Cookie- og Privatlivspolitik

The Raid

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Serbuan maut
|

I filmen ' The Raid' stormer en indsatsstyrke en 30-etagers bygning, som menes at huse en bandeleder samt hans hær af hensynsløse dræbere. Men elitestyrken er ikke forberedt på det kaos, der venter, da husets eksploderer i et intensivt voldsorgie.

Den hyper-intense indonesiske actionfilm The Raid har fået usædvanlig meget omtale på verdensplan og produktionen af en efterfølger er allerede i gang, mens Sony står for en amerikansk genindspilning indenfor kort tid.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og det var også den film, jeg kom til at tænke på mens jeg så den. Her er det bare mere nævekamp, end skud. Det er fantastisk flot lavet - det eneste som gør at jeg ikke giver den flere stjerner er det helt tåbelige at skurkene (som det jo ofte ses på film) er så venlige at de nærmest stiller sig i kø for at få bank. Havde de angrebet vores helt på samme tid, var det nok blevet en kort kamp...

S. Rico

Hold da nu helt op! Sikke en fest i nærkamp actionscener. The Raid er ganske enkelt en ufattelig underholdende actionfilm.

Det er samtidig et interessant eksempel på, at action ikke bare er underholdende, blot fordi der er meget af den. Skæbnen ville, at jeg tidligere samme dag så Resident Evil 5. Begge film er fyldt til bristepunktet med velkoreograferede nærkampscener, men mens Resident Evil 5 er møgkedelig, så er The Raid lige det modsatte. Hvordan kan det mon være?

Tja, en af forklaringerne er helt klart valg af skurk. I The Raid har vi en uforglemmelig badutspringer af en kampmaskine kaldet ”Mad Dog”. Valg af location i The Raid er også helt i top. Det gamle slidte højhus giver en god fornemmelse af, at man er ude i den virklige verden. Valg af location tilføjer således filmen en super god realisme, der står i kontrast til actionscenerne – men samtidig er med til at man kan connecte til herlighederne på skærmen.

Man kan ikke sige The Raid uden også at sige Dredd. De to film minder så meget om hinanden, at man tror det er løgn, at de skulle være lavet uafhængigt af hinanden. Men den er vist god nok – de blev lavet stort set samtidig i hver sin ende af Verden.

The Raid slår Dredd på et par punkter – nemlig håndlangeren Mad Dog og de ufattelige vilde nærkampscener. Men Dredd vinder alligevel sammenligningen, da den har Ma-Ma (Lena Headey) og ikke mindst de voldsomt æstetisk flotte Slo-mo scener, som bare gør sig formidabelt i 3D på et kæmpe lærred.

Bjerg

'The Raid' er instrueret af den walisiske instruktør Gareth Evans, som i øvrigt også har stået for manusskriptet og klipningen i filmen. Et skjult talent i filmverdenen må man sige, som jeg kendte absolut intet til, men som jeg uden tvivl aldrig kommer til at glemme.

Filmen indeholder et utænkeligt og tårnhøjt niveau af velkoreagraferede actionsekvenser, der på paralyserende vis, formår at vende og dreje hver en mulighed for ultimativ og endegyldig lemlæstelse. De opfindsomme og ofte mavevendende kampsekvenser, indeholder personer, som tydeligvis kan fortsætte i det uendelige, mens filmens publikum bliver efterladt forpustet og gennembanket efter 101 hårdslående minutter.

Filmens tyndbenede plot, der blot fungerer som drivkraft til actionscenerne, er ikke værd at svinge sit sejrsflag over; men til gengæld kan man ikke andet end at gribe efter det hvide flag, og overgive sig til en film, der tydeligvis ikke har andet på hjertet, end at stoppe selv samme fra at slå. - Og det må man sige den formår at gøre på ganske underholdende vis.

Det er en intens oplevelse, der rebooter actiongenren som vi kender den, og som ofte indeholder så meget action, at det kan komme til diskussion om der er noget der hedder for meget action?
Men god og gennemarbejdet underholdning, det kan man vel næppe argumentere imod.

4.5/6

Jens

En film som burde havde været i biografen. Utrolig gode lydeffekter og ikke mindst gode stunts.

Kan helt klart anbefales, hvis du er til actionfyldte thrillers !

Jeff

Like Dredd, which has a very similar premise, this is what it is – mindless action fun! Actually, the story here is a little more complex than Dredd and because of the great hand to hand fighting action sequences, it’s a slightly better movie. The performances aren’t anything to write home about, but there is one bad guy who you truly believe enjoys killing people with his bare hands. He’s very cool ;o)

Al

» Indonesisk actionfilm er en blodig himmerigsmundfuld « Kim Skotte, Politiken 11. aug. 2012

http://ibyen.dk/film/aktuelle_filmanmeldelser/ECE1715690/indonesisk-acti...

AufVideoSehen

The Raid er en indonesisk action- og kampsportsfilm. Et SWAT team fanges i en narkofæstning og så er der kun en udvej. Rama & co. må kæmpe sig ud igennem en væg af kriminelle med lig og blod i stride strømme til følge. Ideen er simpel men udførelsen er helt i top når Iko Uwais deler øretæver ud.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.