Cookie- og Privatlivspolitik

To Kill a Mockingbird

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
| |
To Kill a Mockingbird
|

Filmen 'To Kill a Mockingbird' er beretningen om den yderst ærlige og højt respekterede sagfører, Atticus Finch, spillet af Gregory Peck, der sætter sin karriere på spil, da han vælger at repræsentere Tom Robinson (Brock Peters), en sort mand anklaget for voldtægt.

Producer-instruktør parret Robert Mulligan og Alan J. Pakulas filmatisering af Harper Lees selvbiografiske roman - der allerede havde vundet en Pulitzer Prize - foregår i en lille by i Alabama i 1930erne.

'To Kill a Mockingbird' modtog tre Oscars.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.8
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

To Kill a Mockingbird ( Dræb ikke en sangfugl)
Handler om en familiefar og hans 2 børn, hvor faren er advokat for en sort mand.
Og som kæmper forretfærdighed ikke kun for sit arbejde men også for sine børn.

Det sjove ved filmen er at den første time af filmen handler om hans børn og den sidste del af filmen handler om faren og retten.
Men også fordi at hans børn får lov til at komme med til retten og se hvordan deres far kæmper for retfærdighed.
Det var vel ikke helt normalt dengang at man gjorde det.
Men til gengæld finder man så ud af hvad det hele drejer sig om, en god og overrasket slutning.

Synes den var rigtig god og godt skruet sammen.

S. Rico

Gregory Peck vandt en Oscar for bedste hovedrolle. Men det er faktisk de to børn (Scout og Jem), der har hovedrollerne i denne underfundige film, hvor de dramatiske begivenheder i byen ses gennem børnenes uskyldige øjne.

I den første time følger vi børnene, som leger i haven og bl.a. udfordrer hinanden til at gå over til nabohuset, hvor der måske er et barn fanget nede i kælderen. I små glimt hører børnene, at deres far snart skal forsvare en sort mand (der er anklaget for voldtægt). Så de sniger sig op til domhuset for at finde ud af, hvad det drejer sig om.

Halvvejs inde i filmen går den så over til at blive et typisk retssalsdrama, som desværre kun kan gå en vej. Offeret er nemlig en hvid pige, den anklagede er en fattig sort mand, og juryen består af 12 hvide mænd. Og eftersom det samtidig foregår i 30’erne, så er det virklig op ad bakke. Men vores helt, advokaten og faren Atticus Finch, er en utrolig retskaffen og standhaftig mand og gør alt hvad han kan.

Filmen rundes af med en sløjfe til mysteriet om drengen i nabohuset. Her bliver filmens tema samtidig understreget. Og læg i øvrigt mærke til Robert Duvall i en af hans meget tidlige roller.

Segoyuser/116755

En film hvor tema desværre stadig er aktuel, velspillet, sætter tanker igang, rammer følelserne på forskellig vis....

laurits

En film der er meget tro mod romanen. Desværre går den slet ikke lige så dybt i karaktererne som bogen gør, en det er også svært at få al bogens indhold ind i en film. "To Kill a Mockingbird" er dog stadig et mesterværk fra start til slut.

Ania

Det, der gør To Kill a Mockingbird så stærk en film, er, at den er fortalt gennem børns øjne. Barske temaer som racisme og had bliver stillet op mod børns uskyldighed og frisind.
Filmen viser, hvor lidt tolerance voksne kan have over for det ukendte, og den indflydelse, det har, på børns fornuft og dømmekraft...
Super interessant og medrivende historie om en familiefar og hans to børn, der kæmper for retfærdighed i et firkantet og konservativt samfund.

Hearmeroar

without living

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.