Cookie- og Privatlivspolitik

The Post

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning primært udfoldet i indholdet af dialogen og anspændte ansigtsudtryk. Der er imidlertid en skildring af Vietnam-krigen i filmens start, som viser granatnedslag, mange skud, soldater der falder, billeder af sårede soldater som slæbes bort og døde, der ligger i ligposer. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt og ses på nogen afstand, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.04.2018
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Post
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'The Post' er en autentisk beretning om 'The Pentagon Papers' og pressens vigtige rolle i det politiske landskab.

Dramaet tager fat i en betændt sag fra 1971, hvor en række kompromitterende dokumenter bliver offentliggjort i The New York Times. Herefter griber The Washington Post bolden, men kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringerom Vietnam-krigen.

Filmen følger bladets ejer og chefredaktør, der forsøger at gøre det rigtige - med de efterfølgende karrieremæssige og personlige konsekvenser.

'The Post' får biografpremiere i en tid, hvor den amerikanske præsident Donald Trump udfordrer pressens rolle med sine udtalelser om "fake news", og selvom der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, slår instruktøren Steven Spielbergs Oscar-nominerede fortælling et slag for ytringsfriheden.

Tom Hanks spiller chefredaktøren, og det er femte gang, at han medvirker i en Spielberg-film efter bl.a. Spionernes bro og Saving Private Ryan, mens Meryl Streep som avisens ejer for første gang kan ses i et værk af mesterinstruktøren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (468 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... presset på medierne fra det politiske system er ikke blevet mindre. Derfor er 'The Post' en elegant og inspirerende film til tiden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er første gang, Tom Hanks og Meryl Streep spiller sammen. Lad os håbe, at det ikke bliver sidste gang." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "'The Post' er en monumental hyldest til den frie, uafhængige, kritiske presses funktion i det amerikanske samfund. Den er et forsvar for humanistiske grundprincipper. For kvinders ret i et moderne samfund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en opbyggelig film, der har en uhyggelig relevans i det Trump-regerede USA, men som også har en tidløs aktualitet i sit fokus på den frie presse som tjener for folket, ikke for magthaverne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Tom Hanks er bundsolid som den legendariske redaktør Ben Bradlee." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'The Post' er blevet en lidt for ulastelig fremstilling." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Godt instrueret af Spielberg, uden at skabe overraskelser.

Glimrende skuespil af Hanks og Streep præcist som man forventer.

Ines

Tom Hanks & Meryl Streep gør det godt.

Bjørn

Med Spielberg, Tom Hanks og Maryl Streep er det i gode hænder og resultatet skuffer bestemt ikke. Kanon skuespil.

Lars Michael

Jeg har sagt det før og jeg skriver det igen, godt skupespil af Tom hanks og igen godt indstruktør af Spielberg.
Kanon handling hele vejen igennem, om en sandhed der aldrig skulle opdages.

Kirsten

Pentagonpapirerne var en aktuel sag omkring starten af 1970'rne, alligevel er den yderst relevant i dag. Tænk blot på Trump og alle hans påstande om FAKE NEWS og andre forsøg på at tilsløre kendsgerninger. Det er egentlig det, filmen handler om - og med Meryl Streep og Tom Hanks i bærende roller, kan det slet ikke gå galt!
Min eneste anke er, at filmen undervejs træder lidt vande, den kunne med fordel efter min mening godt have været klippet hårdere til, uden den havde mistet sine pointer.
Og igen må man sande, at virkeligheden kan overgå ellers meget fantasifulde manuskripter...

jeanette

Og hun spiller jo altid godt :)

Dorituser/196465

Fantastisk historisk film, men ind imellem lidt lang. Men er også aktuel, når man ser på medierne i dag. Censur/mundkurv, Whistler blower, fake news og andre mærkelige hændelser.
Får de 4 stjerner for filmen. Men giver 6 stjerner for Meryl Streep og Tom Hanks, håber ikke det er sidste gang, vi ser dem sammen.

Lisbethuser/503030

God historie, men kedelig og tør.

Jan Engel

Spændende og velinstrueret historisk film om meget vigtigt og aktuelt emne.

Spielberg, Streep og Hanks udgør en uforlignelig trio og har præsteret en brillant filmoplevelse.

Amalie user/932433

Vi har ligesom "hørt/set" temaet før, men alligevel spændende/fængslende - efterhånden. En "god historie", men bedst bedst af alt: Meryl Streep og Tom Hanks, de er uforlignelige.
Tror dog de fleste "unge mennesker" vil blive skuffet!?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.