Cookie- og Privatlivspolitik

Vice

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder flere realistiske og dokumentarprægede krigs -og torturscener og scener, hvor man ser sårede og døde mennesker. I én scene ser man en mand, som er faldet ned fra en høj mast, og man ser, at han ligger på jorden slemt tilskadekommen med bl.a. et brækket ben, hvor knoglen stikker ud, mens en gruppe omkringstående mænd ser grinende og ligegyldigt til. I flere scener ses korte glimt af mennesker, som tortureres. Man ser blandt andet en mand, som hænger ned fra loftet, en mand som får tape omkring øjne og mund, mens han placeres nøgen i en varevogn, en mand hvis hoved tvinges ned i et toilet samt en nøgen mand, som ligger på et bart gulv og trækkes rundt iført et hundehalsbånd. Hertil kommer scener med døde mennesker, som ligger på jorden i en krigszone, og i en afsluttende scene ser man en mand, som rammes af en bil og ligger livløs på jorden med blodet flydende ud af hovedet. Selvom filmen også indeholder rolige passager, hvor fortællingen bæres af dialog, vurderes den stadig at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
31.01.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vice
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Det biografiske og satiriske drama ’Vice’ handler om den 46. vicepræsident Dick Cheney, der spilles af en nærmest ugenkendelig Christian Bale.

Således fortælles den vilde historie om den berygtede politikers liv - fra sin drikfældige ungdom og hele vejen ind i de mest magtfulde gemakker hos USA’s præsident i Det Hvide Hus.

’Vice’ er således baseret på en sand historie, der dog er bevidst om, at den måske ikke er lige sand hele vejen, bl.a. fordi politikeren er en meget hemmelighedsfuld og privat mand.

Rollelisten byder bl.a. også på Steve Carell som Donald Rumsfeld og Sam Rockwell som præsident George W. Bush.

Christian Bale har tidligere arbejdet sammen med filmens instruktør, Adam McKay, på The Big Short. Bale er før set lave fysiske transformationer, bl.a. som radmager i The Machinist og i sin Oscar-vindende præstation i The Fighter.

'Vice' var nomineret til otte Oscars, og vandt én.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (97 votes)
4.5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Vice' er en af de bedste film om amerikansk politik nogensinde." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "'Vice' er fyldt med [...] drillende og komiske omgang leg med virkelige hændelser." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Når hans film går så rent ind, skyldes det McKays evne til at koge et umiddelbart uoverskueligt eller meget omfangsrigt emne ned til en intelligent bouillonterning fyldt med sjov og alvor, der kan få stort set hvad som helst til at glide nemmere ned." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Vice' er en velplaceret giftpil ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Vice' er forførende skruet sammen, og underholdningsværdien er høj." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Som enormt amerikansk-politisk interesseret, så havde jeg store forventninger til denne film. Det var dog også med tanke på, at filmen nok ville være farvet politisk - og det er den også. Den er ikke lavet af Dick Cheney folk, eller republikanere. Det skal man også lige have med.

At filmen er stjernespækket af fantastiske skuespillere, gør jo heller ikke forventningerne mindre. Christian Bale er i en liga for sig, der er ganske få i min optik som er der, hvor han er. Han er hæderlig og fantastisk dygtig, og det er han også i denne film. Hans forvandling alene - er VANVITTIG flot!

Method acting i filmen er fantastisk. Komedien er blandet godt sammen med det alvorlige og seriøse i filmen. Man kan mene, hvad man vil om Dick Cheney - men han har opnået meget, og måden han har gjort det på, har været ved at spille spillet brutalt og bl.a. sælge mennesker tæt på ham. Gribende og rammende. Jeg synes faktisk, at filmen også var rørende, da man følger en politisk figur i USA, som har været enormt kontroversiel.

Plottet er vidunderligt og det passer meget godt op af en dokumentarfilm, som der er lavet om Dick Cheney og det kan jeg godt lide, at det passer ind med virkeligheden.

Jeg er ikke selv fan af Dick Cheney, men jeg er fan af filmen Vice. Fremragende film!

Henriette69

S. Rico håber det er ok, jeg låner overskriften på din anmeldelse....
Men det er præcis hvad filmen er, på den fede måde.
Er ikke synderligt interesseret i politik, heller ikke amerikansk politik. Blev alligevel lidt fanget af filmen.
Endnu en suveræn forvandling af Bale. Han er fænomenal. Intet mindre.

S. Rico

Der går faktisk mere end halvdelen af filmen, før vi kommer til den periode, hvor Dick Cheney bliver vice president for George W. Bush. Og det er en god ting. For denne første halvdel var den mest interessante, eftersom det handlede om Cheney's tidligere karriere, som ikke er så velkendt, og som jeg i hvert fald ikke vidste noget om på forhånd.

I den anden halvdel bliver filmen mere og mere farvet, og man ender med at få lidt dårlig smag i munden over den propaganda agtige facon. Og det endda selv om man som dansker selvfølgelig som udgangspunkt er ret anti-republikansk. Filmen reddes af den humoristiske tone og den helt særlige satiriske tilgang. Og halvvejs inde i rulleteksterne tager instruktøren selv brodden af den farvede tilgang ved at selvironisere over filmen.

