/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Tornerose (1959)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sleeping Beauty
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning Dansk Tale
|
'Tornerose' var den sidste klassiske eventyrfilmatisering i Walt Disneys levetid (og frem til genrens revitalisering med 'Den lille havfrue' i 1989). Smukke Aurora er kongen og dronningens eneste barn. Ved sin dåb får hun af tre gode feer gode ønsker for fremtiden, men også en dødsforbandelse af den onde fe. Aurora kommer i pleje hos de gode feer, som mildner forbandelsen til, at prinsessen skal sove en årelang søvn, indtil et kærlighedskys vækker hende …
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
4.4
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
joan

Elsker denne vidunderlige Disney film, det er et mesterværk

Nikolaj

Dyster fortælling om den forhekset prinsesse, der må væk for sin forældre for at holdes i sikkerhed.

Slutningen minder lidt om Snehvides slutning, og en danse scene med prinsen minder så om danse scene i askepot. Men filmen har så også sin helt egen stil, som fx den dyster tone, som helt sikkert klæder filmen.

Jacob

Alt går op i en højere enhed, både hvad angår fortælling og animation, og det er simpelthen eminent udført.

Bjerg

Som så mange andre har jeg selvfølgelig set denne Disney-klassiker som barn; højst sandsynligt mere end én gang... Men desværre er det blot enkelt-scener der stadig ligger skjult i min erindring, og jeg valgte derfor at give historien om den sovende prinsesse endnu et gensyn.

Noget der allerede fangede min opmærksomhed, i løbet af de første par sekunder med tekst og stilbilleder, var et meget imponerende brug af lys, farver og former. Også efterfølgende, da selve filmen startede, kunne jeg tydeligt mærke, at filmens 7 år 'in-the-making' og dens fulde 2.55:1-format virkelig ville komme til gavn.

Historien om 'Tornerose' ligger utroligt højt på listen over Disneys mest visuelt gennemarbejdede værker, hvori lys og farver, kreerer en flot og dragende atmosfære.
Jeg kan se at der er flere som brokker sig over tempoet i filmen, hvilket jeg har svært ved at forstå. Der er måske en del børn der vil kede sig lidt, men voksne der forstår sig på filmtekniske virkemidler og har respekt for vidunderlige maleriske baggrunde, burde gerne have en del mere at hente.

Men alt i alt er det i hvert fald én af Disneys bedste, efter min mening, og jeg er glad for jeg gav den et gensyn da det bestemt var endnu en magisk Disney-oplevelse værd!

5/6

Line FS

Sød film, som en håbløs romantiker som mig, ikke kan gøre andet end at forelske sig i. Når man ser den i vores tid, er den jo enormt kliché og der er meget man kunne diskutere. Men det rør mig ikke, sådan vil jeg ikke tænke! Den er barndom, det er en dejlig børnefilm om kærlighed, prinser og en rimelig cool skurk. Og så er det jo ikke kun prinsessen, men også prinsen som falder pladask! Åh, mit romantiske hjerte elsker det.

Philip

En klassisk historie som Disney har bragt til live igen.
Skøn, underholdende, sjov, fare, kærlighed som er med til at give en god tegnefilm.
"Slagskampen" mellem de tre feer er bare hylende morsom :)

Jakob

Tempoet i filmen er meget langsomt, og man kan til tider ende med at miste interessen for det der sker i filmen. Men når der endelig sker noget i filmen, så bliver det altså også rigtig spændende.
Prinsesse Aurora og Prins Phillip er filmens mest kedelige karakter, og har ikke så meget at byde på.
De tre gode feer derimod, er langt mere spændende og sjove at følge.
Malavia er en af Disney's allerbedste skurke nogensinde, hendes design er genialt og hendes stemme (både på engelsk og dansk) er med til at gøre hende endnu mere uhyggelig.
Baggrundene er fantastiske og flydt med flotte detaljer.
Musikken foremår virkelig at underbygge den rette stemning i scenerne, om det så skal være romantisk, sjovt eller spændende.
'Tornerose' er til tider en ret kedsommelig film, men animationen er tilgengæld i topform og noget af Disney's bedste.

S. Rico

Man skal lige igennem en halv times rulletekster, før filmen går i gang. Ok, så lang tid går der ikke, men det føles som meget lang tid. Og sådan fortsætter filmen: i langsomt tempo. Den har dog stadig sin berettigelse, så hvis man er Disney fan, så er den et must.

Wayne

Den klassiske historie om prinsessen der skal sove i hundrede år - med drager og hekse, og en prins.

Bobo

Hej! Er pludselig blevet helt vild med Tornerose igen.
Er der nogle der ved hvornår den udkommer igen? Har nemlig søgt over alt, men kan ikke finde den.. ;(
Svar venligst! :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter