Thank You For Smoking

11. Aug 2006
92 min
Angel
Thank You For Smoking
Billede
(© Angel)
Billede
(© Angel)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Hvis corporate-satire var et filmisk genrebegreb ville det passe som fod i hos på Jason Reitmans 'Thank You For Smoking'.

Med en sarkastisk retorik forklædt som cool underholdning, går Reitman satirisk til værks og blotlægger de politiske og dobbeltmoralske mekanismer, der driver de multinationale tobakskoncerner og i bred forstand det amerikanske samfund.

Vi følger Nick Naylor (Aaron Eckhart), som lever af at tale. Han er en retorisk ekvilibrist af særlig, politisk ukorrekt karakter, og han er tobaksindustriens stærkest kort.

Naylor befinder sig i daglig krydsild med både helseapostle, sundhedslobbyister og den tobaksfjendtlig senator Finistirre (William H. Macy). Men via et veltilrettelagt spin og med assistance fra en progressiv Hollywood-agent (Rob Lowe), der skal promovere rygning på film, får Naylor snart talt diskussionen om tobakkens skadevirkninger ihjel.

Konfronteret med de umoralske aspekter af sit job begynder han dog at få skrupler – ikke mindst i forhold til sin teenagesøn, som han forsøger at være et forbillede for.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: