Cookie- og Privatlivspolitik

Tomorrowland: A World Beyond

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder mange scener, hvor hovedpersonerne er i fare samt flere voldsomme scener med kampe, eksplosioner og lign. I én scene kommer en hovedperson op og slås med to butiksindehavere, som viser sig at være robotter, og man ser den ene robot få revet hovedet af, mens den anden kortslutter og ligger på gulvet og snakker sort. I en anden scene ser man en pige blive påkørt hårdt af en bil, man ser hendes krop flyve hen af vejen og efterfølgende ligge livløs på jorden. I en tredje scene trænger en flok menneskelignende robotter ind i et hus, hvor de går til angreb på hovedpersonerne; robotterne får revet forskellige legemsdele af, og én får voldsom bank med et baseballbat, og hans ansigt får et uhyggeligt, forvredet udseende. På grund af de mange voldsomme og dramatiske scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
21.05.2015
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tomorrowland: A World Beyond
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio
|

'Tomorrowland: A World Beyond' handler om Casey, en videnskabsinteresseret, optimistisk teenager, der bliver transporteret til et fantastisk fremtidsland ved hjælp af et mystisk smykke for derefter at blive sendt tilbage i den virkelige verden.

I et forsøg på at finde frem til sandheden bag mysteriet opsøger Casey det tidligere barnegeni Frank. Sammen tager de på en rejse mod det futuristiske Tomorrowland.

Tomorrowland er navnet på temaområder i Disneys forlystelsesparker, som giver et indblik i, hvordan Walt Disney forestillede sig fremtiden. Med sin unge kvindelige hovedrolle (spillet af Britt Robertson) og en alternativ parallelverden kan filmen minde om klassikeren The Wizard of Oz, men med en mere science fiction-orienteret vinkel.

George Clooney har rollen som Frank, der bliver en slags mentor for Casey, men som også selv kan lære en ting eller to af deres fælles rejse. Instruktøren Brad Bird bruger sin erfaring med det eventyrlige og det action-fyldte fra tidligere film som The Incredibles og Mission: Impossible - Ghost Protocol. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (290 votes)
4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Moralen er som sådan i orden, men det hele drukner i ramasjang, lir og visuelle effekter, som helt sikkert er flot og solidt håndværk, men også bare er larmende kedsommeligt og alt, alt for langt." (Birgitte Lorentzen)

  • Ekstra Bladet

    "Actioneffekterne og fremtidsvisionerne er imponerende godt lavet [...] men man kan nærmest fornemme historien glide ud af hænderne på instruktøren undervejs, mens der bliver skruet op for tempoet i et forsøg på at kompensere for den manglende sammenhæng." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "[...] futuristisk scenografi såvel som en væsentlig skrupnutidig problemstilling gør Pixar-animationsveteranen Brad Birds live action-film bemærkelsesværdig, langt over normen for Disney-familiefilm." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

”Der findes to ulve og de strides hele tiden. Den ene er mørke og fortvivlelse. Den anden er lys og håb, hvilken ulv vinder?”

”Tomorrowland: A World Beyond” handler om Casey, en optimistisk, kvik, ung pige der aldrig giver op. Hun er interesseret i videnskaben og Verden, hun ved hvordan den skal være, men ikke hvordan den vil se ud. Da hun en dag pludselig befinder sig i et sært og smukt sted ude i fremtiden, går det op for hende, hvad hun søger. Men filmen handler også om en genial ung dreng, der som 11 årig allerede kunne kalde sig en del af videnskaben, men som nu er blevet stor…

Personligt elsker jeg generelt bare fremtidsfilm, men på grund af den dårlige omtale har jeg ikke fået set den før nu. Jeg må sige, at jeg blev revet med. Filmen har et super godt plot og kan forveksles med et moderne science fiction eventyr. Dog kunne den action der nu en gang var, blive skruet en lille smule op for uden, at det ville skade.

Filmen fik mig helt klart til at tænke, og det er jo altid godt. Mange mener, at den er langtrukken, men det gav mig derimod en større nysgerrighed for universet. 6/8 af filmen var perfekt, den fortjener derfor 4,5 stjerne. Men jeg er vild med de visuelle effekter og det er helt sikkert en spændende film der klart kan anbefales.

