/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Tove

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er gennemgående roligt fortalt, men indeholder også konfliktfyldte elementer, hvilket kommer til udtryk i scener med følelsesudbrud som vrede og sorg. Afgørende for aldersvurderingen er dog specielt en passage med et pludseligt chok, da der klippes fra en rolig scene til en høj lyd af bombardement og angste personer i et beskyttelsesrum. Da filmen imidlertid ikke viser nogle personer komme til skade, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år, og den får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
03.06.2021
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tove
|
Versioner: se alle
2D, Strikkebio
|

Det biografiske drama 'Tove' handler om kunstneren Tove Jansson, der er kendt for sine elskede mumitrolde og deres finurlige univers af magiske væsner.

Filmen udspiller sig i efterkrigstidens Helsinski. Her har Tove sin gang i det sprudlende kunstnermiljø, hvor der kæmpes for at skaffe penge til dagen og vejen.

Tove forsøger således at skabe sig en karriere som kunstner, mens hun også kæmper for at træde ud af sin succesfulde kunstnerfars skygge og dømmende blik.

Simultant med kunsten er mumitroldenes mor desuden splittet mellem sin kærlighed til den frisindede Atos Wirtanen og den kvindelige teaterinstruktør Vivica Bandler.

'Tove' er altså ikke blot historien om mumitroldenes tilblivelse, men i høj grad også et nuanceret portræt af kvinden bag med alt, hvad det indebærer af op- og nedture samt tvivl, kærlighed og konflikter.

Andre kunstnere er gennem tiden også portrætteret på film, bl.a. i Van Gogh - ved evighedens port med Willem Dafoe og Frida om Frida Kahlo med Salma Hayek. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
4
3.8

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tove Jansson spilles stærkt af den svenske skuespiller Alma Pöysti som en klejn, men stærk og trodsig karakter, der både minder om Mumitroldenes ven, Lille My, og om den virkelige Tove Jansson." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmland P1

  "Mest af alt føler jeg mig ikke rigtig inviteret indenfor i Tove Janssons verden med 'Tove'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Tove Janssons vidunderlige historier og tegninger lever videre, men filmen om hende kradser kun i overfladen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... en af de mest velskabte biopics, jeg har set." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Det er ingen hemmelighed, at stor kunst gennem tiden er blevet skabt på baggrund af forelskelser og knuste hjerter. Jeg kunne bare godt have ønsket mig, at kærlighedshistorien blev fortalt gennem hendes kamp med kunsten og ikke den anden vej rundt." (Johanne Høgfeldt)