Cookie- og Privatlivspolitik

Thor: The Dark World

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget grundstemning. Den indeholder voldsomme scener med drabelige kampe, skyderier, lemlæstelse og ødelæggelser. Vi ser hovedfigurer blive stukket med sværd og dø, samt scener med uhyggelige, aggressive væsner. Filmens voldelige scener fremstår imidlertid ikke blodige eller udpenslede, men derimod stiliserede og urealistiske. Desuden foregår filmen hovedsageligt i en overnaturlig fantasiverden, og indenfor en genremæssig velkendt ramme. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
31.10.2013
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thor: The Dark World
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Tordenguden Thor er vendt tilbage til Asgard efter at have kæmpet sammen med de andre Avengers-superhelte i New York. Men han får hurtigt nye udfordringer at se til, da en mægtig fjende lurer i kulissen.

Thor må nu kæmpe for at redde Jorden og alle De Ni Riger fra en oldgammel race ledet af den hævngerrige Malekith, der har planer om at indhylle universet i mørke.

Hverken Odin eller Asgards krigere kan modstå fjenden, så Thor må tage på sin hidtil mest personlige rejse, som bl.a. genforener ham med Jane Foster, broren Loki og endeligt tvinger ham til at ofre alt for at redde både mennesker og guder.

Marvels tegneseriehelt Thor, der er baseret på den nordiske mytologis tordengud, vender tilbage i sin tredje film på blot tre år. I 2011 fik han sit første soloeventyr, og sidste år slog han sig sammen med andre superhelte som Iron Man, Captain America og Hulk i The Avengers.

Chris Hemsworth har igen titelrollen, mens Natalie Portman, Tom Hiddleston og Anthony Hopkins gentager deres roller som Jane, Loki og Odin. Christopher Eccleston, der spillede skurken Destro i G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), har en tilsvarende ondskabsfuld rolle som Malekith, der er hersker over de mørke elvere fra Svartalfheim.

'Thor: The Dark World' instrueres af Alan Taylor, der allerede er tilknyttet rebootet af 'Terminator' i 2015.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (959 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Når alle ved tilfældigheder hele tiden risikerer at blive flyttet mellem to så forskellige steder, ophæves al logik og grunden til at fortælle en spændende historie. Tilbage står en pæn portion humor og en del gode computeranimerede effekter, når helte og skurke smider hinanden i gennem luften." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Thor 2: The Dark World' er solidt håndværk, der aldrig bliver rutine. PS: bliv siddende til efter rulleteksterne." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] har man allerede en forkærlighed for Marvels superhelte, vil man givetvis være ganske godt underholdt. Har man ikke, er der bedre steder at starte affæren." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] er nærmest prangende i sin visuelle akrobatik og så støjende, at høreværn må overvejes." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Taylor afbalancerer stensikkert den enfoldige effektive tjubang og den basale familiepsykologiske alvor [...]." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "De seneste Marvel-film er selvavlende absurditeter, som bliver stadig sværere at følge for et kritisk publikum. " (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Og okay

Nikolaj

Jeg synes, at den første var rigtig underholdende. God historie, passende humor, og genial skurk. Og havde egentlig set lidt frem til den her, men blev meget hurtigt skuffet af den. Der er bare igen, irriterende dialoger, som er virkelig utroværdigt at høre på. Og desværre fortsætter det i hele filmens længde. Filmen er flot bevares, men da handlingen og dialogerne er temmelig irriterende må jeg nøjes med kun at give den 2 stjerner.

Det overrasker mig egentlig lidt, at Alan Taylor som lavet de bedste afsnit i Game of Thrones season 1 kun leverer det her. Jeg har ikke fået set den nye Terminator film endnu, som vidst skulle være udmærket. Håber at han leverer lidt bedre der.

Emil

Jeg synes den er bedre end den første, og Thor er bare mere bad ass i den her film. Men Loki er den bedste del af filmen synes jeg, og Tom Hiddleston spiller ham perfekt. Og jeg synes også humoren virker rigtig godt i filmen. Men skurken er så dårlig.

