Cookie- og Privatlivspolitik

Unknown Identity

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.06.2011
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Unknown
|

I 'Unknown Identity' vågner Dr. Martin Harris (Liam Neeson) op efter en bilulykke i Berlin og opdager til sin rædsel, at hans kone, Liz (January Jones), pludselig ikke genkender ham.

En anden mand (Aidan Quinn) har stjålet hans identitet, og Martin jages nu af mystiske lejemordere.

De vantro myndigheder ignorerer ham, og han finder sig selv alene, træt og på flugt.

Med hjælp fra uventet side kaster Martin sig hovedkulds ind i et dødbringende mysterium, som tvinger ham til at sætte spørgsmålstegn ved sig selv og sin identitet.

Hvor langt er han er villig til at gå for at afsløre sandheden i 'Unknown Identity'?

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (155 votes)
4.2
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en yderst spændende og godt sammenskruet thriller..." (Kasper Olsen)

 • BT

  "... ender med at holde næsten lige så meget som den lover. Fans af Neesons seneste 'Taken' bør absolut løse billet." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... hører til den uendelige mængde af film, der underholder fint, men er uden særlige kendetegn eller påfaldende kvaliteter..." (Johs. H. Christensen)

 • Radio24syv

  "Håndværket er sådan set i orden. Det er bare alt sammen frygtelig konventionelt." (Kasper Løvborg)

 • Politiken

  "... ikke en thriller, der vil skrive sig ind i historiebøgerne. Men det er håndværk, der holder, og spænding, der leveres i præcis den lovede mængde." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Neeson har over sig en ubestikkelighed, som gør ham egnet til roller, hvor karakteren kommer i tvivl. Man fristes til at sige, at 'Unknown' er overraskende vellykket. I hvert fald er den svært underholdende..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CINEMANDRUP

Liam hører i den grad hjemme i film, hvor hovedpersonen kommer i tvivl på den ene eller den anden måde. Han er ubeskrivelig god til at vise an ansigtsmimik, der passer til indebrændt vrede og gør sig godt i Unknown Identity, hvor han kommer på prøve for at generobre/genfinde sin identitet.

Filmen kommer ikke op på Taken skalaen selvom vi har set denne opstilling mange gange. Man kunne være tilbøjelig til at sige at dette er Taken version på Bubbi Bjørn niveau.

Filmen suspense for en thriller er god, idet dette ikke skal forestille at være en action basker, selvom den rummer action elementer. Den rummer desværre for mange referencer til Bourne sagaen m. hukommelse, biljagter, lejemorder osv.
Nu skal samtlige biljagter efterhånden foregå i en taxa fordi Bourne filmene viste et klassisk eksempel på hvorledes det skal gøres.

Filmens plot er i sig selv simpel, men virker godt, idet der er twists undervejs og det er med til at karakterisere en god thriller, når man overraskes og ikke kan forudbestemme handlingen præcist.

Og så er der jo Liam himself. Han skal sku have ros den gamle herre. Han gør sig godt i disse kioskbaskere og hitter gentagne gange i disse film, fordi vi gerne vil se ham komme i tvivl. Han gør sine figurer sine egne og giver den en nærhed som du føler.

Filmen rammer ikke Oscar skalaen på noget tidspunkt, men er du på udkig efter underholdning, der ikke fejler, så giv Liam chancen.

Camie

Der er ikke meget nyt under solen i "Unknown Identity", men historien udvikler sig alligevel i en overraskende retning ind imellem, som gør at man hele tiden er usikker på slutningen.

Liam Neeson spiller fantastisk, men han formår desværre ikke helt at bringe det samme engagement ind i filmen, som vi så det i eks. "Taken".

Ikke desto mindre er det absolut en thriller jeg vil anbefale at se.

Line FS

Den var jo egentlig spændende nok - men ikke særlig unik. Man har sgu set det mange gange før. Men gode elementer! Er lidt træt af alle de biljagter der er i actionfilm!

Andreas

Synes selve titlen, og måden filmen er bygget op på ligger stærkt op til, at det hele ender med et twist af en art, hvilket også er tilfældet. Elsker film der har et twist, og det var godt, at det ikke var noget man kunne gætte sig til. Unknown Identity er helt sikkert en god film, og Liam Neeson er en fantastisk skuespiller som levere godt her.
Super film bare sådan tilfældigt at falde over på en lørdag aften! :-)

Wayne

at man opdager at der er en film, man har glemt at anmelde.

Filmen er slet ikke oppe at ringe på Taken niveau. Men det er alligevel en godkendt thriller i den bedre ende. Det er altid fedt når man ikke kan gætte sig til hvordan det hele slutter. Og der er en artig overraskelse eller to undervejs.

Frank

Okay film

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Martin

hvad skal man sige.... jeg synes at Liam Neeson er begyndt at lave en masse b-film, uden det store indhold, bare ligegyldig underholdning.. ikke en film man skal se i biffen, man kan da godt lige leje den i Blockbuster, men så heller ikke mere..

Christian Tefcke Olsenuser/9178

Med "Taken" i tankerne, som var en fantastisk action-basker, synes jeg at Unknown Identity havde svært ved at sætte igang, og blev aldrig for alvor spændende. En halvkedelig affære.

S. Rico

Vi har set det hele flere gange før i både Bourne filmene og i The Long Kiss Goodnight. Men filmen er alligevel bestemt værd at se. Ikke mindst på grund af Liam Neeson, der altid er god i den slags roller.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.