Cookie- og Privatlivspolitik

Transcendence

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende grundstemning. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker udsættes for eksplosioner, voldelige overfald og nedskydning. I andre scener ses mennesker der undergår sære fysiske forvandlinger, eller opereres af kirurgiske maskiner. Herunder ses bl.a. nærbilleder af kanyler og sonder, der stikkes i øjne og i sår på mennesker. Det vurderes at scener som disse, vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
19.06.2014
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Transcendence
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Transcendence' handler om Dr. Will Caster, en af verdens fremmeste forskere i kunstig intelligens. Han har viet hele sin eksistens til at skabe den mest avancerede computer, der er i stand til at lagre menneskehedens samlede viden og følelser.

Hans metoder 
er stærkt kontroversielle, hvilket har gjort ham verdensberømt samt hovedmål for en gruppe antiteknologiske ekstremister. Da selvsamme ekstremister udsætter Will for et attentat, har hans kone og bedste ven kun én mulighed for at redde hans liv.

De må uploade hans bevidsthed 
til computeren og dermed gøre ham til ét af sine egne eksperimenter. Men eksperimentet løber løbsk og snart trues kloden af Will og hans supermaskine. 

Koblingen mellem mennesker og maskiner har fascineret filmskabere, siden ’Metropolis’ vakte den første cyborg til live i 1927. Og med genren følger frygten for teknologi, der er at finde i utallige science fiction-film.

Det nyeste eksempel 
lader i bogstaveligste forstand en af Hollywoods største navne, Johnny Depp, træde ind i computernes verden for derefter at blive en trussel mod hele menneskeheden. Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona), Morgan Freeman (The Dark Knight) og Paul Bettany (The Da Vinci Code) er nogle af de mennesker, der får problemer med den virtuelle Depp. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (81 votes)
3
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvad 'Transcendence' mangler i fornuft, har den til gengæld i følelse." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] det ambitiøse plot og velmenende budskab reduceres til noget, der let kan forveksles med det rene vrøvl." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er meget skørt alt sammen, men desværre også totalt uspændende orkestreret [...]." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "[...] eftersom hele historien bliver serveret uden nogen klar vision og med actionscener, der bringer tankerne hen på virkelig dårlig 80'er-action, er 'Transcendence' meget tæt på at være forbasket dumt bavl." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det bedste, der kan siges om den film, er at den må være årets dårligste." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] en spændingsfilm om kunstig intelligens, hvor ganske almindelig intelligens ville have været velkommen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Især Pfisters timing er underligt skæv. Ordinære plotpunkter overbelyses, mens bestemmende hændelser skildres kursorisk. Konstruktionen ser solid ud på afstand, men vælter som en virtuel væg, når man vil røre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolaj

Må indrømme at det faktisk ikke er filmen i sig selv, som lader mig stå tilbage med en god følelse - med derimod selve konceptet og plottet (samt de tanker som de efterlader). En film som giver stof til eftertanke - er altid en film at foretrække!

S. Rico

I en god science fiction film kan alt lade sig gøre. Kun fantasien sætter grænser. Dog er det helt nødvendigt at det præsenteres på en forholdsvis troværdig måde, så man kan købe præmissen og lade sig rive med. Og det er lige præcis hvad der er problemet med Transcendence. Selv om historien er ganske god, så er teknologi-delen helt ude i skoven. Med det tekniske udgangspunkt de har i starten af filmen, så er det simpelt hen ikke muligt at overføre Will's bevidshed til en computer. Og hvordan kan han herefter opfinde og udvikle alverdens "langt-ude-i-fremtiden" nano-teknologi, bare ved at være koblet på det globale net? Og hvordan kan det hele ødelægges med en forudsigelig virus?

Til sammenligning er Skynet i Terminator/Sarah Connor tv-serien langt mere troværdig præsenteret. Og det samme gælder Scarlet's lignende "transcendence" i den syrede film Lucy. I disse eksempler tror man (mere eller mindre) på det, og så er grundlaget for en god science fiction film til stede.

Herudover er budskabet også lidt ude af trit med tiden. Vi har altså set masser af AI/robot paranoia film før.

Wayne

Bliver man vis ved at vide alt, og kan man blive almægtig?

Spændende tanke som ikke for alvor bliver til en spændende film.

Alexander

God film.
Kan godt lide den og kan godt anbefales fra min side :)

Griffen

Godt spillet, godt plot, dog har den nogle fejl i henhold til klipning og hvor de lagde højdepunkter "point of no return".

Men hvis du kan lide en filosofisk film, hvis du ikke bare ønsker hjernedød action,

så er filmen for dig !

Hønsemandenuser/179710

Filmen er faktisk helt okay og er mega spændende handler om revolution og filmen var langt over min forventning...

OCDina

Jeg gik ind i biografen uden nogen form for anelse omkring hvad filmens plot var. Der var rigtigt mange dele jeg godt kunne lide, rigtigt mange dele der fik mig til at tænke på andre film (bl.a. Source Code og The Host) men samtidig var der også bare super mange ting jeg synes var kedelige eller generelt ikke brød mig om. Den føltes en anelse lang en gang imellem, hvilket er super ærgerligt.

Anygays, det er ikke en film jeg fortryder at have set eller noget - ville nok egentligt bare helst have set den på DVD

Jan

Nytænkende og visionære mennesker har aldrig været velkomne i USA. Alt skal bekæmpes med bomber. USA kan ikke frigøre sig fra den idé, at alle andre har lige så slette motiver som de selv. Fed film!!!

Griffen

Jeg er dybt overrasket over at den ikke har fået flere stjerner!

Den eneste grundt til at den har failed i usa er at der er så mange religiøse nutjobs der ovre

Emilie

Synes den så spændende ud fra traileren og Johnny Depp er jo ikke så ringe endda, men jeg blev altså lidt skuffet! Ikke hvad jeg havde regnet med.. øv øv!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.