Cookie- og Privatlivspolitik

The Purge

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.07.2013
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Purge
|

Filmen 'The Purge' foregår i år 2022, hvor USA er blevet markant anderledes. Et samfund hærget af kriminalitet og overfyldte fængsler har tvunget regeringen til at vedtage en kontroversiel årlig begivenhed, der skal fungere som ventil for borgernes indestængte raseri.

Løsningen er den såkaldte ”The Purge”, som dækker over en 12 timers udrensning, hvor alle får frit lejde til at begå forbrydelser uden at blive retsforfulgt.

Al fornuft taler således for at holde sig inden døre, men midt under den brutale begivenhed tager en familiefar en beslutning, der kan vise sig at få fatale konsekvenser.

Blandingen af science fiction, horror, samfundskritik og home invasion har Ethan Hawke (Training Day) i rollen som hårdtprøvet familiefar, hvis hustru spilles af Lena Headey kendt fra ’Dredd’ (2012) og ikke mindst TV-fænomenet ’Game of Thrones’ (2011- ). 

'The Purge' er udtænkt, skrevet og instrueret af James DeMonaco, der tidligere har skrevet manuskriptet til film som ’The Negotiator’ (1998) og ’Assault on Precinct 13’ (2005).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (185 votes)
3.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  '... ikke meget mere end en gængs standardgyser om psykopater og uskyldige ofre - den mere lovende præmis til trods.' (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  '... efter en effektiv finale forlader man biografen godt underholdt – men også med en stor klump i maven.' (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  '... instruktøren formår dog på et spinkelt grundlag og med simple midler at skabe gode momenter af spænding, så længe blodet sprøjter, og filmen spiller.' (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  '... måske gør man bedst i at glemme den film før, man har set den!' (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  'Dens interessante afsæt [...] undgår så alligevel ikke at ligne et let hyklerisk påskud for gys og gru.' (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Præmissen for filmen er fin [...) men den får slet ikke udnyttet home-invasion-genren." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  'Den er og bliver et stift genrestykke, men emnet giver drabene et skræmmende troværdighedspræg.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Førstevælger

En lorte film...... Nej nej nej, aldrig set noget værre.... Man sviner den til mens man ser den, aldrig har jeg brugt 1 time og 25 min af mit liv så latterligt...... Irriterende skuespillere, og ellers er den familie bare snot dum.... Lort fra start til slut, og der er alt for mange "hvis og hvis" . Øv noget lort

Frank

Okay film

Andreas

Virkelig syret og fedt koncept til en gyserfilm! Havde bestemt mine forventinger pga. plottet, men blev rimelig skuffet.. For det første er filmen alt for kort, og det gør at vi bliver efterladt med nogle ubesvarede spørgsmål. For det andet synes jeg ikke den var sådan virkelig uhyggelig. Den havde et par chokscener, og der var da også en smule uhyggelig stemning, men det kunne have været bedre. Slutningen var rimelig twistet, men synes ikke der var gjort nok ud af den, hvilket virkelig var en skam.. Skuespillet var tilfredsstillende synes jeg, uden dog at være virkelig imponerende.

Filmens "bad guys" var til gengæld virkelig skræmmende synes jeg! Specielt lederen af gruppen, som virkelig var en vaske ægte psycho! Filmen er som helhed egentlig okay, men er dog ikke tilbøjelig til at kalde den god. Men ser frem til the Purge 2, som forhåbentlig er bedre end den her!
:-)

Nellie

Et koncept indenfor filmverdenen, jeg ikke mindes. Filmen er intens og spændende, men dog også en anelse forudsigende, hvilket er lidt ærgerligt.

Jeg sad ikke og gemte mig under tæppet da jeg så den, så for mit vedkommende måtte der gerne være lidt mere gys/overraskelser i filmen.

The Moviemaster

Nu kommer vi så til The Purge;
Den mest irreterende film jeg har set i dag. NØJ! hvor har du dog spildt en god idé og koncept på denne kedelige, irriterende og forudsigelige film.
Jeg ku har sagt det, da jeg Så Platimum Dunes i starten, de folk kan ikke lave en ordentlig film.
Hele konceptet er pisse fedt og har potentiale med så store både sociale, politiske, men også moralske dilemaer og kommentarer, og det gør så ondt se det blive spildt på denne måde..
Jeg der var intet udover konceptet, Starten og nyheds broadcastsne der var noget ved.
Føj!

Aldrig i film historien har der været en familie så dum, som den her. Jeg orker ikke engang at snakke om den lige nu... ARGHHH!!!! Føj! Historien er kedelig, karakterende er enden irriterende eller snotdumme, Voldens er banal og helt ærlig.. en hus med et sikkerhedssytem der skal holde folk ude, kan rives af med en dyr pick-up truck... DAMNIT MOVIE!

S. Rico

Filmen kunne med rette have haft titlen The Purge Games. For der er oplagt lånt fra både The Hunger Games og Funny Games.

Regeringen har besluttet, at der én gang årligt skal afholdes et "arrangement", hvor man kan dræbe som man vil. Dette sikrer fred og ro i landet i årets øvrige dage. Øh, hvor er det lige, at vi har hørt om noget lignende...?

En familie bliver invaderet af nogle psykopater ledet af en høflig ung og velklædt mand, som dræber - fordi han kan. Dette er som taget direkte ud af den mest modbydelige home invasion film ever: Funny Games.

Så selv om plottet kan synes originalt, så er der altså en del déjà vu over det. Det gør såmænd ikke noget, for The Purge er helt sin egen og egentlig ganske interessant. Men desværre hverken nervepirrende spændende eller uhyggelig. 3½ stjerner.

Herculadedrik

Synes en anderledes type film, der ikke kun "underholder" folk, men alligevel sender en tanke med hjem.., hvor langt væk er sådan et samfund ?? , mennesker er i stand til det, det ses jo desværre hver dag i tv, hvor evne til grusomme ting finder sted.. Dejligt og se Ethan Hawk være fremme i skoene igen , han var også god i sinister synes jeg, god musik der virker de rigtigt steder hvor pulsen skal lidt op , en rigtigt god skurk synes jeg, han spiller godt nok klam, på den klamme måde ..., den skal ses igen på dvd.

Bjarke Friis Kristensen

Året er 2022 og USA har efter en voldsom krise fundet løsningen på arbejdsløshed og kriminalitet. For i 12 timer én gang om året er alt lovligt – inklusiv mord.

Denne ene nat virker altså som ventil for samfundet, der således giver afløb for hadet og volden, hvilket har fået USA på fode igen. Vi følger i The Purge således en rig familie i disse farlige timer i deres topsikrede hus, der selvfølgelig ikke er så topsikkert alligevel.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14434

Sarah

...og det kommer jeg ikke til igen, mig og min ven forelskede os i filmen da vi så traileren. Men nøj hvor blev specielt jeg skuffet, da vi tog ind for at se den! Man venter noget helt andet end det man for!
Højdepunktet kom aldrig rigtigt, og slutningen var meget meget tam! Ikke noget, jeg vil se igen. Desværre er det rigtig ærgerligt, da ideen bag filmen var god. Instruktøren formåede bare ikke at få du ordenligt ud på læredet.

GitteKrarup

Vil starte med, at sige at jeg synes at idéen bag filmen egentlig er meget sjov.
Jeg var underholdt igennem hele filmen, selvom at filmen for mig var gennemskuelig. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.