Cookie- og Privatlivspolitik

Thor

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.04.2011
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thor
|

I superheltefilmen 'Thor - 3D' bliver titelpersonen (Chris Hemsworth) smidt på Asgårds port af sin mægtige far Odin (Anthony Hopkins).

Thor er en stærk men arrogant kriger, hvis tankeløse handlinger har genstartet en ældgammel krig, og som følge deraf forvises Thor til Jorden, hvor han nødtvunget må leve sammen med menneskene.

Her forelsker Thor sig i forskeren Jane Foster (Natalie Portman), men han må snart sande, at truslen fra hans halv-bror Loki (Tom Hiddleston) følger med hans nye liv, og da mørke styrker invaderer Jorden, må han tage kampen op og vise sit værd.

'Thor' er baseret på Marvel-tegneserien af samme navn.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (271 votes)
4.5
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... [Branagh] skaber sin egen humørfyldte, smittende og sært jordbundne eventyrfilm." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Med indtil flere unødvendige sidehistorier føles 'Thor' faktisk ofte som en slags indledende øvelse til næste års 'Avengers'-film..." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Måske er jeg fordomsfuld, men siger lige ud: Film som 'Thor' er ikke min smag. Jeg keder mig rædsomt og generes af braldermusikken, slagsmåls-akrobatikken og ødelæggelses raseriet. Men jeg ved, der vil være mange, som råber: »Thors hammer. Hammer, hammer fedt.«" (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Chris er et rigtig godt hug som helten selv, både i trikot og gudekappe og i civile camouflagebukser..." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "Superheltefilmene er eventyr for alle aldre. Thor står distancen ret smukt." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Jeg kan godt lide thor

Søsuser/807738

Jeg kan godt lide thor

S. Rico

Dette er en udmærket actionfilm med suveræne kampscener. Selvfølgelig har den ikke ret meget med nordisk mytologi at gøre. På samme måde som at filmen 300 heller ikke var en historisk film. I begge tilfælde er det tegneserier, som ligger bag. Og vurderet som en filmatisering af en tegneserie, så er det ganske godt gået.

Hopkins er god til at spille både gammel og svag - plus majestætisk og autoritær. Thor kan umiddelbart virke arrogant og flødebolleagtig, men Chris Hemsworth spiller faktisk udmærket, hvorfor man fatter sympati for ham. Men den bedste præstation kommer fra Tom Hiddleston, der spiller Loke. Han formår gennem sit skuespil at vise, at Loke ikke bare er en endimensionel ond person - og det gør han så overbevisende, at man er lige ved at sidde og heppe på ham, selv når han udfører onde gerninger.

For min skyld må de gerne fortsætte med flere Thor film, sålænge de ikke kommer til at fokusere alt for meget på kærligheden mellem jordboen og Thor. Den del af filmen bliver lidt for påklistret og "Superman/Lois Lane"-agtig.

Ganzack

Thor er en god og solid film. Så kort kan det siges, men jeg må nok uddybe mere. Scenerne som indvolvere Asgard og dens beboere er decideret fremragende, og her ses det især hvordan instruktøren Kenneth Branagh kan brillere med kildematerialet. Chris Hemsworth er spot on castet som Thor, og karakteren har en, omend klichefyldt, velbegrundet og velillustreret forvandling og og udvikling igennem filmen. Det samme er gældende for Tom Hiddlestons Loki, og opsætningen af begge disse karakterer (og deres respektive skuespillere) sammen med Odin/Anthony Hopkins, giver filmen sine bedste scener. Visuelt er Asgard og spændende illustreret, og tegneserierophavet er tydeligt. Problemerne opstår dog når Thor kommer til jorden. "fish out of water" scenerne er udemærket, og giver nogle gode grin, som efterhånden kan kaldes for et varemære for MCU. Det er Thors kemi med Jane Forster/Natalie Portman som er en anelse flad. Det er ikke troværdigt at disse karakterer ville se noget i hinanden, udover de faktum at de begge ser godt ud. Kat Dennings karakteren ringer også hult, når det kommer til den komiske side. Asgard sekvenserne og fantasien set heri, samt visse skuespilspræstationer fordrer 5 stjerner, men scenerne på jorden falder en anelse til jorden, og trækker altså ned i mine øjne. Stadig en solid superheltefilm, hvilket må resultere i de 4 stjerner.

Emil

Jeg synes det er meget sjovt at Thor mister sine kræfter, og skal lære alle de menneske ting. Rigtig underholende film. Men den kunne være bedre

Jacob

At få den nordiske tordengud transformeret om til en superhelt lyder umuligt, men med en perfekt casting af hovedrollen, et persongalleri der favner bredt og ikke mindst en god portion humor lykkes det her på fornemmeste vis.

Sune

Fedt de får skabt en historie der fungerer og et univers der spiller.

God humor , god action, gode effekter og godt eventur!

Kan varmt anbefales til jer superhelte lovers out there! ;)

Frank

Okay film

Mikkel

Thor Thor med hammer den film var pisse fed. Fede skuespiller god 3 d også handling var god selv og at den ikke helt følger den nordiske mytologi så syntes jeg helt klart at det er en film man kan se fler ind en gang

Magnususer/919147

Bedre end forventet! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.