Hvis du er nysgerrig og vil vide hvorfor, at jeg startede med spørgsmålet øverst, så er filmen her, en rigtig god film at spørge…

Jacob

Det er den samme gamle opskrift om en pige, der med kløgt og eventyrlyst viser sig at være helt speciel. Der er en visuel overflod af effekter, og som sådan er der intet ondt at sige om Tomorrowland. Desværre er tanken bag Disneys Utopia så gennemskuelig, at den tynde handling simpelthen ikke kan bærer den.

Birgitta

Fed film, hvis man er til "fremtidsfilm" - meget sjovt lavet og godt fundet på :)

Amie

Jeg havde forventet en del mere af denne film, men det er lidt som om at hvis man har set traileren, så har man set filmen. Det sker ikke meget mere interessant end det der er vist i traileren. Det er en hyggelig familie film og budskabet ligger lige til i forhold til at det er en Disney film, men den er en smule langtrukken og personligt syntes jeg det virker som om filmen slutter netop som den startede. Jeg savner action og mysterie.

Line FS

Sikke dog en langtrukken film.... de kunne sagtens have klippet halvdelen fra. Der er utrolig mange ligegyldige ting og alt for mange omveje. Samtidig så er der heller ikke meget handling, det er som om de har filmatiseret en 200-siders bog ord for ord. Det ville sikkert være fint i bogmediet, men der sker alt for lidt på alt for lang tid for en film. Ellers jo en fin nok ide der har været til filmen. Men kom igen.

Nino-baby

Jeg så denne film for nogle uger siden nu, men går stadig og tænker på den. Jeg blev revet med lige fra første scene, som introducerede os til hovedpersonerne Frank og Casey, men samtidigt også fremhævede filmens bedste punkt, nemlig forholdene mellem filmens karakterer. Jeg kunne virkelig godt lide dynamikken og de sjove, barnlige udvekslinger der kom af den pessimistiske opfinder Frank og den ubøjelige optimist Caseys komplet modsatte personligheder. Og endnu mere morsomt blev det da de tilføjede Athena, som på trods af sit ungdommelige ydre, viste sig for at være den mest modne af slænget!
Idéen om en lysere fremtid i form af det storslåede fremtidssamfund Tomorrowland var et velkomment alternativ til alle de enormt dystre scifi-film som udkommer konstant i øjeblikket. Måske tænker nogle at filmen var for naiv og optimistisk anlagt, men jeg syntes at det var netop disse kvaliteter der gjorde det til en god film og var i sand Disney ånd. Jeg vil ikke spoile handlingen for andre, men jeg nød fuldt ud dette eventyr og anbefaler folk at se den hvis de har brug for lidt opmuntring. Dertil spillede alle tre hovedroller fremragende, men især den lille pige Athena (spillet af Raffey Cassidy) skilte sig ud og var klart filmens højdepunkt for mit vedkommende. Kan også nævne at Tomorrowlands soundtrack er værd at lytte til efter du har set filmen, da det bringer én tilbage til den fantastiske fremtidsverden hver gang.

Aurori

Super flotte effekter, god handling og en George Clooney der bare er fantastisk i sin rolle. Desuden er jargonen grineren ;-) Kan anbefales.

Segoyuser/116755

Jeg synes filmen var god, ja mange af de ting foregår nu, men vil så skrive at den film giver stof til eftertanke til min person, for oplever det er dette budskab der gives udover at leve livet lige nu og her.
Hvad kan jeg gøre generelt anderledes hvis behov, nogen ting jeg vil ændre, nysgerrighed , osv.

Filmen var super godt lavet, sikken fantasi, har så heller aldrig været i Disney Land, men ville da gerne bare for at se hvordan det er.
Fik 4 stjerner og pengene var godt givet ud.

SJOKuser/811628

De visuelle elementer er helt klart filmens store styrke og desuden glimrende skuespil af de 3 hovedroller. Historien kunne være bedre, men er god og spændende langt hen ad vejen og har et godt budskab.

Maria

Jeg kunne rigtig godt lide Tomorrowland. Den havde et godt budskab til publikummet og universet virkede troværdigt.

Det eneste der gør at den ikke kan få alle seks stjerner er, at den trods alt var en smugle FOR optimistisk, som ofte er Disneys kæphest for at lave realistiske film, samt at den føltes en smugle langtrukken i perioder.

Men stadig en solid og anbefalelsesværdig film til folk der gerne vil tro på en positiv fremtid for vores jord.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.