Cookie- og Privatlivspolitik

Til havet

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
28.07.2011
| |
1 time 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alamar
|

Filmen 'Til havet' er et mexicansk drama.

Til trods for at hans forældre har opgivet at leve sammen, er de overbeviste om at det var Gud, der førte dem sammen, så Natan kunne blive født.

Drengen bor med sin italienske mor i Italien, hvor han lever som ethvert andet vesterlandsk barn. Nu skal han besøge sin mexicanske far, Jorge, som stammer fra mayaindianerne og bor i Mexico. Det bliver et besøg til en helt anden verden. Jorge lever af at fiske sammen med sin egen far, og bor i et ly på pæle midt i koralrevet.

Sammen begiver far og søn sig ud på en episk rejse for at lære mere om deres forfædre og om hinanden inden Natan skal tilbage. De fisker, spiser, drikker kaffe med farfar og snorkler. Deres hoveddestination Banco Chinchorro i den Mexicanske golf, er en del af det næststørste koralrev i verden.

Filmen fortælles fra 5-årige Natans perspektiv, og gennem ham får publikum et sjældent indblik i, hvordan denne specielle verden fungerer. Det enkle liv i absolut symbiose med naturen og kærligheden mellem far og søn er det stærke og simple centrum i filmen, hvor alle medspillere spiller sig selv.

Filmen har vundet adskillige priser, bl.a. Horizontes Award for bedste latinamerikanske film i San Sebastian.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.9
4

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "González-Rubio arbejder i krydsfeltet mellem fiktion og dokumentar, filmen er lanceret som en spillefilm, men alle i filmen spiller sig selv. Det giver en stærk realisme og et fortættet nærvær, ikke mindst i beskrivelsen af forholdet mellem far og søn. 'Alamar' vil sandsynligvis blive siddende i dig som en stille længsel efter det åbne hav, friheden og det enkle liv." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "Ud af denne films ordknappe enkelhed vokser der en præcis poesi, der bryder genredefinitionernes rammer. Man kan altså med andre ord sagtens bunde, selvom man er på dybt vand i 'Til havet'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en lille film med stor poesi..." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Svagheden i 'Til Havet' er så, at man aldrig kommer tæt på drengen, skønt filmen er lagt i hans synsvinkel. ... Man skal se 'Alamar' som et visuelt digt, der priser en vigende livsform." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
josephine

Lyder som en dejlig film, som jeg gerne vil ind og se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.