Cookie- og Privatlivspolitik

Valhalla

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet og dyster grundstemning. Den indeholder flere dramatiske scener med truende væsener, ond magi, voldsomme kampe og farefulde situationer for hovedkaraktererne. Der er scener, hvor man ser et stort dyrs indvolde, fisk der parteres, et skamferet lig på jorden og et menneske der skærer sig i hånden, så blodet drypper. I en scene bliver et barn taget til fange og pacificeres af truende og uhyggelige væsener. Det dramatiske indhold forstærkes af truende og dyster underlægningsmusik. Filmen foregår imidlertid i et urealistisk fantasyunivers. Volden er ikke udpenslet og blodig, og hovedkarakteren er modig og handlekraftig. Endvidere har filmen en positiv forløsning. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.10.2019
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Valhalla
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio
|

Den danske eventyrfilm 'Valhalla' er baseret på Peter Madsens tegneserier samt den populære tegnefilm fra 1986 og handler om de nordiske guder.

Tordenguden Thor og hans halvbror Loke ankommer til Midgård (menneskenes verden), hvor de tager vikingebørnene Røskva og Tjalfe med hjem som trælle.

Rejsen går til gudernes land, Asgård, hvor sammenholdet mellem aserne er i opløsning, og den enorme Fenrisulv truer deres mægtige hjem, Valhalla.

Ankomsten af de to børn bringer nye udfordringer til gudernes rige, da den synske gudinde Frigg ser en kobling mellem pigen Røskva og et vigtigt sagn.

Da Tjalfe kidnappes af den udspekulerede jætte, Udgårds-Loke, må Røskva, Thor og de andre guder redde hendes bor og forhindre Ragnarok.

'Valhalla' er instruktøren Fenar Ahmads tredje spillefilm efter Ækte vare og Underverden, og det er hans hidtil største og mest ambitiøse projekt.

Flere gengangere fra Ahmads tidligere film spiller med, bl.a. Roland Møller som Thor, Jacob Lohmann som Tyr, Ali Sivandi som Skrymer, Dulfi Al-Jabouri som Loke og Stine Fischer Christensen som Frigg. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (220 votes)
2.5
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sanne Salomonsen er også veloplagt som Udgårdslokes mor, Ælde, der danser med Thor, indtil hans skæg bliver gråt og går i knæ af træthed - ikke ulig den film, han er med i." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "11-årige Cecilia Loffredo er cool som den handlekraftige Røskva, Uffe Lorenzen (kendt fra Baby Woodrose og Spids Nøgenhat) er diabolsk charmerende som Udgårdsloke, og Roland Møller er noget nær selvskrevet til at spille selveste tordenguden Thor." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Det er kort sagt i det store hele lykkedes Fenar Ahmad og co. at opdatere 'Valhalla' til 2019." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det virker, som om man har anstrengt sig så meget for, at filmen skulle se helt rigtig ud, at man har haft mindre fokus på at give den et indre liv. Resultatet er desværre, at den er svær at mærke." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... som arvtager til Peter Madsens og Henning Kures særlige nordiske tone, der ligger i forlængelse af den overleverede mytologi, skuffer den fælt." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Skønt der er skruet op for feminismen i Asgård, føres temaet ikke igennem på handlingsplan. Fenrisulven er flot, men den bedste effekt er regnbuebroen Bifrost. Her er der endelig farver og lys, som minder om solen, der er forsvundet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Den er så fantastisk

Peter

En dybt elendig film.
Formentlig årets største skuffelse.

Mathiasuser/574875

Filmen er elendig filmet, dårlig manuskript og dårligt skuespil. Lige pånær Roland Møller, som formår at trække den fra 0/6 til 1/6 for mig.
Anbefales ikke!

