Cookie- og Privatlivspolitik

Trøffeljægerne fra Piemonte

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder en scene, hvor en person er ked af det og græder og en scene med et skænderi. Da skildringen er meget afdæmpet, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på selv de yngste.

Se mere på medierådet.dk
04.11.2021
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Truffle Hunters
|
Versioner: se alle
2D, Madfilm, Særvisning
|

Dokumentarfilmen 'Trøffeljægerne fra Piemonte' følger en række ældre mænd, der sammen med deres hunde går godmodigt på trøffeljagt dag efter dag i det naturskønne Piemonte i Italien.

Der er rift om disse naturens guldklumper, som sælges for flere tusinde kroner til gourmetelskende feinschmeckere verden over, der deltager i salget til storstilede auktioner.

De aldrende trøffeljægere har dog desværre ikke just en ny generation af jægere stående klar til at videreføre trøffeltraditionen og den gamle kultur, hvor skovbundene kæmmes med stor tålmodighed.

'Trøffeljægerne fra Piemonte' er således også en fortællingen om en generationskløft samt modsætningsforholdet mellem mændenes trav gennem skovene og de dyrt solgte trøfler.

Den italienske dokumentar er endvidere en film om at søge - og måske finde - meningen med livet. Her fortalt gennem en række mænd, som lever et passioneret liv i samhørighed med både naturen og deres elskede hunde. 'Trøffeljægerne fra Piemonte' har på sin vis ligheder med dokumentaren Gunda, der i forførende sort/hvid også har naturen i centrum. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (57 votes)
4.8
4.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Missionen er derimod at lade billederne tale for sig selv som en anden coffee table bog i filmformat med en kavalkade af smukke og stemningsfulde tableauer, man kan svømme hen i." (Søren Frank)

 • Filmland P1

  "'Trøffeljægerne i Piemonte' er en hyldest til naturens gavmildhed, en hyldest til passionen, en hyldest til dem, der gør noget, fordi de ikke kan lade være, og ikke fordi de kan tjene styrtende med penge på det." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Dokumentarfilmen ’Trøffeljægerne fra Piemonte’, der handler om ældgamle, stolte mænd og deres elskede hunde, som fnyser af samtidens forråede grådighed, er en fotogen og herligt sentimental dyrkelse af naturens og det enkle livs kræfter." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Den hvide trøffel er hovedattraktionen, og denne helt uimodståelige dokumentarfilm iscenesætter og præsenterer de knoklede mænd og deres uerstattelige hunde, som bringer det hvide guld frem i dagens lys." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Filmen giver indblik i en skør og charmerende verden, der er præget af territoriale kampe og beskidte tricks - nogle lægger f.eks. gift ud til de livsnødvendige hunde for at spænde ben for konkurrenterne, og så er den samtidig en charmerende hyldest til naturen og dens skjulte skatte." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "‘Trøffeljægerne fra Piemonte’ er en visuelt imponerende dokumentar om en aldrende gruppe af trøffeljægere, der sammen med deres elskede hunde har oparbejdet en unik evne til at finde frem til den hvide Albatrøffel, verdens dyreste ingrediens." (Kristoffer Grønbæk)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.