Cookie- og Privatlivspolitik

The Northman

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, truende og dramatisk stemning. Der er adskillige scener med udpenslet blodig vold, sværddrab, koldblodige henrettelser og tortur. I andre scener ses overnaturlig og skræmmende trolddomskraft. Det truende og dramatiske indhold forstærkes af meget dyster og voldsom underlægningsmusik. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
13.04.2022
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Northman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning
|
Billetter

Filmen 'The Northman' udspiller sig vikingetiden, hvor vi møder kongesønnen Amleth, der som dreng så sin far blive myrdet i koldt blod.

Nu flere år senere begiver han sig ud på et blodigt hævntogt for at gøre det af med sin fars morder, der ikke aner uråd, da han lever i troen om, at Amleth er død.

Vil det lykkedes Amleth at hævne sin far og sikre hans ære? Vil han kunne redde sin mor, dronning Gudrún? Og vil han mon selv kunne sætte sig på tronen efter sin far?

Her er temaer i spil som netop hævn og ære samt skæbne, når Amleth går blodigt bersærkergang i mudder og med blod på næverne.

'The Northman' har Alexander Skarsgård i rollen som Amleth. Han er bl.a. kendt fra andre film som The Legend of Tarzan og Godzilla vs. Kong.

Rollelisten byder endvidere på en række andre stjerner, så som Ethan Hawke, Nicole Kidman, Willem Dafoe og Anya Taylor-Joy, mens danske Claes Bang ses i en vigtig rolle.

Det er instruktøren Robert Eggers, der står bag den barske film. Han brød igennem med sin debutfilm The Witch, som han fulgte op med den Oscar-nominerede The Lighthouse. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (133 votes)
4.2
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "'The Northman' er påskens store episke fortælling til alle, der holder af historien og vikinger. Her er smæk for skillingen." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Fornøjelsen ligger i detaljen i 'The Northman'. En vikingefilm, der syder og bobler med vold, begær og virtuose billeder. Det er ingen overraskelse. For første gang får Robert Eggers nemlig et seriøst budget at lave film for." (Casper Hindse)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Som et psykedelisk mareridt bliver 'The Northman' siddende i kroppen lang tid efter, man er kommet ud af biografen. Men det er et af den slags mareridt, man gerne vil opleve igen." (Claus Nygaard Petersen)

 • Ekstra Bladet

  "Mens 'The Northmen' prøvede at imponere med barbariske brøleaber og koreograferet splatter. Jeg siger ikke, den slags er ufedt, jeg er ikke sart, men jeg savnede bare elementær spænding. Og nogen at føle noget for." (René Fredensborg)

 • Politiken

  "Claes Bang spiller med i vild og voldsomt underholdende vikingefilm. 'The Northman' skriver sig ind i disse års umættelige appetit på vikingerne og deres blodige gerninger, men gør det på en temmelig original måde." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Det er umuligt ikke at beundre Robert Eggers for hans vision om en udfordrende vikingeblockbuster, der både leverer action og eftertænksom billedsymbolik. Desværre er slutresultatet både for meget og for lidt." (Jakob Freudendal)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
AlexandraBernsen

Denne film er en af ​​de største, jeg har set i lang tid, kampene, magien, sceneriet, historien osv. Alt i denne film er fuldstændig og aldeles fantastisk, det eneste der ville blive sagt er at dette er ikke en film, du ønsker at se med et lille barn eller en voksen baby, der ikke kan klare filmen.

Martinuser/847606

Den dårligste film jeg har set i mange år

maiuser/505959

fantastiske scener,vanvittige effekter.Hvis man forestiller sig alle de mest voldelige,dystre, mørke,psykedeliske scener i serien Vikings,kogt sammen til en film,er det the Northman.Stort set alle skuespillerne giver fantastiske præstationer.Det er for meget på engang.Filmen i sig selv er ikke en nydelse at opleve,men temmelig anstrengende at komme igennem.Men når man tænker på alle brudstykkerne,er de ret fantastiske.Den er ikke for sarte sjæle.

Larsuser/472473

Skal ses i bio

S. Rico

Eller er det en kunstfilm forklædt som mainstream? Robert Eggers forsøger at lande i begge lejre med en film, der både visuelt og på lydsiden er en fryd for sanserne. Især lydsiden er helt fantastisk og bærer næsten en hovedrolle i sig selv.

