Cookie- og Privatlivspolitik

Til Sama

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.09.2020
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
For Sama
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/eng. undertekster), Mine aftener i Paradis, Arab Women Film Festival
|

Dokumentarfilmen 'Til Sama' er lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab. Waad begyndte sit filmprojekt i den syriske borgerkrigs tidlige dage. Som en del af demontranterne, forsøgte hun at fange perspektiv for indbyggerne i Aleppo. Som situationen eskalerer, bliver Waads projekt mere og mere vigtigt.

Da hun får datteren Sama målrettes projektet. Filmen skal laves til Sama, samtidig med at den skildrer de bombninger, mord og drab, der foregår i Aleppo. 

'Til Sama' er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

Sama bliver et symbol på kærlighed og håb, som ingen tyran kan ødelægge.

Filmen er et helt unikt indblik i den virkeligheden, som massevis af syriere har stået i - og stadig står i den dag i dag.

'Til Sama' vandt BAFTAs og Cannes pris for bedste dokumentar, og blev Oscar-nomineret i kategorien Bedste dokumentarfilm.

Krigen i Syrien blev også skildret i 2019s dansk/syriske dokumentar The Cave.(copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.7
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I den forstand er 'Til Sama' et rystende forsøg på at forklare sine børn om summen af ens, måske forkerte, valg. Desværre er det også så forfærdeligt, at det næsten bliver for meget. Sådan er krig. Men det er godt nok svært at bevidne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Jyllands-Posten

  "Ingen vil gå urørte fra 'Til Sama', og den vil også være for barsk for mange. Men det gør kun anbefalingen større. 'Til Sama' er utvivlsomt blandt årets allervigtigste film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den byder på en inderlighed, en adgang til sine medvirkende og en grad af intimitet i sin fortællestil, jeg ikke har set i nogle af de andre dokumentarfilm fra Syrien." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Weekendavisen

  "Waad al-Kateabs film gør indtryk ved at tale direkte til datteren. Der er også poetiske øjeblikke. I 2015 falder der sne. Til brylluppet er der glæde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Søsterfilm og konkurrent til The Cave under Oscar 2020 for bedste dokumentar. Som dansker burde man vel være patriotisk og heppe på The Cave, men jeg må indrømme, at For Sama rørte mig MEGET mere. Måske fordi denne dokumentar giver en hel del mere information om krigen, og fordi den samtidig har en fortælling med en meget tydelig udvikling.

Udover at dokumentere krigens rædsler, så får man også et indblik i den "almindelige" dagligdag for Aleppo's beboere under krigen. På trods af den ulyksalige situation, så er disse mennesker i stand til at udvise livsglæde og overraskende meget humor. Vi er med både før og under belejringen af byen, hvor Sama bliver født ind i en verden i kaos. 4½ stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.