Cookie- og Privatlivspolitik

The Searchers (1956)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Searchers
|

Filmen 'The Searchers' (Forfølgeren) er en klassisk western om borgerkrigsveteranen Ethan Edwards, der sætter ud for redde sin niece, som er blevet fanget af indianere.

'The Searchers' er instrueret af John Ford.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Brad Pitt i 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'
9 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En western der bør ses på det store lærred. Meget flot og imponerende. Man skal lige sluge den måde nogle af indianerne bliver portræteret på. Bl.a. bliver en stakkels buttet indianerpige sparket og latterliggjort.

Men ellers er det en rigtig god fortælling og en must-see film for western fans.

Simon

En fantastisk scenograferet film hvor farverne er smukkere end smukkest, musikken så veludført at man får lyst til selv at lave musik, skuespillet af John Wayne er superb, og en slutning der får Unforgiven til at skamme sig.

Normalt i en klassisk western har vi en helt, men sådan er det godt nok ikke her... John Wayne spiller usympatisk, rascistisk og kold blodig morder. Han er i hvert fald ikke bedre end de indianer, han så godt kan lide at dræbe. Men forstår man ham ikke stadig? Jo!

Wayne

The Searchers er en af John Waynes bedste film. Hans præstation fortjener stor anerkendelse. Han burde have haft en Oscar, men fik det ikke. Og han er stadigvæk ofte overset eller latterliggjort som skuespiller. Hvilket er en skam.

Efter min mening er dette en af de bedste western der nogensinde er lavet. John Ford brød formen, da han lavede denne film. Cinematografien i denne film vil tage pusten fra dig. Filmen blev skudt i Monument Valley og i farver. Ford lod skuespillerne bære lyse og skarpe farver mod Monument Valley back drop. Hvilket giver filmen et meget dybere farvespil. Kig f.eks. på nogle af de lyse farver skjorter Wayne og Hunter bærer i filmen. Samt ikke at forglemme den indianske kjole (Beulah Archuletta) bærer. Denne film skulle have vundet cinematografi, men blev også forbigået.

Historien i sig selv er så mørk som nattehimlen.

Dette er en af ​​de få film, som jeg har set og elsket siden barndommen, der stadig kan fastholde min interesse fra start til slut. Velskrevet, velspillet og god handing. Stort set ikke en finger at sætte på noget da der ikke et fejlbehæftet præstation i hele filmen. Der laves desværre ikke film som denne længere.

Wayne

Wayne er på jagt efter hans brors morder i en af de bedste westerns nogensinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.