Cookie- og Privatlivspolitik

Træk vejret

Tilladt for børn over 15 år
Filmens grundstemning er til at begynde med let og rolig. Den udvikles imidlertid undervejs i filmen til at blive meget alvorlig, konfliktfyldt og knugende. I takt med ændringen i den grundlæggende stemning bliver filmens hovedperson også tiltagende trist, forvirret og modløs, og der er mange ubehagelige scener hvor hovedpersonen manipuleres, mobbes og presses ud i konflikter, hun ikke kan håndtere. I flere scener får hovedpersonen astmaanfald, og i én scene falder hun om på en løbetur, da hun ikke kan få vejret. I en anden ubehagelig scene ses en anden hovedfigur hjemme hos sin psykisk syge mor, der vælter rundt i en ussel og snavset bolig. I en tredje ubehagelig scene skubber hovedpersonen en veninde ind i en kommode, hvorefter hun forsøger at kvæle hende med en pude. Da filmen gennemgående præges af konflikt og modløshed, og da den ikke forløses positivt, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2015
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Respire
|

Den franske film 'Træk vejret' handler om 17-årige Charlie, der er plaget af dårlig selvtillid og føler sig ensom i skolen. Det ændrer sig dog hurtigt, da den smukke og vilde Sarah starter i hendes klasse.

De to piger bliver snart uadskillelige, og Charlie nyder det nye venskab. Men da Sarah begynder at blive træt af sin usikre veninde, ændrer deres forhold sig til noget langt mere ildevarslende.

Filmen er instrueret af den franske skuespillerinde Mélanie Laurent, der debuterede som spillefilmsinstruktør med 'Les adoptés'. Internationalt slog hun igennem som skuespiller i Tarantinos Inglourious Basterds.

Hovedrollerne i 'Træk vejret' spilles af de to unge talenter, Joséphine Japy og Lou de Laâge.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "For os, der har været i nærheden af mennesker som Sarah, er den franske film decideret uhyggelig oven i den åbenlyse kvalitet, som filmen også vil have for de fleste andre." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "De to kvindelige hovedroller fylder deres karakterer ud til perfektion, og endnu en gang må man bøje sig i støvet over fransk films talentmasse." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Det er ikke stor og omvæltende kunst, Laurent disker op med i 'Træk vejret', men som et ungdomsportræt og en dannelsesfilm stikker den betydeligt dybere end vi er vant til. Og det mest overraskende er, at den ikke giver nogen nemme forklaringer." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Lou de Laâge er godt castet som kosmopolitisk, cigaretrygende cool girl, men hendes skift til intrigant og farlig kælling virker fortegnet." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Filmens styrke ligger i detaljerne og den psykologiske realisme. Japy og Laâge fungerer fremragende sammen. Det gør virkelig ondt, også på tilskueren, da den forsmåede kærlighed får konsekvenser." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Et nyt venskab sættes voldsomt på prøve, da pigerne slet ikke er enige om hvad et venskab indeholder og medfører.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.