Cookie- og Privatlivspolitik

The Power of the Dog

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i mange scener en foruroligende og aggressiv stemning. Den indeholder scener med en vred, truende og aggressiv person, og scener med mobning og latterliggørelse af andre personer. I flere scener er personerne utrygge og angste. Filmen indeholder desuden enkelte scener med kirugisk indgreb på dyr. Da scenerne ikke er udpenslende, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.11.2021
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Power of the Dog
|
Billetter
The Power of the Dog plakat

Western-filmen 'The Power of the Dog' handler om den karismatiske og velhavende ranch-ejer Phil Burbank i Montana i 1925.

Han formår både at skabe frygt og ærefrygt hos folk omkring ham, og da hans bror tager sin nye hustru og hendes søn med hjem til den ranch, hvor brødreparret bor, piner Phil de nyankomne.

Det er dog kun lige indtil han indser, at han måske har muligheden for at opleve kærlighed for første gang i sit liv.

Benedict Cumberbatch, der tidligere har medvirket i film som Doctor Strange, The Imitation Game og Den gode spion, spiller rollen som Phil Burbank.

På rollelisten ses derudover Kirsten Dunst (Melancholia), Jesse Plemons (I'm Thinking of Ending Things) og Kodi Smit-McPhee (X-Men: Apocalypse).

'The Power of the Dog' er instrueret af Oscar-vinderen Jane Campion, der tidligere har stået bag film som The Piano og Holy Smoke.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (43 votes)
4.4
5.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    “Benedict Cumberbatch er vild, en bombe af uforudsigelighed, i den rolle. Og jeg kan fortsætte med at hylde instruktør Jane Campion for at have modet til at gøre hver person i ‘The Power of the Dog’ til et puslespil.” (Per Juul Carlsen)

  • Filmmagasinet Ekko

    "Jane Campion slog allerede med The Piano fast, at hun har et af branchens mest følelsesmæssigt præcise billedsprog. Det folder hun forrygende ud i The Power of the Dog med dvælende nærbilleder, der fungerer som stemningsmættede nedslag i personernes psykologi. En lædersadel poleres, blodstænk på kornaks og mørke skyer, der hænger tungt over højdedragene." (Niels Jakob Kyhl Jørgensen)

  • Soundvenue

    "At afsløre meget mere om 'The Power of the Dog' ville imidlertid være lidt af en synd, idet filmen ikke alene er en 2021’s bedste, men også en af de mest lumske, der snildt tåler flere gensyn for at få alle tvetydige nuancer med." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lucidia

Folk der synes den er god må være virkelig nemme at imponere. Der sker jo absolut intet interessant, og dialogen er skrevet virkelig dårligt.

Søren

Vildt fed.

S. Rico

Utrolig stemningsfuld film af Jane Campion. Imponerende flotte billeder af Montanas natur, og den ledsagende musik passer perfekt til filmens stil og tema.

Det mest imponerende er dog helt klart skuespillet og den intense stemning mellem især Benedict Cumberbatch’s Phil og Kirsten Dunst’s Rose. Samtidig er Kodi Smit-McPhee en stor positiv overraskelse som Rose’s søn Peter.

Man skal på ingen måde forvente en western. Der er ingen skuddueller eller slåskampe. Faktisk sker der næsten ingenting. Det er et afdæmpet psykologisk drama med fokus på interne relationer og de mange ting, som forbliver usagt. Super fascinerende.

Fie

Meget forvirrende. Så godt handlet af alle involverede. Det tager sin tid, men holdt min interesse fuldstændig og slutningen har et rigtigt stik i halen.

Michael

"The Power of the dog", som er den nyeste film fra Jane Campion, fortæller historien om de to brødre George og Phil. George er den velmenende og godhjertede, mens Phil er den intelligente, stærke og sadistiske. Phil's liv bliver vendt op og ned, da George gifter sig med en lokal enke.

Filmen har fantastiske billeder og mange flotte præstationer specielt fra Cumberbatch og Dunst. Johnny Greenwoods musik skal også fremhæves som et af filmens stærkeste punkter.
Dog var jeg ikke så indfanget af historien, som jeg gerne ville være. Filmen antyder en masse ting om Phils skjulte sider, som jeg synes er tydelige allerede fra filmens start.

Det er som om filmen ikke tør at tage ordentlig fat i sine temaer, som den gør unødvendigt mystiske. Filmen synes lavet 30-40 år for sent.

Heidi

Hvor er det fedt at se den på Kino’s liste, men forhåbentlig bliver det ikke kun KBH der får glæde af at se den på det store lærred.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.