Tove

Censur 11
03. Jun 2021
115 min
REEL Pictures
Tove
Billede
(© REEL Pictures)
Billede
(© REEL Pictures)
5.0 / 6
Brugere (1)
3.8 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Det biografiske drama 'Tove' handler om kunstneren Tove Jansson, der er kendt for sine elskede mumitrolde og deres finurlige univers af magiske væsner.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidens Helsinski. Her har Tove sin gang i det sprudlende kunstnermiljø, hvor der kæmpes for at skaffe penge til dagen og vejen.

Tove forsøger således at skabe sig en karriere som kunstner, mens hun også kæmper for at træde ud af sin succesfulde kunstnerfars skygge og dømmende blik.

Simultant med kunsten er mumitroldenes mor desuden splittet mellem sin kærlighed til den frisindede Atos Wirtanen og den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler.

'Tove' er altså ikke blot historien om mumitroldenes tilblivelse, men i høj grad også et nuanceret portræt af kvinden bag med alt, hvad det indebærer af op- og nedture samt tvivl, kærlighed og konflikter.

Andre kunstnere er gennem tiden også portrætteret på film, bl.a. i Van Gogh - ved evighedens port med Willem Dafoe og Frida om Frida Kahlo med Salma Hayek. (Copyright: kino.dk)

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: