Cookie- og Privatlivspolitik

The Shape of Water

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i begyndelsen en overvejende let og varm grundstemning, som imidlertid bliver tiltagende urovækkende eller lettere uhyggelig, som fortællingen skrider frem. Den indeholder flere blodige scener, og scener hvor hovedfigurer mishandles. I én urovækkende scene ser man en mand, som kommer vaklende med blod på kroppen, og i en anden meget blodig scene tortureres en mand, som netop er blevet skudt. I en tredje ubehagelig scene ser man en mand, som på brutal vis brækker to dysfunktionelle fingre af sin ene hånd. Selvom filmen indeholder elementer af eventyr og positiv forløsning, vurderes den på grund af realismen at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
22.02.2018
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Shape of Water
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Filmen 'The Shape of Water' er et overnaturligt eventyr, der foregår op til Den Kolde Krig i USA i 1962.

Vi befinder os på et tophemmeligt regeringsanlæg, hvor den stumme Elisa er rengøringsassistent. Ved et tilfælde opdager hun, at et væsen, der bedst kan beskrives som en krydsning mellem et menneske og en fisk, holdes fanget i et forsøgslaboratorium.

Mødet mellem undervandsvæsnet og den ensomme kvinde udvikler sig i en overraskende retning, og snart tager Elisa drastiske midler i brug for at befri den tilfangetagne.

'The Shape of Water' er ligesom sin fiskepersonage en krydsning mellem flere genrer, hvor eventyret, monsterfilmen og underdog-historien er de mest fremtrædende. Instruktøren er mexicanske Guillermo del Toro, der har dedikeret karrieren til sære væsner, og som slog igennem med det mørke eventyr Pans labyrint.

Dramaet modtog Oscars for Bedste film, Bedste instruktion, Bedste musik og Bedste kulisser, mens danske Dan Laustsen var nomineret i kategorien Bedste fotografering. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (684 votes)
4.6
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med den fuldkommen fortryllende monsterromance 'The Shape of Water' leverer Guillermo del Toro lige præcis det skvæt magi, verden har brug for lige nu." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... efter to timer i Guillermo del Toros eventyrland kan det være svært at vende tilbage til virkeligheden." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[Filmen] er fejende flot fra første til sidste scene og er en triumf hvad billeder, lyd og scenografi angår." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er et imponerende velorkestreret filmhåndværk, overdådigt filmet af danske Dan Laustsen, hvis kamera smyger sig nysgerrigt gennem de klassiske Hollywood-kulisser." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'The Shape of Water' er en gennemført finurlig størrelse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Vi bliver vel aldrig enige om, hvad der gør en film fuldendt. Men hvis den nu forener stor visuel skønhed og poetisk opfindsomhed med eminent skuespilkunst i en livsklog skildring af mennesker og forholdet imellem os [...] Alt det gør 'The Shape of Water'." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... et moderne folkeeventyr, en vidunderlig vandrehistorie, en livsbekræftende skrækfilm, en lovsang til kærligheden. Den er også en effektiv koldkrigsthriller, som hylder periodens amerikanske populærkultur." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

THE SHAPE OF WATER
Er vel en en af de store overrasker. Den gir os et smuk billede af 2 forskellig mennesker der bliver forelsket, ren skønhedet og udyret.
Men jeg må også lige nævne Michael Shannon der har spillet sin bedste rolle, han kunne sagtens været Oscar nomineringer.

Wayne

Og fortjent Oscar for at give os en anderledes film, som kun Guillermo del Toro kan gøre det.

Smuk beskrivelse af det at være anderledes - og en historie om at kærligheden overvinder alt.

Marc

jeg må indrømme at jeg næsten græd efter sidste scene, fantastisk film der viser livets smukke gang.

Mathis

En rigtig god film.
Jeg havde ikke set så mange af Del toro´s film , men efter at have set shape of water. så er jeg blevet hooket på at vil se flere af hans film

Lis Pontoppidan Grønnegade 20 3.mf. 5000 Odense Cuser/500746

Meget flot og spændende fotograferet!
Sød historie om et menneske,der selv har det svært men tør vise sin ømhed!
Fantastisk spillet som stum!

Toniuser/1306483

Speciel film, noget dyster. Forstår ikke hvorfor den skulle have Oscar for bedste film i år. Historien om skønheden og udyret er jo set før, og forelskelsen virkede ikke overbevisende. Overdrevne karikaturer på det gode og det onde. Den stumme skønhed spillede godt, men den onde modspiller var så overgjort ond, at det blev urealistisk. Og hvorfor skulle der proppes en historie om en bøsse og diskriminering af sorte ind i filmen. De temaer er der lavet mange gode film om, men hvad havde de at gøre i filmen her? Det virkede påtaget, men det er måske det man har tænkt der skal til for at sikre filmen en Oscar.

Kirstine

Den bliver svær nogensinde at slå. Absolut tryllebindende og magisk.

Majbrit

Forudsigelig men sød

Maria

Oscarakademiet kan godt lide sære film, især som vinderen af Bedste Film.

I år syntes jeg dog at Three Billboards havde fortjent at vinde.

The Shape of Water var en fin film, men det ødelægger altid en film for mig, når dyr kommer til skade og den scene jeg taler om, kunne jeg bare ikke slippe resten af filmen igennem. I min verden kunne man have lavet den scene på åh så mange andre måder end man valgte...

Derudover har jeg det bare generelt stramt med særhed og The Shape of Water er bare en sær snegl. Derfor kan filmen også kun få 4 stjerner.

Ullauser/252405

Skuffende oplevelse. Ventede længe på at filmen skulle gå i gang - Og ledte forgæves efter "det flotte" i opsætningen. Forfærdelig underlægningsmusik.
Tja,- måske forstod jeg den bare ikke :-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.