Cookie- og Privatlivspolitik

Vacation (1983)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Vacation
|

Komedien 'Vacation' ('Fars fede ferie') handler om familien Griswold, der begiver sig ud på en bilferie til forlystelsesparken Walley World i LA, Californien.

Alverdens uheld forfølger dog familien, og det viser sig, at det ikke er helt ligetil at krydse USA.  

Filmen 'Vacation' efterfølges af to andre film om familien Griswold, European Vacation og Christmas Vacation, begge med Chevy Chase og Beverly D'Angelo i rollerne som forældreparret Griswold. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
5.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Så sjov at man bare ikke kan stoppe med at grine, se den sammen med din famile og planlagt din ferie nok før du har set filmen, så ved du at ferie ikke bliver som den her.

Wayne

Magien opstår ved at man tager en helt almindelig gennemsnits amerikaner, med håb og drømme - og en familie med kone og to børn - og så udsætter man dem for alle de uheld, man overhovedet kan forestille sig - og lidt til.

Den bærende kraft er selvfølgelig Chevy Chase, som man trods alle hans fejl, ikke kan lade være med at holde af. Men havde han ikke resten af familien at spille bold op ad, så var det ikke så sjovt.

CINEMANDRUP

Begyndelsen på udtrykket Fars Fede Ferie får sin start i familieudflugten til Wally World, hvor alt ikke går helt som planlagt. Vi taler her old school komik, som var en sand herlighed i barndomsårene og nu om dage har en specielt plads i ens hjerte.

Chevy Chase er manden som giver familien Griswold liv og han bærer i den grad præstationen fyldestgørende, idet du nu om dage ikke kan tænke fars fede ferie uden at tænke Chevy Chase. Filmen rummer gæsteoptrædener som også er med til at give en masse skøre indfald og her tænkes på redneck Randy Quaid.

Filmen har en skyldig fornøjelse over sig at sidde og nyde, men det gælder her om at nyde de skøre indslag og ikke ligefrem tage notater til ens egen familieferie. For denne tids film som har sine barnsben i 80’erne var den starten på en kavalkade af fars fede ferie film og det var nyt og anderledes og der blev taget hul på tabu emner som blev gjort underholdende.

Filmen er fortsat en fornøjelse i dag, selvom der er så mange gode komedie film på markedet. Det er ingen hemmelighed, at denne film var med til at kickstarte rækken af gode komediefilm, så en hyldest skal den selvfølgelig have, nu hvor der er en ny fars fede ferie film på vej.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.