Nikolaj

Denne efterfølger til den første THOR fungerer slet ikke så godt som sin forgænger. Historien virker lidt indvinklet og karakterene har ikke den samme spændende udvikling som i den tidligere film. Filmen underholder dog nogenlunde, da den stadig er fyldt med klassisk MARVEL-action og komik, men "THOR-THE DARK WORLD" er ikke en af de mindeværdige MARVEL-film!

Jakob P.

Thor - The Dark World får 4 stjerner af Anmelderen ****

Den første Thor-film var rigtig fed, den var original, spændende og et rigtig godt eventyr. Her i efterfølgeren følger vi Thor efter slaget i New York med The Avengers, hvor Thor får rigeligt at se til da en ældgammel fjende dukker op, og som er ude på at tilintetgøre kosmos med en gammel farlig kraft, som kaldes Æteren. Jeg synes det er rigtig fedt i Marvel-verdenen, at man følger superheltene på deres egne eventyr, samtidig med de er med i The Avengers, det er en cool detalje og det skaber jo også flere film heldigvis. Man sætter til rette og venter spændt på at se, hvilke eventyr Thor nu skal ud på, og jeg må sige selvom filmen ikke helt lever op til den første Thor-film, så er denne efterfølger stadig god, rigtig godt lavet, og er desuden et fantastisk eventyr hvis man er Marvel-fan.

I denne efterfølger er tordenguden Thor tilbage i et episk eventyr, som handler om hele kosmoss overlevelse. Efter slaget med The Avengers i New York, vender Thor (Chris Hemsworth) tilbage til Jorden, og bliver genforenet med Jane Foster (Natalie Portman), og bliver nød til at indgå en alliance med hans stedbror Loke (Tom Hiddleston) for at møde den største trussel han hidtil har stået overfor. En ældgammel kraft, som kaldes Æteren, vækkes til live, og i kølvandet dukker svartelverne op som er ledet af den ondskabsfulde elverherre Malekith. Malekith har til sinde at lægge universet i mørke, ved at bruge Æteren og tilintetgøre kosmos. End ikke Odin og hæren fra Asgård, kan stille meget op imod denne mægtige forhistoriske fjende. Thor begiver sig ud på en farefyldt jagt, med Loke og med hjælp fra Jane Foster, for at redde Asgård og Jorden fra Undergang.

To vigtige spørgsmål i denne sammenhæng er selvfølgelig; var jeg underholdt? Og var filmen god? Jeg synes de har gjort et godt forsøg på at lave en god efterfølger til den første Thor-film. Men den første Thor-film ER bedre, den er mere original, og sådan er det bare. Men historien var god, handlingen fanger en og holder en interesseret, og skuespillet var helt sikkert acceptabelt. Tempoet og rytmen i filmen var perfekt og lige tilpas, der sker hele tiden noget i filmen, som holder den i gang og som holder tilskueren interesseret. Jeg var i hvert fald underholdt, og mærkede ikke synderligt meget til at filmen varer næsten 2 timer for tiden gik hurtigt, og jeg havde generelt en god oplevelse. Så ja, filmen er god og helt sikkert en værdig efterfølger til den første Thor-film. Derfor får den 4 velfortjente stjerner!!!

Rasmus

Super fed film

Casper

Super god film og fed

Wayne

Man tager en helt speciel kraft, og nogle ondsindede aliens som ved at besidde den kraft kan ødelægge verdener, så har man åbenbart nok til en film mere. Lyder det bekendt?

Ja, det lyder både som den første Thor film, og som Avengers.

Animationerne er flotte, men lidt kedelige - og det er fordi jeg ellers er stor fan af Marvel at den får 3 stjerner.

Men kom igen, man må da kunne forlange mere.

Nicklas

Jeg synes man har ødelagt Loke helt og aldeles.
For er det første: Loke er åbenbart blevet en vaske ægte kamæleon, som ikke nok med at han selv kan skifte person (ligesom Raven fra X-Men), han kan også skifte andre personer.
For det andet: Det med at vi bliver ved med at svæve rund omkring; er Loke god eller ond? Det ville jeg personligt elske, hvis man slog det fast i 3'ern (hvis der kommer en 3), at enten er Loke god eller så forbliver han bare ond.

Det med de forskellige huller, dét forstår jeg stadig ikke.

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.