Cookie- og Privatlivspolitik

Thelma

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en uhyggelig og jævnligt ildevarslende grundstemning, og hovedpersonen er en forvirrret og ulykkelig ung pige, som tvivler på sin seksualitet og identitet, og som har overnaturlige evner, der får uhyggelige konsekvenser. I flere ubehagelige og urovækkende scener ser man et spædbarn, som er i fare, og i én uhyggelig scene ser man en mand, som brænder ihjel. Hertil kommer flere erotiske scener mellem to piger. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
30.11.2017
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thelma
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning, Særvisning
|

Den overnaturlige thriller 'Thelma' handler om den kristent opdragede titelkarakter, der flytter til storbyen for at forfølge sin uddannelsesdrømme.

Fristelserne er dog store, og i mødet med den første kærlighed opdager Thelma, at hun besidder skræmmende kræfter.

Den norske 'Thelma' udforsker nutidige ungdommelige temaer, som kendes fra den populære serie 'SKAM', men blander sin coming-of-age fortælling med overnaturlige elementer som i Stephen King-filmen Carrie.

Filmen er instrueret af den norske auteur Joachim Trier, som brød igennem med dramaet Reprise og har senest lavet sin første engelsksprogede film, den roste Louder Than Bombs.

'Thelma' er Norges Oscar-kandidat 2017. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (113 votes)
4.2
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ikke bare god, men brillant, eller hvad det nu er for klicheer, der bruges om det, der rækker ud over det forventede, det generiske og mainstream." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Eli Harboe og Kaya Wilkins [...] er formidable som Thelma og Anja, og man har svært ved ikke at blive lidt forelsket." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Har du mod på en lidt anderledes ekskursion i gyser-genren, er 'Thelma' så afgjort en masse værd." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... for (jesus)fanden, hvor er det en smuk film." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Thelma' er et af de bedste og mest interessante nordiske gys til dato." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Thelma' er en moderne gotisk fortælling, en sanselig film om at finde sig selv seksuelt og et mesterligt kabinet af effekter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
TheDayDreamer

Normalt begiver jeg mig ikke så meget i biografen og ser skandinaviske og europæiske film (jeg er vel, som så mange andre blevet for vant til blockbustermentaliteten fra Amerika). Men da jeg for nyligt så traileren til "Thelma" blev min nysgerrighed alligevel vakt - her virkede det til at der var en film med noget på hjerte, en coming-of-age historie, med et overnaturligt twist. Så det var med en vis forventningsglæde at jeg satte mig til at se den idag - og wow hvor blev jeg overvældet af hvad jeg så!

Det er MEGET sjældent at en film berør mig så dybt at den får 6 fulde stjerner i anmeldelse, men hvad jeg var vidne til i den biografsal er en oplevelse jeg ikke glemmer nogensinde! Alt ved den film var bare i en klasse for sig selv: scenografien, musikken, historien og skuespillet - alt sammen var det smukt skruet sammen, for at danne en fuldstændigt betagende helhed, med billeder der står meget stærkt printet på min nethinde. Filmen har en af de kvaliteter jeg holder allermest af: den er ikke bange for at tage sig tid til langsomt at bygge scenariet vi befinder os i op, og dybsindigt udfolde karakterernes historie. Denne kvalitet er det ikke alle der holder af, og jeg mistænker også at nogle vil kalde "Thelma" for langtrukken og kedelig, men i mine øjne er det en af de bedste film jeg nogensinde har set - og forløsningen til sidst er det hele værd!

Hvis man holder af film der berør sig mere på sublimt skuespil og en fantastisk rørende hørende historie, end Hollywood brag og store effekter, så synes jeg absolut ikke man skal snyde sig selv for den her!

Jeg har med vilje ikke snakket et ord om selve plottet, for den skal opleves uden spoilers

Joachim Trier, du er hermed kommet på min liste over yndlingsinstruktører! Tak fordi du gav mig en uforglemmelig oplevelse, med så mange mindeværdige scener og øjeblikke!

