Cookie- og Privatlivspolitik

The Searchers (1956)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Searchers
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|

John Fords ‘Forfølgeren’ har gennem årene antaget større og større filmhistorisk betydning. Inspirationen fra ’Forfølgeren’ kan spores i så forskelligartede film som George Lucas’ ’Star Wars’ og i Martin Scorseses ’Gaden uden nåde’.

Det er historien om Ethan Edwards (John Wayne), som drager ud for at finde sin ni-årige niece. Hun er blevet kidnappet af Comanche-indianerne, som har massakreret resten af Ethans brors familie. Ethan er overbevist om, at pigen er blevet så inficeret af livet hos indianerne, at han må slå hende ihjel, når han finder hende. Wayne er fremragende i hovedrollen: vred, usympatisk og sårbar.

Landskabsbillederne er imponerende smukke, og aldrig er Monument Valley blevet filmet mere skulpturelt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Brad Pitt i 'The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'
11 år siden

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En western der bør ses på det store lærred. Meget flot og imponerende. Man skal lige sluge den måde nogle af indianerne bliver portræteret på. Bl.a. bliver en stakkels buttet indianerpige sparket og latterliggjort.

Men ellers er det en rigtig god fortælling og en must-see film for western fans.

Wayne

The Searchers er en af John Waynes bedste film. Hans præstation fortjener stor anerkendelse. Han burde have haft en Oscar, men fik det ikke. Og han er stadigvæk ofte overset eller latterliggjort som skuespiller. Hvilket er en skam.

Efter min mening er dette en af de bedste western der nogensinde er lavet. John Ford brød formen, da han lavede denne film. Cinematografien i denne film vil tage pusten fra dig. Filmen blev skudt i Monument Valley og i farver. Ford lod skuespillerne bære lyse og skarpe farver mod Monument Valley back drop. Hvilket giver filmen et meget dybere farvespil. Kig f.eks. på nogle af de lyse farver skjorter Wayne og Hunter bærer i filmen. Samt ikke at forglemme den indianske kjole (Beulah Archuletta) bærer. Denne film skulle have vundet cinematografi, men blev også forbigået.

Historien i sig selv er så mørk som nattehimlen.

Dette er en af ​​de få film, som jeg har set og elsket siden barndommen, der stadig kan fastholde min interesse fra start til slut. Velskrevet, velspillet og god handing. Stort set ikke en finger at sætte på noget da der ikke et fejlbehæftet præstation i hele filmen. Der laves desværre ikke film som denne længere.

Wayne

Wayne er på jagt efter hans brors morder i en af de bedste westerns nogensinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.