Cookie- og Privatlivspolitik

The Painted Bird

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.11.2020
| |
2 timer 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Painted Bird
|

Filmen 'The Painted Bird' handler om em ung jødisk dreng, der efter sin tantes død tvinges til at klare sig selv under Anden Verdenskrig.

Da nazisterne indleder deres masseudryddelse af jøderne i Østeuropa i forbindelse med 2. Verdenskrig, sender et jødisk par deres søn ud på landet, så han kan gemme sig hos sin tante, hvor han ender med at må klare sig i en verden styret af had, frygt og vold.

Da krigen endeligt er forbi, erstattes hans kamp for overlevelse af en helt anden kamp - kampen for at genfinde sin sjæl og sig selv...

Filmen er en rå, rystende, hjerteskærende og overvældende beskrivelse af et Østeuropa i krig, filmet i sort/hvid på 35mm og med en stjerneparade af skuespillere på rollelisten.

På rollelisten ses bl.a. Harvey Keitel, Stellan Skarsgård og Barry Pepper, der hhv. er kendt fra film som Pulp Fiction, Good Will Hunting og Den grønne mil.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "'The Painted Bird' er ikke for alvor overrumplende. Måske er den også for meget og for effektsøgende. [...] Det var vildt – men sært nok ikke vildt nok til rigtig at gøre indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "... en stærk og brutal oplevelse, som det er umuligt ikke at blive påvirket af. Drengens oplevelser bliver på sin vis en metafor for selve Holocaust, og hans unge, uskyldige ansigt kommer til at afspejle omgivelsernes umenneskelighed og forråelse." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "... en film så kvalmende intens, at den nok skal anspore biografgængere til at forlade salen før tid." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Med sine knap tre timer bliver drengens mareridt ikke bare uudholdeligt. Det bliver udpenslet i en grad, så man begynder at overveje, om ’The Painted Bird’ er sadisme pakket ind som kunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "... 'The Painted Bird' vil så gerne være et mesterværk, men viser sig hurtigt som et markant fejlskud." (Kristoffer Grønbæk)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fornemt fotograferet. I begyndelsen synes man sikkert, at den sort-hvide form lægger distance til stoffet. Man lærer at sætte pris på metoden. [...] 'The Painted Bird' er en klar film med en sjældent konsekvent æstetik. Dem er der ikke mange af. (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.