Vice er i det hele taget en pudsig blanding af amerikansk undervisning i politik med sjove voice-over kommentarer, satire over det amerikanske samfund, og anti-republikansk propaganda.

Katja

På mange måde er det som om, den er film er en genre helt for sig selv.. du vil forstå hvad jeg mener, efter du har set filmen.. Selvom filmen handler om politik og prøver at skildre begivenhederne kronologisk, er der også tilført en væsentlig grad af comic relief .. som ja, får én til at grine.. men samtidig bli'r man også helt slukøret.. for selvom filmen garanteret har taget sig nogle fiktive friheder, så er store dele af det som fortælles - baseret på sandhed.. og dét man bliver præsenteret for i filmen er ganske enkelt forfærdeligt.. og ja, vi er mange som ikke er tilfredse med den nuværende præsident.. men jeg tror, vi havde været mere f'cked, hvis Dick Cheney også havde været Trumps VP..

bambiexplorer

Vice – The Dick Cheney story …
Vi så Vice til forpremieren, en dag før den egentlige premiere, i Dagmar, komplet med kedelig rødvin og fornuftig chokolade. Før filmen fortalte den gode gamle DR-journalist, Lasse Jensen, lidt om hvorledes han have oplevet Dick Cheney, under sine år som udenrigskorrespondent i USA. En lidt tam oplevelse, da Lasse læste op fra sit faste manuskript, uden nogle svinkeærinder eller sideanekdoter. Men det var da fint nok at høre lidt guldkorn fra en person der rent faktisk havde mødt Dick personligt.

Vice er et biografiske og lettere sort-satiriske drama, som handler om George W. Bush’s vicepresident Dick Cheney. Den er baseret på de virkelige begivenheder om den noget anløbne politikers liv, men følger på ingen måde virkeligheden slavisk. Dick var en noget drikfældig ung herre som lykkedes med at komme hele vejen til toppen som VP i Det Hvide Hus. Han startede som “intern” under Nixon, og har således haft en finger med i spillet både under både Reagan, George Bush og George W. Bush.

Vice – Hvis POTUS gør det er det OK … punktum
På mange måder er fortællerstemmen hovedpersonen i filmen, også selv om han egentlig er anonym person, som dog ender med at komme til at spille en livsvigtig rolle i Dick Cheneys liv, på den, for fortællerstemmen, absolut mindst heldige måde …

Dick Cheney, havde, i følge filmen, en evne til at meget tørt kunne konstatere, når han havde et af sine mange hjerteanfald. Han sagde blot til dem han nu var sammen med, at “jeg tror hellere at I må ringe efter en ambulance, for jeg har vist fået et hjerteanfald”. Der er mange af disse spøjse metaagtige indslag i Vice, hvilket absolut gør at filmen bliver let i tonen, på den sort-humoristiske måde, men det er også en af de ting der gør at man måske ikke rigtigt kan tage filmen seriøst. For samtidig bliver Dick udstilleet som det ultimative dummeste svin, som var den tavse bagmand bag snavset fra USA’s side om gennem nullerne, mens fx Bush junior, bliver udstillet som et person med et vid på niveau med en dør, hvilket, trods alt, vist ikke var i overensstemmelse med sandheden.

Cast & Crew
Christian Bale har tidligere arbejdet sammen med filmens instruktør, Adam McKay, på The Big Short., som Vice minder ikke så lidt om. Bale er før set lave fysiske transformationer, bl.a. som radmager i The Machinist og i sin Oscar-vindende præstation i The Fighter. Til Vice tog han 40 kg på, og han er næsten uigenkendelig. Amy Adams, som spiller Cheneys kone, Lynne, som på mange måder er den person i familien der har bukserne på, spiller rollen som manipulerende heks, ganske godt. Rollelisten byder bl.a. også på Steve Carell som Donald Rumsfeld og Sam Rockwell som præsident George W. Bush. Alle sammen spiller de method acting til noget nær perfektion.

Billede & Lyd
Der er mange krydsklip i filmen, altså, hvis en ting bliver sagt, bliver der straks klippet over til en to-sekunders sekvens fra fx 9-11, Saddams tilfangetagen eller lignende. Det er sådan set udmærket, men i længden kan det godt komme til at virke som om at instruktøren tror at vi (publikum) er lidt tunge i det, siden at alt hvad der bliver sagt, også lige skal illustreres med et lille filmklip. Kort sagt, bliver det en anelse trættende i længden.

Konklusion – Vice
Filmskaberne bag Vice, siger i indledningen, at “Fordi Dick Cheney er en meget privat person, har de ikke i alle tilfælde kunne været helt sikre på at det til enhver tid er sandheden som filmen bringer til tovs, men de har gjort sig fucking umage for ramme virkeligheden” :) Vice er nomineret til hele otte Oscarstatuetter, hvilket jeg ikke helt forstår. Filmen som sådan er da meget god, men den sætter sig et lidt spøjst sted mellem satire og seriøsitet, og det er som at kombinationen ikke rigtigt holder vand, derfor kan jeg kun give Vice fire ultrasmå stjerner …

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.