Cookie- og Privatlivspolitik

Top Gun (1986)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.06.2021
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Top Gun
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 3D (uden danske undertekster), Særvisning
|

Actionfilmen 'Top Gun' følger den frygtløse og kække jagerpilot Pete 'Maverick' Mitchell, der er en del af et hold nyoptagede rekrutter på en skole for elite-piloter.

Maverick må her forsøge at bevise sit værd ikke kun overfor sine overordnede, men også de ligeldes skarpe konkurrenter i flyene.

80'er-klassikeren har fået en opfølger hele 35 år efter med Top Gun 2: Maverick, det med Tom Cruise tilbage i rollen som Maverick.

Filmen vandt en Oscar for Bedste originale sang for "Take My Breathe Away" og var desuden nomineret i kategorierne Bedste lyd, Bedste klipning og Bedste lydredigering.

'Top Gun' er instrueret af Tony Scott, der har flere toptunede actionfilm og thrillers på sit CV. Tænk blot på rækken af titler som Days of ThunderTrue Romance og The Last Boy Scout, videre til Crimson Tide, Enemy of the State og Man on Fire.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (104 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dora

skidegod

Lars Michael

Starten på noget nyt inden for film, og et gennembrud for Tom Cruise i en af hans bedste roller.

Skøn film

Henrikuser/302429

nok den fedeste fil der er lavet kunne være fedt hvis de havde lavet en ligeså god forsættelse.

Simon

Tom Cruise spiller skam fint, han er den eneste som holder det niveauet, filmen er hypet til. Sikke en drengerøvs film med nogle fly scener hvor de bare siger: ”Affyr den missil!” ”20 sekunder.” ”Nu!” ”15 sekunder.”. Og jeg kunne blive ved. Sikke en skuffelse.

Kim

Jeg har efterhånden set Top Gun mere end 10 gange. Det er en film der aldrig skuffer, og jeg ser den ofte hvis den kommer i TV. Jeg er stor fan af Tom Cruise, og filmen indeholder efter min mening alt. Kærlighed, aktion og en happy ending.

Nikolaj

Til lyden af klassisk 80'er rock og brølende jet-motorer, drøner "Tom Gun" ind på pladsen som en af de ultimative klassikere for sit årti! Det amerikanske flag står højt i denne klassiker og det ses tydeligt i udfoldningen af plottet. Selvom filmen er bygget op efter nogle amerikanske værdier, så går den dog stadig hen og bliver ganske underholdende.

"Top Gun" er ikke et mesterværk, men det er absolut en god kult-klassiker fra 80'erne!

Jimmy

En klassiker..kort og godt.
heller ikke et dumt soundtrack til filmen

Sune

Filmen gemmer på en god historie, venskab og masser af action i luften!

Filmen giver vilde effekter på et surround anlæg!

Frank

Okay film

S. Rico

Jeg nåede aldrig at falde i svime over denne ”topfilm”. Ja, Tom Cruise var det helt store idol dengang, og der var nogle fede flyscener. Men så var det vist også det!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.