob Ludvigsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Nogenlunde på niveau med "Undercover" fra 2016

steffan

Rigtig fed og smuk fortælling og nød filmen med verdens dejligste

Dannie

Årets skuffelse, der er mere spænding i én nedlukning end denne film.

Mads

Historien er god. Vores hovedperson vil gerne væk fra hverdagen og alt, der handler om rengøring, børnepasning og 8 - 16. Sammenspillet mellem de to hovedpersoner er rigtig god og et par steder i filmen, er det til tider rørende og dybt. Kan anbefales.

janususer/351176

Det som kunne have været årets danske film, gik desværre hen og blev en overfladisk fortælling om nogle tragiske personer. Jeg følte mig underholdt de første 15 min, resten af tiden blev lidt for ligegyldig.
Filmen efterlod dog en med interessante tanker, men det var ikke det jeg var kommet for.

Rasmus Bjergs evner blev på ingen måde udnyttet, desværre!

bambiexplorer

For tredje gang af tre mulige, efter udløbet af den tredje (og sidste?) coronanedlukningsperiode, havde vi fundet vej til Moviehouse Hellerup. Efter en quick dinner hos Café Rotunden, som ligger lige rundt om hjørnet, og serverer hærderlige burgere, pasta etc., skulle vi denne gang se Vildmænd. Der havde indfundet sig seks andre personer i sal 4, før vi ankom. Lige efter reklamerne og trailerne, netop som filmen begyndte, ankom fire lettere støjende teenagere. De faldt dog ret hurtigt til ro, men de havde svært ved at holde fingrene fra deres debiltelefoner. Det kunne dog have været meget værre, og de var relativt gode til at skrue langt ned for lysstyrken, når en SMS skulle besvares. Men stadigvæk er der godt nok nogle teenagere, både fra Hellerup og Ishøj, der trænger til lidt mere opdragelse … og lidt mindre curling og/eller helikopter!

Jeg er ved at indhente det tabte, så det her bliver, sandsynligvis, en af de sidste korte anmeldelser ;)

INTRO
Vi bliver dumpet midt ind i handlingen, et sted i nærheden af Guddalen. Om det er den ægte Guddal, aner jeg ikke, men det kunne det godt have været. Her finder vi Martin, som er skredet fra konen og sine to døtre. Han er iklædt noget der minder mest af alt om et vikingoutfit. Han har prøvet at løbe både en halvmarathon og en kvartironman. Men han kan stadigvæk ikke finde ind til sit indre jeg … og så vil han i øvrigt skilles.

Lidt derfra kører tre narkotikadealere ind i en elg. Bilen bliver godt molesteret og Musa tror at hans to dealervenner er lige så døde som elgen. Han søger mod nærmeste by. Dog sikrer han sig at han får sportstasken, som er fyldt med skejser, med sig. Efter et stykke tid støder Musa på Martin, og den noget lettere finurlige duo kan påbegynde en temmelig bizar rejse mod det forjætte land, a.k.a. Guddalen, skarpt forfulgt af det noget inkompetente norske lokalpoliti.

… MEN HELT UDEN EVNER ER HAN IKKE
Martin og Musas rejse mod Guddalen er fyldt med farer og skøre overraskelser. Specielt Martins “operation” af Musas ben, der blev voldsomt læderet i sammenstødet med elgen, gør ondt. Og heldigvis bliver fingrerne ikke langt imellem, rent billedemæssigt. Efter at have vandret hundredevis … måske er det kun et par og tyve, kilometer, når de frem til målet for deres rejse. Et mål der ikke viser helt at være det utopi de havde drømt om. Samtidig ankommer Martins kone og døtre til byen, sådan cirka i samme sekund som Musas kumpaner. Så nu er der lagt i ovnen til det helt store showdown :)

CAST & CREW
Rasmus Bjerg, er sådan en skuespiller man (jeg) føler at jeg kender rigtigt godt. Men når jeg skimmer listen, er det godt nok ikke mange af de film og serier han har medvirket i jeg har set. Rejsen til Saturn og Flammen og Citronen er de to eneste jeg for alvor husker. Det samme gør sig faktisk gældende for Sofie Gråbøl. Her er det Blinkende Lygter og Forbrydelsen der springer i øjnene. Anyways, sammen med Musa (Zaki Youssef) spiller de godt. Men politimester Øyvind (Bjørn Sundquist) og hans to betjente (Håkon T. Nielsen og Tommy Karlsen) fortjener en særlig cadeau.

Thomas Daneskov, manden i instruktørstolen, hans hidtidige fem film har jeg absolut intet kendskab til, men helt ueffen er han ikke.

BILLEDE & LYD
Hverken klipning eller lyd/musik er ekseptionel i Vildmænd. Jo, der jo lige den gang hvor politimester Øyvind affyrer sit tunge gevær i maven på en af antagonisterne, med brag der i den grad både kan høres, mærkes og føles, både af os som tilskuere, men også af samtlige beboere i Guddalen. Sådan et par “små” overraskelser er der da en håndfuld af i filmen. Og fordi der er så få af dem, virker de faktisk hver gang. Det er lidt af en Mickey Mouse-operation politiet i dalen har gang i, men absolut på den underfundigt fede og pænt voldelige måde.

KONKLUSION
Man sidder ikke og skraldgriner sig gennem Vildmænd, men på den anden side keder man sig hellere ikke under de 101 minutter filmen varer. Nu er der vel, strengt taget ikke tale om en ren komedie, som IMDb skriver, men vel snarere et komediedrama. Så der på ingen måde lagt op til en komedie på niveau med Retfærdighedens Ryttere. Fire absolut fornuftige stjerner bliver det til.

bambiexplorer.dk

Uffe

Ualmindeligt tragisk, hvad der hændte i Kongsberg, Norge; stor respekt til Nordisk Film for at vælge at udskyde filmens premiere. Den er nu sat til 13/1 2022.

Kilde: https://underholdning.tv2.dk/2021-11-05-udskudt-efter-angreb-i-norge-nu-...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.