Cookie- og Privatlivspolitik

Til ungdommen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Til ungdommen
|

I dokumentarfilmen 'Til ungdommen' følger dokumentaristen Kari Anne Moe fire politisk engagerede unge fra sommeren 2009 til efteråret 2011.

Udgangspunktet var en dokumentar om den politiske, engagerede ungdom i Norge, repræsenteret af de fire teenagere Johanne fra AUF, Sana fra SU, Henrik fra FPU og Haakon fra Unge Høyre.

Moe og de andre dokumentarister følger med Johanne til hendes første politiske sommerlejr til Utøya, og tager hjem først på formiddagen den 22. juli 2011 for at møde Sana i Oslo centrum. Men så sker det utænkelige...

Mange kan huske billederne af Oslos centrum i ruiner. Og af en kølig Anders Behring Breivik efter at have myrdet 67 socialdemokratiske unge på øen Utøya - yderligere to omkom ved drukning og ved fald.

'Til ungdommen' stiller skarpt på både begivenhederne i Oslo og på Utøya, men ud fra et andet perspektiv end selve terrorhandlingerne. Det er i bund og grund en film om unge, der vil forandre verden, om menneskene omkring dem og om kærlighed som modvægt til had.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.2
4

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... styrken ved 'Til ungdommen' [er], at den ikke svælger i sit sorte stof, men i stedet - eller måske netop derfor - hårdnakket insisterer på væsentligheden af et åbent politisk debatmiljø, hvor argumenter og ikke vold er vejen frem." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er fortællingen, der står stærkest i 'Til ungdommen' [...] en både seværdig og tankevækkende film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er ikke hele vejen lige nemt at blive optaget af alle fire hovedpersoner i filmen. Som individer kommer de uvægerligt til at stå lidt i skyggen af en af den slags datoer, de fleste vil kunne huske i årtier og ikke med glæde. Som rystet generation i færd med at genfinde håb trods den sommerdag har de fået den rigtige film. (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Et ganske unikt filmdokument, som besidder en sjælden uafrystelighed." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.