I starten af filmen er der mange herligt syrede scener, der giver associationer til The Green Knight. Der er eksempelvis gamle nordiske rituelle danse og afgudsdyrkelse, der bliver trukket i langdrag i en sådan grad, at man spekulerer på, om filmen overhovedet har en reel handling. Det har den! Desværre mister filmen en del af sin magiske tiltrækning i takt med at hævndelen af handlingen tager mere og mere over.

Den korte version af handlingen er, at det er Conan Barbaren - bare med vikinger. Dvs. en ung dreng vokser sig stærk og vil hævne sig på sin forældres banemand. Undervejs i denne forholdsvis simple hævnfortælling er det som om, at Robert Eggers lige skal drysse noget "kunst" udover filmen i form af nogle påtagede syrede scener. Det kommer desværre til at føles prætentiøst. Så havde det nok været bedre, hvis han var gået "all in" som i The Lighthouse eller i David Lowery's The Green Knight. Eller at han alternativt havde fokuseret mere på personskildring og spænding.

The Northman ender med hverken at være det ene eller det andet. Men som biografoplevelse er det dog stadig en stor visuel og lydmæssigt sanseoplevelse.

4 små stjerner.

TheDayDreamer

Én ting skal man gøre sig klart inden man tager ind og ser "The Northman": der er ikke tale om en storslået epos fyldt med rænkespil og politiske intriger: det her er en grounded og særdeles voldelig fortælling der ikke har travlt med at ramme sit klimaks.

I sin kerne er det en flot og brutal film, der har en simpel og dog visuelt og historienæssigt dragende fortælling om en eneste ting: Hævn!

Vi får i Robert Eggers' vikingesaga dette folkefærd at se på en måde der gør deres vold til "just another day at the office". Den glorificerer det ikke, men hiver det ned på et niveau der viser hvor dagligdagsagtig en ting det var.

Filmen er spækket med store navne (deriblandt danske Claes Bang som skurken Fjølnir), men det er i særdeleshed hovedpersonen Alexander Skarsgaard der sammen med Anya Taylor-Joy stjæler billedet - de to har en fed kemi sammen, begge to super karismatiske på hver deres måde, og specielt bed jeg mærke i Anyas badd-ass og stærke karakter, som en slavisk troldkvinde der tyer til naturmagi!

Selvom filmens plot er simpelt, tager det ikke noget væk fra værdien af historien: hævns cykliske natur - det er cirklen uden ende, og der er et bestemt tidspunkt i historien hvor alting på en måde kommer full circle: et såkaldt "Point of no return", for Amleth.

For første gang fik jeg desuden berserker-agtige vikinger iført dyreskind at se, og derudover blev jeg introduceret til et ufatteligt voldeligt boldspil i filmen, hvor deltagerne slår hinanden til blods med bat, og man får at se at vikinger også tog trælle (slaver).

Noget jeg også bed mærke i, var det visuelle: der var rigtig mange flotte scener, bla en visualisering af livets træ Yggdrasil, og en scene med en helt bestemt del af den nordiske mytologi, samt da Amleth (Skarsgaard) skal have fat i det våben han skal slagte Fjølnir med (en scene der er spækket med vikinge mysticisme), og da vi ser sangerinden Björk i rollen som seerske!

Hvis i kunne finde på at se "The Northman" (hvilket jeg vil anbefale), så er denne artikel et kig værd efterfølgende:

https://www.slashfilm.com/836782/the-northman-ending-explained-revenge-i...

Axel

Storytelling mesterværk har lige set det i biografen og kunne ikke være mere glad for at have støttet det ved at købe en billet, fantastisk kinematografi, oscar værdig præstation af Alexander Skarsgård også en anden fantastisk præstation fra Anya Taylor-Joy, der altid leverer, brutal voldelig og realistisk action og historien, især i tredje akt, har mere dybde, end du ville forvente af vikingeepos, hovedpersonens historie er fantastisk og mindeværdig. 10/10 anbefaler stærkt at give det en chance.

Kasper

Jeg havde forventet film som mindede mig om vikings serien dog med store skuespillere. Men filmen endte med at levere psykotiske scener, og fik mig til at tro det krævede svampe at holde dem ud. Desuden virkede Nicole Kidmans forsøg på en accent overhovedet ikke og alt i alt en meget stor skuffelse. Havde lyst til at gå efter 15min og burde jeg nok også have gjort.

MarkusStepH

Filmen er baseret på en islandsk folke historie. Og Filmen prøver at give et realistisk bud på hvordan det så ud.

Filmen er super produceret.
Meget brutal og castet gøre det fantastisk.
Den SKAL opleves på det store lærred

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.