Cookie- og Privatlivspolitik

Up in the Air

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
28.01.2010
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Up in the Air
|

George Clooney spiller i 'Up in the Air' hovedrollen som forretningsmanden Ryan Bingham, som rejser rundt og fyrer folk på andres vegne. 

Ryan holder meget af sit uforpligtende liv på farten og ikke mindst de næsten 10 millioner bonuspoint, han har sparet op. 

Da hans chef ansætter den unge ildsjæl Natalie, som har fået den gode og ikke mindst besparende idé at fyre folk over internettet, er han tvunget til at tage hende med ud på sine rejser for at lære hende, hvordan man personligt og på behændig vis overbringer dårlige nyheder.  

'Up in the Air' er instrueret af Jason Reitman (Oscar-nomineret for 'Juno') og er baseret Walter Kims anmelderroste roman.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1296 votes)
4.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... vittig og begavet, og fordi handlingen er høflig nok til ikke at belemre os med en forudsigelig happy ending. ... Helt perfekt er den ikke, for hen mod slutningen bliver den lidt tungere i travet, da dens varme hjerte næsten tager magten fra dens ironiske humor." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Dette er blot Jason Reitmans tredje spillefilm, men han tegner allerede nu til at blive en amerkansk filmmager, man bør holde øje med. Den glimrende 'Thank You For Smoking' samt den mesterlige 'Juno' havde ligeledes karakterer, der kæmper med deres egen og andres kynisme. Fælles for alle tre film er oplevelsen af at blive rørt og underholdt på en yderst begavet måde." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "Toptunet dialog, ferm vekslen mellem komik og drama samt stærkt skuespil over hele linjen. ... 'Up in the Air' er nu ellers ikke nogen vanvittigt ambitiøs filmoplevelse. Til gengæld er det en lille stor film, hvor der både er noget at grine ad og gruble over." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Tidens glatte ansigt og individualismens jagt på ”mig og mit personlige mål” får sig et hak i tuden i endnu en vellykket komedie fra Juno-instruktøren Jason Reitman." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "Er nødt til at indlede med et begejstret ’wow’. ... en utrolig morsom og begavet film... Socialrealisme, komedie, kærlighed, filosofisk skildring af ensomheden og roadmovie er måske lige lovlig meget i en film. Men det lykkes, fordi filmen er lige så vis, som den er vittig hele vejen frem til den sorte, men fyldestgørende og troværdige afslutning. " (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Filipe de Medeiros

George Clooney har og gør det godt. I mange år har han leveret klassepræstationer, både i "Ocean's Eleven" og mange andre film. Og denne her er ingen undtagelse. Desværre er manus fladt, og man kan gætte slutningen fra første minut af. Ikke en stor film, men stadig en stor skuespiller.

Martin

En flot fortælling om kærlighed og ensomhedens mange ansigter, en mand, der har et mål han tror, han kender. Når en sympatisk forretningsmands liv vender rundt i takt med, at kærligheden når længere og længere ind til ham.

Jeg synes, at det var en moralsk og velfortalt historie, som uden tvivl fangede mig igen, efter jeg I går genså denne komedie, drama. Med en handling, der forklare det hele på én måde, og viser det hele på en anden måde må jeg sige, at det er en film, der sagtens kan ses igen.

George Clooney spiller den intelligente, sympatiske og til tider ensomme forretningsmand ”Ryan Bingham”. Ryan har et meget krævende og upopulært job, hvis formål er at fyrer folk på andres vegne, et job, som holder ham hjemmefra det meste af året. Da en ny og ambitiøs ung kvinde (Anna kendrick) begynder at lave store ændringer i firmaets strategi. Er Ryans eneste mulighed for at bevare hans tilgang til livet at give Natalie et indsigt i hans arbejde. De begiver sig derefter ud på en stor og spændende rejse både fysisk og psykisk.

Jason Reitman er instruktøren bag denne vellykkede fortælling, han har en kreativ og sjov måde at fortælle en historie på, hvilket i høj grad kommer til udtryk her.

Rollen ”Ryan Bingham” læner sig tæt op af instruktørens forrige hovedrolle ”Nick Naylor” i komedien ”Thank you for smoking”. Da de begge har et yderst upopulært og tankevækkende job og en udvikling som person, men også den kamp de inderst inde har med dem selv.

”Up in the air” kan varmt anbefales!

Nikolaj

Up in the air vakler imellem at være et drama eller en komedie. Alvorlige og varme øjeblikke udskiftes hurtigt med små sjove indslag. De sjove indslag er dog ikke mere humoristiske end at man må nøjes med at trække lidt på smilebåndet og gemme de store grin til en anden gang.

Filmen er god nok, men det formår aldrig rigtig at ramme det sted hvor den rigtig gerne vil ramme.

Therese

Uden den helt lykkelige slutning, men meget relevant. Havde forventet noget andet, ved ikke om det her var bedre..

Frank

God film

Jeff

Really good. Clooney in top form.

Wayne

Clooneys bedste i et stykke tid. Tankevækkende film om menneskelighed og næstekærlighed.

Katja

Skøn film med en skæv dog hyggelig fortælling - som man drages af!

S. Rico

Filmen kan ikke finde ud af, om det er en komedie eller et drama. Den er ikke sjov nok til at være en komedie, og den er for plat til at være et drama. Moralen bliver serveret så direkte, at det er til at få brækfornemmelser af.

Wolverine

da jeg så denne film tænkte jeg det job vil have

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.