Cookie- og Privatlivspolitik

Vildheks

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en spændingspræget grundstemning og foregår delvist i et eventyrligt univers med magi og overnaturlige fænomener. Den indeholder en række dramatiske og faretruende scener, hvor særligt filmens hovedfigur, der er et barn, er udsat. I en del scener dukker en truende og dystert udseende skikkelse op, som på et tidspunkt truer med at efterstræbe hovedkarakterens blod. I en skummel cykelkælder overfaldes hovedkarakteren af en truende kat, der vælter hende, og river hendes kind til blods. Et barn skæres i hånden, og blodet drypper. Da filmens centrale figurer imidlertid er stærke og handlekraftige, da de dramatiske virkemidler generelt er afdæmpede og kortvarige, og da filmen delvist foregår i et overnaturligt eventyrunivers, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
11.10.2018
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vildheks
|
Versioner: se alle
2D, Red Barnet Galla, Babybio, Sidste Chance
|

Den danske fantasyfilm 'Vildheks' handler om pigen Clara, der lever et helt almindeligt liv, indtil en mystisk kat overfalder hende, og hun opdager, at hun er langt fra normal.

Clara er simpelthen en vildheks, hvilket betyder, hun har en speciel kontakt til naturen og dyrene. 

Snart er Clara i fare. Heksen Kimæra er nemlig ude efter hendes kræfter, og for at være i sikkerhed, må Clara nu flytte ud i skoven for at bo hos en moster, hun ikke anede eksisterede, for at komme i lære som vildheks. 

'Vildheks' er baseret på Lene Kaaberbøls bogserie af samme navn. Forfatterinden har tidligere fået filmatiseret sin roman Skammerens datter.

Datteren af Nikolaj Lie Kaas, Gerda Lie Kaas, spiller den bærende hovedrolle over for navne som Sonja Richter og Signe Egholm Olsen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (263 votes)
3.9
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Historien [...] er meget længe om at komme igang. [...] Til gengæld er 'Vildheks' enormt flot, både når det kommer til billedsiden og effekter." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "'Vildheks' [tager] os helt nye steder hen. Synd, at historien ikke tager os med på eventyr." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Vildheks' er en klassisk dannelseshistorie om at finde sig selv og føle sig anderledes, og Munks første film i rækken [...] vækker løfter om dansk fantasy på uhørt højt niveau." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man kan ikke tage fra 'Vildheks', at den er flot lavet. [...] men det afhjælper ikke indtrykket af en historie, der er tabt på gulvet og kun nødtørftigt samlet igen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen genskaber skoven fra bogen og er god til at bygge et tæt univers. Det skal se overbevisende ud, og det gør det." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

Danmark er blevet rigtig gode til at lave spændingsfilm til børn.

Emmauser/216922

Så smuk og god film - vil klart anbefale unge at se den!

Trine

Om det at være lidt anderledes. Der er mere mellem himmel og jord

Dea Mariauser/183105

Smuk billedside og en fin præstation fra Sonja Richter er det eneste positive ved filmen. Med det fantastiske grundlag der er i bøgerne er filmen blottet for alle finesser og pointer. Filmen er endt som uinteressant, mærkelig rodet og med dårlige dialoger.

lars

Jeg var inde med mine to børn og se denne film til en forpremiere i Palads. Jeg har ikke læst bøgerne, men har brugt en del tid på Kaaberbøls Skammer serie, hvor jeg fandt filmatiseringen af første bog utrolig velfungerende.
Derfor gik jeg ind med høje forventninger til filmatiseringen af Vildheks, men ak hvor blev jeg skuffet.
Jeg anderkender filmen var flot lavet. Billedene over skovene og scenerne i islandskabet hos “den onde” var virkelig fantastiske, men plottet og skuespillet var noget juks.
For det første forklarede filmen aldrig, hvorfor hende pigen (Clara hed hun vist) var så speciel. Hvorfor pokker var det hendes blod de skulle bruge.
Filmen brugte den første halve time på at skabe en spænding op omkring en kat, som ikke førte til noget.
Clara ville ikke være en vildheks, og ender så med at gå i lære som vildheks, fordi hun vil være normal???
Det bliver aldrig forklaret hvor i verden de foregår, men det i hvert fald ikke Danmark.
Clara går klædt i noget super underligt tøj, som på ingen måde passer til en pige i 2018.
Vildhekse magi fungerer i filmen ved, at man “synger” ahhh ahhhhh aa ahh, og så sker der et eller andet. Men igen bliver det aldrig forklaret og pludeslig kan Clara det.
De viser sig at vildheksene også har et “råd” som er en gruppe meget alvorligt udseende mennesker med sorte fjer i håret. De skal kontaktes, og der lægges op til stort drama, men det viser sig at være komplet ligegyldigt at tale med det råd.
Det hele ender så i et klimaks hvor Clara, som ligepludselig så gerne vil være vildheks alligevel, møder den frygtede onde super heks, som alle vildhekse er bange for (ja ja præcist som Voldemort) og ta da uden nogen speciel forklaring synger vores lille spritnye og utrænede vildheks aaaahhhh aaahhhh ahhhhh og ta daaa vinder kampen. Suk suk.
I slutningen vender Clara tilbage til sin underlige tøj og skoleliv i den udefinerbare landsby. Og uden nogen speciel grund er hun ond mod klassens populære pige, som filmen åbentbart mente havde været ond i starten af filmem.
Og sådan bliver det bare ved, det ene underlige tiltag efter det andet.
Skuespillet fandt jeg personligt komplet ligegyldigt. Den eneste som lyste lidt op i det ellers stive og “gammeldages danske skuespil” var pigen, som også var i lære som vildheks (kan ikke huske hendes navn).

Det kan være at man skal have læst bogen, men jeg syntes det var virkelig kedelig og usammenhængende film, med middelmådigt skuespil.

metteuser/585985

De fleste af skuespillerne er virkelig godt castet (særligt Clara, moster Isa, Kala, Oskar) og de spiller alle virkelig godt. MEN historien hænger ikke sammen og nogle af ændringerne i forhold til bøgerne er utroligt irriterende og dårligt for historien (skal ikke røbe noget) - både min 11-årige datter og jeg er skuffede over filmen - tror bare vi læser bøgerne igen.

Nicholaj

Jeg er en af de personer som har læst serien, så jeg kan godt forstå folk mener, man ikke helt skal bedømme ud fra bøgerne. Men jeg synes nu filmen tager en alt for stor drejning i forhold til plottet af historien. Jeg giver den 2 stjerne for både at være lidt langtrukken, men også uden kontekst flere gange. Jeg føler filmen ville have været bedre, hvis de havde holdt sig til plottet af historien. Så er det også for dårligt at ting, som var vigtige for plottet blev taget ud.

maria

Det var god film ikke er Ejnar Til små Børn Men skal var 10 år
Men er rigtig God

Henriette

Flot film som minder mig om Ronja Røverdatter. Altså måden den er filmet på. Så blev lidt nostalgisk, da jeg så den.
En film for hele familien.
Havde 2 drenge med på 10 og snart 12. Begge var begejstrede.
Flot og spændende film.

maj-br

Fin film, meget smukt optaget ( er nok ikke i DK :-( )
meget fine skuespiller præstationer, dejlig film.
Rolig og spændende. kan anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.