Cookie- og Privatlivspolitik

Ud og stjæle heste

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere dramatiske scener med uheld, ulykker og skyderier, hvor personerne er ulykkelige og fortvivlede. I en scene kommer en dreng ved et uheld til at skyde sin bror. I en anden scene bliver en person voldsomt kvæstet i arbejdet med at stable tømmerstokke. I en tredje scene bliver en flygtning dræbt af tyske soldater under et flugtforsøg. Da filmen er fortalt i et roligt tempo og de filmiske virkemidler er afdæmpede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn og unge under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ut og stjæle hester
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Den norske film 'Ud og stjæle heste' er baseret på den prisbelønnede Per Pettersons bestseller af samme navn.

Filmen følger den aldrende Trond, der glæder sig til at fejre nytår alene i en hytte i Norge, da han støder ind i en mand, som han kendte for 50 år siden. 

Trond mindes dén sommer, hvor alting ændrede sig, og hvor han mødte sin livsudkårende kvinde, men som hans far også havde udset sig til sin hustru.

'Ud og stjæle heste' er norsk, men har et fremtrædende dansk islæt. I en scenestjælende rolle ses nemlig danske Danica Curcic kendt fra bl.a. Stille Hjerte og Fasandræberne, og filmen er fotograferet af danske Rasmus Videbæk, der modtog en Sølvbjørn på Berlinalen i 2019 for dramaets filmkunstneriske fornyelse.

Bag filmen står instruktør og manuskriptforfatter Hans Petter Moland, som tidligere har lavet film som Kraftidioten, dennes genindspilning Cold Pursuit og Afdeling Q-filmen Flaskepost fra P.

Den svenske stjerneskuespiller, Stellan Skarsgård, kendt fra bl.a. Pirates of the Caribbean-serien, Mamma Mia!-filmene og Triers Nymphomaniac, spiller den ældre Trond.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.2
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Det lykkes Molland at løfte skildringen af den stærke og samtidig svage far ud af romanen og give den nuanceret liv på lærredet, og det er en bedrift i en fortælling, der ofte lukker sig eftertænksomt om sig selv." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "... som film er det blevet en fortælling, der føles åben som en menneskebog, selv om den er mere firskåren end Per Pettersons roman. Alt andet havde nok også været mærkeligt. Helt grundlæggende slipper Hans Petter Moland så fint fra den store udfordring, at man må kippe med det norske flag ..." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Det er en dyb historie med mange lag og en ekstra tyk bund af livsvisdom. Men det er billederne af naturen, som gør et uudsletteligt indtryk, og det er i distancen mellem nu og da, at fortællingen skabes. [...] Og varmen bliver hos publikum efter filmen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Toma

ud og stjæl hest ringe far og sir til mig så sag jeg det forstår jeg ik så sag han ik mer der så hver freda pleje vi at spille bowle omkring ca 40 minut i digi-i byen lig ved svømehalle men det så her vi ender i bio så jeg er skuft over filme ik var bowlin alt i alt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.