Cookie- og Privatlivspolitik

Transformers: Age of Extinction

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et urealistisk science fiction univers, har en intens, actionpræget grundstemning. Den indeholder en lang række voldsomme kampscener med skyderier, fræsende biljagter og kæmperobotter, der smadrer alt omkring sig. I flere scener truer ondsindede robotvæsener angste mennesker. I en scene ses et mennesker blive ramt af en eksplosion og blive galvaniseret til et slags metalskelet. Selvom virkemidlerne på både billed- og lydside er voldsomme, er scener som disse ikke udpenslede. Endvidere klarer filmens hovedfigurer, som der identificeres med, alle de hårrejsende strabadser med kun få skrammer til følge, sådan som det er typisk for film indenfor den for unge velkendte actionfilmsgenre. På den baggrund vurderes filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.07.2014
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transformers: Age of Extinction
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen 'Transformers: Age of Extinction' (Transformers 4) foregår fire år efter den ødelæggende kamp mellem Autobots og Decepticons, der nærmest jævnede Chicago med jorden. Nu har regeringen mistet sin tiltro til de mægtige Transformers.

Som resultat sættes den paranoide regeringsrepræsentant, Harold Attinger, til at jage kæmperobotterne, så USA igen kan blive et trygt sted at leve. Imens fører automekanikeren Cade og hans datter Tessa en tilsyneladende stille og rolig tilværelse uden for storbyen.

Men da Cade ved et tilfælde finder Autobot-lederen Optimus Prime, ændres deres liv radikalt. Både Attinger og en Decepticon-dusørjæger får færden af den umage gruppe, og i kulissen lurer en ældgammel og mægtig race, der truer Jorden.

Det er nu op til Cade, Tessa, Optimus Prime og hans Autobots at stoppe både menneskelige og intergalaktiske fjender. 

’Transformers: Age of Extinction’ er den fjerde film i serien om de forvandlende robotter fra rummet. For første gang kan vi opleve robotterne, der kan transformeres til dinosaurer, og som ledes af den Tyrannosaurus Rex-lignende Grimlock.

Shia LaBeouf har forladt filmserien og erstattes af Mark Wahlberg, der også var med i instruktøren Michael Bays ’Pain & Gain’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (350 votes)
4
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Effekterne er flotte - ingen tvivl om det. Men det er også for meget." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ét eller andet sted sidder der nogle smarte Hollywood-bosser og får sig et godt grin." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Handlingen er et mismask fyldt med tåkrummende dårlig dialog." (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  "De digitale narrestreger er opfindsomme og imponerende og varieres i en uendelighed, men snyder for det meste tilskueren for et orienteringspunkt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Er plottet overkompliceret, er spillet til gengæld enfoldigt og med lutter nye ansigter." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Magnus

Jeg er bare blæst bagover. Den fanger en fra første sekund. Imagine dragons battle cry topper film til helt andet niveau. Den burde have mere end 6 stjerner

GiwizZeni

“Young men: If you attend this crap with friends who admire it, tactfully inform them they are idiots. Young women: If your date likes this movie, tell him you’ve been thinking it over, and you think you should consider spending some time apart.”

Kim

Nu har jeg altid godt ku' li' Roger Ebert, eller i hvert fald hans filmanmeldelser, for de giver mig god pejling om en film. Det er dødsikkert, at hvis Roger Ebert ikke kan li' en film, så er det HELT sikkert, at JEG vil ku' li' den, og hvis han godt kan li' filmen, så ved jeg, at jeg IKKE skal bruge penge på at se den i biografen ! :-D

GiwizZeni

Normalt vil man jo aldrig skilte med dårlig eller helt manglende smag, men du er en ærlig mand. Det er vel et eller andet sted rosværdigt.

Karsten

den er lidt mangelfuld hist og her men gode effekter

Nikolaj

Men siden den er det bare gået ned af bakke.

Og den her uha Michael Bay det er dybt pinligt.

Dybt skuffende film.

Wayne

Men de imponerende effekter trækker det lige en tand op - og det er absolut ikke et minus at Mark Wahlberg har erstattet Shia LaBeouf. Starten så lovende ud, men så overtog botternes dårlige dialoger og en evighed af eksplosioner desværre resten af filmen.

Monique

Jeg syntes det var en god film, man fik set mere kamp en man lige havde regnet med.
Det er ærgerligt at de har lavet om på Optimus, da jeg syntes han var federe før.
Men en film der er værd at se hvis man elsker teknologi og action.

Anne Kathrine

For meget product placement, alt alt for meget ligegyldig kvindelig hovedrolle (hold nu op hvor er hun irriterende!! Og næsten lige så ubrugelig som hende fra 3'eren), og så synes jeg at historien, lidt i stil med Hobbitten 2, er alt for lang.

Men ellers fed action og flotte effekter, og rigtig sjovt at man lige smider en flok metal-dinosauere i cocktailen.

Jeg forstår dog stadig ikke hvordan Optimus kan scanne en campingvogn og så blive til en fed lastbil - jeg troede at de blev til det, de scannede...

Billyuser/917249

Til alle art house fans: Dette er ikke en film for jer!

Denne film er beregnet til det actionhungrende publikum, og den leverer alt, hvad man forventer: Action, eksplosioner, en actionbabe og kæmperobotter der slås.

Alt det ovenstående + at dette kapitel i Transformers fortællingen har skåret ned på humor og er blevet mere seriøs i forhold til action har gjort, at den er blevet min favorit blandt Transformers filmene.

Indeholder kun meget små minusser, der gør, at den ikke for topkarakter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.