The Shape of Water

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i begyndelsen en overvejende let og varm grundstemning, som imidlertid bliver tiltagende urovækkende eller lettere uhyggelig, som fortællingen skrider frem. Den indeholder flere blodige scener, og scener hvor hovedfigurer mishandles. I én urovækkende scene ser man en mand, som kommer vaklende med blod på kroppen, og i en anden meget blodig scene tortureres en mand, som netop er blevet skudt. I en tredje ubehagelig scene ser man en mand, som på brutal vis brækker to dysfunktionelle fingre af sin ene hånd. Selvom filmen indeholder elementer af eventyr og positiv forløsning, vurderes den på grund af realismen at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.02.2018
Originaltitel: 
The Shape of Water
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, 2D Supreme, Seniorbio
Billetter
Skal du se The Shape of Water?
(515 stemmer)

Resumé

Filmen 'The Shape of Water' er et overnaturligt eventyr, der foregår op til Den Kolde Krig i USA i 1963.

Vi befinder os på et tophemmeligt regeringsanlæg, hvor den stumme Elisa er rengøringsassistent. Ved et tilfælde opdager hun, at et væsen, der bedst kan beskrives som en krydsning mellem et menneske og en fisk, holdes fanget i et forsøgslaboratorium.

Mødet mellem undervandsvæsnet og den ensomme kvinde udvikler sig i en overraskende retning, og snart tager Elisa drastiske midler i brug for at befri den tilfangetagne.

'The Shape of Water' er ligesom sin fiskepersonage en krydsning mellem flere genrer, hvor eventyret, monsterfilmen og underdog-historien er de mest fremtrædende. Instruktøren er mexicanske Guillermo del Toro, der har dedikeret karrieren til sære væsner, og som slog igennem med det mørke eventyr Pans labyrint.

Dramaet har modtaget flest Oscar-nomineringer i år og har således mulighed for at vinde hele 13 statuetter. En af dem kan gå til danske Dan Laustsen, som er nomineret i kategorien Bedste fotografering. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

2 måneder siden

Kommentarer

Johnnyuser/335920

Vi skal vente helt til d. 22 februar før dansk premiere. Jeg håber jeg kan huske den til den tid men er ikke sikker.

Det er dog langt værre med Lady Bird der først d. 26. April.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Bunnykill

Det er nu ikke noget nyt det er desværre sådan det er når man bor i et lille land det tager lidt længer tid før de film man gerne vel se går og værre er der er ingen sikker for den går i din biograf f.esk jeg bor i Randers og jeg håber den kommer i vores biograf men efter det er vigtigere at Jumanji :welcome to the jungle : lige skal går to måneder mere før den går ud må man håber på der stadig er en mulighed får at den her film vel blive vist

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
sørenuser/959767

forklare mere om hvorfor det går dårlig for biograferne?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
DJN

om den kommer op i DK?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.