Det er FULDT fortjent at den er Norges oscar-kandidat 2017, for jeg mener virkelig at den fortjener den anerkendelse - det er en film i en klasse for sig selv!

Rubenuser/752189

Normalt foretrækker jeg Hollywood film ... men jeg blev blæst helt bagud af denne forestilling! Nej, det er ikke "horror" - men det er enestående smukt, rørende, gribende, betagende, spændende - og fabelagtigt flot filmet og spillet! Seks store stjerner herfra, og jeg skal så absolut ind og se hans næste værk også! :)

DJT

kan ikke finde samme begejstring frem, som stort set alle andre anmeldere.
Den er ikke dårlig-dårlig, men den er skuffende. Den vil for meget med ting der ikke rigtig hænger sammen.
Og uhyggen? Selv min veninde, med meget sarte nerver hvad uhygge angår, fandt intet uhyggeligt ved den.
Der kunne være gjort SÅ meget godt med emnet, men sorry... ikke en anbefaling fra mig.

Elena

I was in the kitchen preparing dinner while listening to the radio, the sound of it weaving in and out of my thoughts while I worked. But suddenly, without any warning whatsoever, I found myself sitting down from across it and taking notice. I felt then as if the words I heard, they did not come from the radio; they came from within myself. The words shouldn't fight their way into my mind and heart; as far as I could hear them I understood that they were already there.

It was an interview with the Norwegian director and writer, Joachim Trier, speaking about his new film "Thelma". He was explaining why he finds longing such an appealing theme to work with ... And I thought about how we, all of us, have our own longings. That sometimes we don't do what we want to, because other people would think badly about that. Or that sometimes we don't do what we would wish to, because we ourselves do not think it right. And how sometimes, those longings are just dreams, like stars twinkling so far overhead that it seems pointless to reach for them.

We are all of us so complex and sensitive on the inside. We balance along a very fine line through life, trying to keep our thoughts and feelings from pushing us too far to the side from fear of being unable to recover. Very often we chose to live our lives as if under a blanket of grey clouds, never daring to soar above them. To lift ourselves to that plane of existence where we can fly, shimmering and glittering with excitement, happiness, and love. To risk the dive into the deepest depression which, like a black hole, may consume us utterly. Pain and pleasure - light and darkness - colours of the life beyond the grey...
And isn't that, when it comes to it, what life is all about? To live it. To find out who and what we really are, what we want - and what we can do? To test ourselves to the fullest and, hopefully, to find ourselves.

We have been debating the nature of existence since we first walked the Earth. Do we even exist at all, or are we living inside a dream - or a 'Matrix'? But interesting as those thoughts may be, more important by far is the simple truth of what we choose to be - and do - with the life we have. Whether we choose to stay under that calm and safe blanket of grey clouds, or whether we dare to soar above! I wish you luck, whatever your choice - and beautiful colours!

After the program I decided to go and see the movie.
And Joachim Trier? He is soaring above :)

HeavenOfHorror.dk

Thelma er en gyser-thriller med elementer af både det overnaturlige og personlige drama. Og ja, det ér let at sammenligne den med Stephen Kings Carrie. På den virkelig gode måde!

Elementer i historierne er grundlæggende de samme. Heldigvis er Thelma dog også opvokset med at stille spørgsmål og undre sig, så vi er ikke ude i den dybt undertrykte og tyranniserede Carrie.

Joachim Trier har virkelig skabt en helt fantastisk film, der klart er Oscar værdig. Det er en såkaldt “slow-burner” og i særdeleshed også en film, der dækker et hav af genrer. Derfor er der ingen begrænsninger, men derimod fokus på at fortælle historien med alle de virkemidler, der er til rådighed.

Thelma vil måske ikke være for alle, men hvis man lader filmen komme ind under huden, så slipper den ikke foreløbig. Se den og lad dig forføre af Joachim Triers fantastiske fortælling!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.