Cookie- og Privatlivspolitik

Thanks for Sharing

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en følelsesladet grundstemning. Den indeholder en del voldsomme scener med mennesker i stor affekt. I en scene udvikler et ophedet familieskænderi sig til et voldeligt overfald. I en anden scene ses en uligevægtig pige der beder om at blive slået, slår sig selv, og bryder grædende sammen, hvorefter hun forsøger at begå selvmord. Derudover indeholder filmen en række sex- og onaniscener, der alle er knyttet til hovedfigurernes tvangsprægede sexsualitet. Filmen har flere steder en lun, humoristisk tilgang til emnet, men da det hele foregår i et voksenunivers præget af ukontrolabel, selvdestruktiv adfærd, vurderes det at filmens tematik vil virke uforståelig og skræmmende på børn, især i 11-12 årsalderen. Filmen får derfor en 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2013
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thanks for Sharing
|

'Thanks for Sharing' handler om Adam, der er en ambitiøs miljøkonsulent.

Mike ejer en lille forretning og er gift. Neil er en lattermild doktor på en skadestue. På overfladen har disse tre gutter ikke meget tilfælles på nær en ting: De tænker kun på sex og det i en sådan grad, at deres liv er ved at gå fra hinanden.

Hver især er de på forskellige stadier i behandlingen af deres problem. Adam tør ikke blive forelsket igen, fordi  sexafhængigheden ødelagde hans sidste forhold.

Mike udøver samme kontrol over sin familie, som han gør over sine følelser med hårde konsekvenser. Og Neil benægter totalt sin afhængighed, men kommer på andre tanker, da han møder den søde Dede.

En række små, forskellige historier flettes sammen til en fortælling, hvor tabuet omkring sexafhængighed forsøges manet i jorden.

Filmen lægger sig i kølvandet på en lang række succesfulde, amerikanske komedier, der indenfor det seneste årti har opnået stor popularitet med en blanding af drama og komedie med film som Little Miss Sunshine (2006) og The Kids Are All Right (2010). Sidstnævnte er endda skrevet af Stuart Blumberg, der ellers debuterer som instruktør med 'Thanks for Sharing'.

'Thanks for Sharing' har Mark Ruffalo i den største rolle som Adam, men han får selskab af blandt andet Gwyneth Paltrow, Tim Robbins, Josh Gad, Patrick Fugit og Alecia Moore (bedre kendt som P!nk).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (75 votes)
4.1
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

Ruffalo og Patrow i 'Thanks for Sharing'
8 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] sandheden er, at den ikke rigtig får én til at føle noget - hverken godt eller dårligt." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "[...] kan ikke helt finde balancen mellem det seriøse og det komiske, men man er aldrig i tvivl om, at dens hjerte banker det rigtige sted." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der er gennemgående en 12 trins-messianisme over filmen, men det kan nemt tilgives, når alt andet spiller så veloplagt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] følelsen af weltschmerz [stikker] ikke så dybt her i det mere puritanske feelgoodland, hvor alvoren lidt for let bliver til ufarlig farce." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

film

Wayne

senest af Von Trier - og i Shame. Dette er dog en light udgave, tilsat komik og Pink og det er knap så en seriøs vinkel.

Sofie

Hvis man vil se filmen, fordi man tror det er en sjov og underholdende komediefilm, bliver man skuffet. Læser man derimod lidt mellem linjerne og lader filmen forføre én, så er den faktisk god :)

Henriette

Super realistisk

Susanne

Skynd dig at se filmen "Thanks for Sharing" - vidunderlig film, der giver fint indblik i hvad sexafhængighed egentlig indebærer (- og i øvrigt andre afhængigheder...) - spillet af gode skuespillere og med et touch af humor, som er livsnødvendig for at få et så vigtigt budskab igennem :-)

Eneste anke er oversættelsen, som lader meget tilbage! Et eksempel på dårlig oversættelse, og en udpræget misforståelse, er f.eks. oversættelsen af begrebet sponsor - som bliver til støtter... All over the world hedder det en sponsor - også hér i lille DK!!! Selv oversættere må forventes at sætte sig ind i materialet de arbejder med.

Men sjov, god, indsigts - og latterfuld film - og så får man viden med hjem, ikke dårligt!

maj-br

Nogenlunde film, ikke de store udsving. Velspillet. Indblik i misbrug, hvad enten det er sex eller andet.
Lidt forudsigelig. Men der var også lidt sjove bemærkninger.

Nok til 3 stjerner :-)

filmtips.dk - Peter

Thanks for Sharing handler om en gruppe mennesker i New York, som møder hinanden igennem en støttegruppe for sexafhængige. Den primære hovedperson spilles af Mark Ruffalo, som efter 5 år i cølibat indleder et forhold med Gwyneth Paltrow. Dette giver naturligvis nogle komplikationer. Men på trods af de to yderligere sideløbende historier er filmen forholdsvis forudsigelig. Samtidig er den hverken ligeså grænseoverskridende eller sjov som traileren gerne vil have os til at tro.

Tim Robbins og Gwyneth Paltrow gør det faktisk udemærket, mens jeg fandt Mark Ruffalos rolle en smule kedelig, selvom der dog er lyspunkter. Josh Gad virker mest som et fejlet komisk indslag og Alecia Moore a.k.a. Pink fungerer nogenlunde under omstændighederne.

Jeg er muligvis ikke målgruppen for denne film, men jeg fandt den utrolig uambitiøs og kedelig. I sidste ende kan filmen ikke rigtigt beslutte sig for om det er et drama eller en komedie og falder desværre imellem de to stole.

3 / 10

Se flere anmeldelser på www.filmtips.dk

Jan

Du har desværre sat dig mellem to stole, som ikke findes i denne film. Den er hverken tænkt som drama eller komedie, snarere en slags dokumentar, som er sat i verden for at mane til eftertanke. Måske minder du lidt om hende, der føler sig normal i filmen, men alt er jo relativt. Måske ligger du inde med noget i gemmeren :-)

Jeg kender til afhængigheden og tror filmen mest er beregnet på folk, der enten er, har været eller er pårørende til en afhængig.

Jan

filmtips.dk - Peter

Det kan godt være du har ret i at den mere er henvendt til folk der har haft afhængighed tættere inde på livet end jeg har. Tak for dit input. :-)

Fam_Kjeldgaard

Den var ik så fed som vi havde forventet men Pink gjorde det sku godt.... Men ik lige en film til biograf matriale.. Mere en film man falder over når man zapper gennem kanalerne en kedelig søndag aften...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.