Cookie- og Privatlivspolitik

United 93

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.08.2006
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
United 93
|

Paul Greengrass har med 'United 93' lavet en sober, usentimental og fremragende beretning om det fly, der blev kapret 11. september 2001 og som styrtede ned nær Shankville i Pennsylvania, da passagererne overmandede terroristerne.

Filmen foregår i real-time og følger passagererne på det skæbnesvangre fly såvel som kontrolrummene på landjorden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Daniel Vestergaard

Jeg så netop United 93 og det er ellers sjældent, at jeg skal bruge et øjeblik på at sluge en film efter jeg har set den. I denne film er der gjort meget for at skabe en så autentisk billede af situation som muligt og dette har man formået at gøre til success. Filmen er utrolig virkelighedsnær og med svedperler på ryggen må det siges at den er nervepirrende og virkningsfuld.

Det særligt skræmmende i filmen er, at den bygger på virkelige hændelser og man kan ikke forestille sig hvor frygtelig det måtte have været, at være en af passagerne på flyene eller i det hele taget, at være ramt af 9/11 på den ene eller anden måde. 9/11 er dagen man aldrig glemmer.

United 93 fortjener uden tvivl 6 stjerne, da den er en stærk, effektiv, mesterlig og flot film, der rammer en lige i hjertet.

Se den !

Mads

De sidste minutter giver selv den hårdeste type svedige håndflader og en klump i halsen.

Eric Poulsen

Oliver Stone leverede en fin, flot og rørende film om 9/11 med "World Trade Center" mens Paul Greengrass leverede "United 93" der var noget af det mest nervepirrende jeg nogensinde har set på film!

Filmen kan ikke ses som et kaos visuelt, men jo længere man kommer ind i filmen føler man det sindssyge der skete den dag. Man ved allerede hvordan filmen slutter, men Greengrass var så genial at udvælge helt tilfældige skuespillere som passagerene og terroristerne på flyet Flight 93 så det hele føles så realistisk som muligt. Familierne til ofrene på flyet sagde ja til at lave filmen, hvor de også forklarede Greengrass så præcist som muligt hvilket tøj, hvilke busker, hvilke hatte, hvilken baggage o.s.v. de havde på/med, hvilket kun gjorde realiteten i filmen enorm.

Skuespillerne er fremragende. Lige fra passagerne, terroristerne, piloterne til de personer i flykontrollerne som spiller sig selv da 9/11 skete. Især Ben Sliney er god i hans egen rolle.

Kameraføring er voldsom, redigeringen er uhyre barsk og lyden er ekstrem troværdig.

Jeg tror ikke jeg skal skrive mere.

KOM SÅ I GANG MED AT DET MESTERVÆRK!!!!!

Film Nørden

Kanon god film, helt igennem forfærdelig sørgelig... Enig med Wayne, hvis ikke den bedste 9/11 film, så i hvert fald en af dem... Instruktøren har bygget filmen op på en sådan måde, at den bliver medrivende på et helt andet plan, hvilket gør, at man sidder tilbage med en virkelig tung følelse i brystet da man virkelig selv kommer med på denne tur, ikke kun i flyet men også rejsen ind i de sidste tanker og følelser hos ofrene. En sand tårerpresser... God fornøjelse

Wayne

Utrolig medrivende og nærmest som at være der selv. Selvom man ved hvordan det hele ender, så er det sympatisk at Instruktøren har valgt at fremstille alle så godt som muligt - der har ligget mange timers interview bag, med ofrenes familier - som alle har godkendt resultatet.

S. Rico

Jeg har naturligvis stor sympati for idéen. Men det er ringe udført. Som actionfilm holder den slet ikke, da den er alt for kedelig (man kender jo ligesom udfaldet) og uden kant.
Hvis det derimod er hensigten, at man mere skal se filmen som en slags dokumentar, så kan den lige gå an. Men en dokumentar skal jo helst være den ægte vare - og dette er når alt kommer til alt bare en film. Og en ikke særlig god en af slagsen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.