Jesper Ørsted

Fenar Ahmad, har instrueret Valhalla...eller noget i den retning. For han må have været ude til frokost under hele filmindspilningen, der fandt sted i Sverige, Norge og Island. Problemet med den, er, at hele filmen er filmet rystet og uskarpt, lyden er helt forfærdelig, den er så ulden, at man flere gange ikke kan høre hvad der bliver sagt. Special effects består af at man ryster kameraet og stiller uskarpt, brug af røgmaskiner og Fenis-ulven er blot bagprojektion af en hund. Hundeejeren er forresten krediteret på slutteksterne!
Filmen ser ud som noget der er kommet ud af at sende en flot skolebørn i fastalavnskostumer ud i en skov med et videokamera, skuespillet er Nørre Snede Dilletantforenings standard. Jeg er rystet!
Valhalla repræsenterer et katastrofalt svigt på alle planer, hele vejen igennem produktionen. Jeg ved ikke hvordan den slags kan slippe igennem til en dansk biograf, fordi jeg mindes ikke nogensinde at have set en så ringe og uformående film i en biograf - nogensinde! Ever! Den jeg så filmen i biografen sammen med spekulerede på, om der var noget galt med biografens lydanlæg. Jeg tror det ikke. Filmen er så episk katastrofalt mislykket på alle planer, at det ville være en undtagelse, hvis ikke også lyden var dårlig. Filmen er en togulykke.

Mickey

Da det er sjældent vi har eventyrfilm inden for de danske grænser, så var jeg spændt på at se Valhalla, og hvordan de havde behandlet råmaterialet. Effekterne er gode, på en skala man sjældent ser i dansk film. Når dét så er sagt, så er der ingen effekter i verden der kan overskygge jammerligt skuespil - Hvilket der, desværre, var utrolig meget af i Valhalla. Hold kæft det var ringe?! Det kommer simpelthen til at minde om en DR Julekalender, og specielt børnene var cringe at høre på. Samtidig var de "store" navne heller ikke dygtige nok til at redde filmen. Specielt hende der spille Røskva.... nøj de har kigget forkert til dén casting. Slet ingen personlighed.

Jeg giver den to stjerner for effekterne, men alt andet var under middel

DN1

God og underholdende film som vækkede nogle barndomsminder.

Kan klart anbefales.

Mvh.
Lars / https://digitalnews.dk

Johnny

God film fra danmark............... Godt lavet

Rasmususer/728820

Som frygtet har man forsøgt at samle for mange af historierne, udover det har Fenar Ahmad fuldstændig mishandlet Peter Madsens og Henning Kure's stemning fra tegneserierne, den farverige verden er blevet grå, mørk og dyster, humoren er blevet afløst af en alvor der ikke formår at leve op til sig selv, opbygningen af filmen er forhastet og usammenhængende alt i alt en ret så skuffende oplevelse for en der er vokset op med tegneserierne.

Sigrid

Man skal IKKE forvente det har noget med tegneserierne at gøre og personligt synes jeg slet ikke de rigtige skuespiller var fundet..
Skuffelse med ekstra skuffelse ovenpå...

Cecilieuser/917440

På baggrund af traileren var det med temmelig ambivalente følelser, at jeg så den i biografen. Jeg ELSKER tegnefilmen. Jeg var heldigvis underholdt det meste af tiden. Filmen er fantastisk flot og historien er fin... sådan da.
Roland Møller er en ganske god og overbevisende Thor, selvom jeg ikke helt forstår, hvorfor han skal tale som en med kronisk halsbetændelse. Røskva er cool og Quark, hvis casting jeg nok var mest bekymret for, er bedårende. Effekterne er fantastiske - især Bifrost, Mjølner, gedebukkene og den berygtede dans med Elle. Fenrisulven er bedst, når den står stille i bjergtagende skovlys.
De to manglende stjerner dækker over de resterende, temmelig endimensionelle karakterer og deres flade replikker. De har for lidt indflydelse på historien, til at man kan holde af dem (og med dem). Plottet omkring hele Ragnarok-affæren virker lidt forhastet og man sidder med alt for mange spørgsmål.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.