Cookie- og Privatlivspolitik

The Shallows

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en spændingspræget og angstfyldt grundstemning. Den indeholder mange blodige scener, hvor mennesker jages, lemlæstes og spises af en haj. Hovedpersonen befinder sig i store dele af filmen i en håbløs og desperat situation, og i mange scener er hun ved at blive spist af en enorm menneskeædende haj. I en scene ses en lemlæstet person kravle op af vandet, mens hans underkrop bliver liggende i vandkanten, og i adskillige andre scener dvæles der ved blodige sår. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
18.08.2016
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Shallows
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'The Shallows' handler om den unge medicinstuderende, Nancy Adams, der netop har mistet sin mor.

For at bearbejde sorgen tager hun alene ud for at dyrke sin interesse for surfing i en afsidesliggende bugt, der var morens yndlingssted.

Da det viser sig, at en gigantisk hvidhaj holder til i bugten, redder Nancy med nød og næppe sig op på en klippe 180 meter fra kysten. Nu står den unge kvinde over for sit livs kamp mod den tonstunge rovfisk.

'The Shallows' er en hajgyser i traditionen efter Jaws, der i 1975 skræmte publikum fra vid og sans. Steven Spielbergs film blev ikke kun den første moderne blockbuster, men introducerede samtidig en ny genre, der affødte tre efterfølgere og adskillige mere eller mindre heldige efterligninger med bl.a. Open Water som et moderne højdepunkt.

'The Shallows' er instrueret af manden bag actionfilmen Run All Night fra sidste år, og hovedrollen spilles af Blake Lively fra bl.a. Green Lantern og Savages. (Copyrigh: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (286 votes)
4.2
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'The Shallows' formår igen og igen at variere dramaet, der ellers er bundet af tid og sted." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Collet-Serra kan sin suspense, så selv suspense-mesteren Alfred Hitchcock må fryde sig i sin grav." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Jaume Colle-Serras 'The Shallows' er virksom som gyser. Men den bruger billige tricks og klæge klicheer til at få sit publikum i nettet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Prisen for flest grin i biografen, når det var meningen, at det hele skulle være rørende, går [...] til 'The Shallows'." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det er kvinden mod hajen med publikum på i en situation, der er spændt som Robin Hoods bue. Det er slet ikke dybt, men det suger i maven, meget som rutschebanen i Tivoli." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pernilleuser/963553

Hold da op, hvor var det en kedelig film.
Og den kan da slet ikke sammenlignes med "Dødens gab".

Mallica

.... Så er det en rigtig god film, og den er virkelig godt spillet af Blake Lively, der mere eller mindre spiller alene i hele fimen, foruden det lille twist med mågen.. Ja du må se filmen for at forstå den ;)

Julia

this movie really messed me up, I had anxiety attacks throughout the whole movie. It's such an intense movie and if I was not in a small cinema, I'm pretty sure people would have tried to kick me out due to my screaming and jumping on my chair due to nervousness. You never know when the shark is gonna come and if she is gonna die which is really intense.... love this movie but I am not ready to re-watch it and get a heart attack

Wayne

Filmen er i den grad i familie med husbond Ryan Reynolds Buried - eller måske mest Danny Boyle's 127 timer, idet vi følger vores hovedperson helt tæt - stort set uden anden menneskelig kontakt.

Indrømmet, fra start troede jeg at jeg skulle se en billig form for gyserfilm, med referencer til andre haj-film, tilsat en køn pige - som Blake Lively afgjort er. Men The Shallows udvikler sig heldigvis til at blive mere end det, og jeg endte med at blive opslugt af drameat om liv og død.

Temaet er selvfølgelig langt fra nyt, og filmen vil også bidrage til myten om de menneskeædende hajer - hvilket endnu engang vil være uretfærdigt, når man tager i betragtning hvor få uprovokerede hajangreb der finder sted.

I gennemsnit dør ca. 6 mennesker om året, som følge af nærkontakt med en haj. Til sammenligning dør 655.000 om året af stik fra malariemyggen...

Tilbage til filmen - som gik fra at ligne en reklame for surferoutfit, og til et mørkt drama om frygt og kamp for overlevelse. Jeg var godt underholdt.

7/10 og 4/6

Mick

Jeg havde ikke de store forventninger til filmen, men den er egentlig ok. Dejligt med lidt underholdning uden at tænke for meget over det under og efter.

Uffe

Blev meget overrasket over kvaliteten af filmen,var blevet advaret af diverse venner om at den var dårlig.
Men fra det øjeblik Nancy rammer det smukke surferparadis er man solgt.Man bliver holdt i en skruetvinge lignende angst der bare bliver mere og mere intens jo længere filmen strækker sig.Javel Nancy er pæn og det bliver der spillet meget på men man havde vel ikke tænkt sig at sætte Birte Rønn Hornbech op på et surfbræt,vel.Hvidhajen som er den store antagonist til Nancy bliver muligvis også tillagt vel mange menneskelige egenskaber,som blodtørst,evnen til konsumere for evigt,intelligens etc men hvis man skulle følge hajens almindelige instinkter og hensigter ville film vare fem minutter,for selvfølgelig er en hvidhaj ikke det blodtørstige monster som her bliver beskrevet.Sådan er filmens premis og det skal man jo godtage når man ser filmen,det er rendyrket gys og underholdning når det er bedst.Desuden skal instruktøren roses for ikke at gøre filmen længere end det der er nødvendigt,længden bliver holdt i samme skruetvinge som ens angst.

Palasse

Effektiv thriller, synes jeg. Flotte omgivelser, en smuk kvinde og udmærket historie. Bevares, fuldstændig overdrevet skildring af en haj, klichefyldt og på ingen måder en film, der vil gå over i historien på lige fod med "Dødens Gab", men jeg var godt undderholdt og selvom ikke alle filmanmeldere synes lige begejstret, vil jeg mene, at den er klasser over meget af det underlødige skidt, der produceres hvert år.

Anbefalelsesværdig.

Tina Marie Dueuser/857641

Det var faktisk en fed film. På et tidspunkt blev jeg lidt bange for at der ville gå Cast Away i den…Men så… Fed film. Dejlig aggressiv haj og en total fighter woman

Janni

Helt klassisk "Hajer er farlige" film. Der er gode chok, men handlingen er forudsigelig og dermed ikke ret uhyggelig. Men tager du filmen for det den er, så kan du sagtens blive underholdt.
Det her er ikke en stor film, så sæt forventningerne derefter.

bouser/106731

Jeg fik nogenlunde hvad jeg forventede da jeg gik ind og så denne film. Det overordnede plot er rimelig gennemskueligt, hvilket også forstærkes af den ret gennemgående spændingsopbygning, som dog fungerer ret godt. Det er nemlig her hvor filmen, i mine øjne, fungerer bedst. Med sine opbyggende sekvenser båret af antydninger og dramatisk musik. Det er alt det man ikke ser som fungerer. Actionscenerne er mindre medrivende, da jeg mere blev optaget af at finde mening i handlingerne. Der er flere steder hvor jeg synes at præmisset for handlingsforløbet ikke hænger sammen med hvad der burde være naturligt. Men det kan meget vel være min smag for hajfilm der ikke scorer så højt. Tager man filmen for hvad den er, uden at skele til naturlig adfærd og alt for meget logik, så var jeg fint underholdt og så må filmen siges at være ok.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.