Cookie- og Privatlivspolitik

The Mortal Instruments: Dæmonernes by

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.08.2013
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Mortal Instruments: City of Bones
|

'The Mortal Instruments: Dæmonernes by' handler om den tilsyneladende normale teenagepige, Clary Fray, der bor i New York sammen med sin mor.

Da moren en dag kidnappes af et overnaturligt monster, går en frygtindgydende sandhed op for den unge pige. Hun nedstammer fra en lang race af engle-krigere kaldet skyggejægere.

Som del af den hemmelige klan er det Clarys opgave at beskytte verden imod de mange dødbringende væsener, der lever i storbyens underverden. Clary kommer nu i lære hos den fascinerende, men farlige Jace, der samtidig lover at hjælpe med at finde hendes mor.

I rollerne som Clary og Jace ses de allerede erfarne skuespillere Lily Collins (Mirror, Mirror) og Jamie Campbell Bower (The Twilight Saga: New Moon). Clarys mor spilles af Lena Headey fra TV-serien ’Game of Thrones’ (2011- ), mens Jonathan Rhys-Meyers (Match Point), Kevin Durand (I Am Number Four) og Jared Harris (Sherlock Holmes: Game of Shadows) medvirker i større roller.

'The Mortal Instruments: Dæmonernes by' er baseret på Cassandra Clares storsælgende ungdomsbogserie 'Dødens instrumenter', og fi
lmatiseringen af den anden bog i serien, ’City of Ashes’, er allerede planlagt og forventes at få premiere i 2014.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (454 votes)
4.6
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Målgruppen er rundt regnet den samme som til Harry Potter, men filmens kvalitet er på et mere moderat niveau som for eksempel 'Det gyldne kompas'." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Universet er godt lavet, rollerne spilles fint [...], dog mister man overblikket i nogle kampscener, men jeg kedede mig aldrig." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Men bevares, effekterne er flotte, og filmen skal nok nå sit kernepublikum. Vi andre kan blot se hovedrystende til i samfulde 130 minutter." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "I filmen skal man engagere sig dybt i personer, man slet ikke har haft tid til at lære at kende (...) Filmen varer 130 minutter, uden at Zwart får greb om noget som helst." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jeg tilhører åbenlyst ikke målgruppen, men jeg må sige, at jeg følte mig godt underholdt. Fortællingens mørke runer gav mening, og det var spændende at følge krigen mellem skyggejægere og dæmoner, selv om historien blev ved meget længe og var fuld af urimeligheder." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Niclas Dalby

The Mortal Instruments er en bogserie skrevet af Cassandra Clare og bliver ofte sammenlignet med The Twilight serien. Bogserien består af 6 bøger og er ganske populære og det er derfor forståeligt, at den skulle filmatiseres. Dette skete i 2013, hvor en række ukendte skuespillere blev smidt i gryden og skulle forsøge at kickstarte en ny franchise med hollandske Harald Zwart ved roret. Harald Zwart er bestemt ikke en instruktør med stor omtale og hans mest kendte film er da også Karate Kid fra 2010, der fik relativt fin ros fra anmeldere og filmelskere.
Filmen blev omtale for en del diskussion tilbage i 2010 hvor forfatteren Cassandra Clare ikke kunne finde et studie, der ville bakke op om en kvindelig hovedrolleindehaver. Flere studier forsøgte at overtale hende til at vælge det mandlige køn, men hun afslog hver gang og d. 9. december samme år blev Lily Collins castet til rollen som Clare Fray. Resten af det unge hold fulgte hurtigt efter, dog først efter en lang række andre skuespillere havde afslået rollerne, og d. 20. august 2012 kunne indspilningen begynde. Da filmen var færdig og krydret med “verdensklasse” effekter skulle den markedføres og til dette blev der brugt 60 mio. dollars – godt 400 mio. kroner… lad det bare være sagt, de tjente ikke alverden på filmen.

Historien begynder ufattelig hurtigt og ud af ingenting – en ung pige begynder at se en masse underlige tegn omkring sig og da hendes mor forsvinder bliver hun draget ind i en verden med dæmoner, varulve og andre dumme ting, der intet har med historien at gøre og aldrig får nogen forløsning. Hvis det lyder som noget for dig, så by all means… go nuts.
Lad og starte med skuespillet. Det er ikke-eksisterende. Der er ingen kemi mellem nogen af de unge mennesker, replikkerne bliver leveret med samme liv som SXSW-robotten Sophia, der tidligere på året afslørede robotters sande mål, hvilket resulterer i de lige så godt kunne reagere og agere overfor papfigurer. Samtlige unge mennesker i filmen opfører sig som var de taget ud af en goth-musikvideo og bland det med en af de mest tåkrummende pinlige trekants romancer nogensinde, der får Twilight romancen til at fremstå som ét af Shakespeare’s hovedværker, så har du The Mortal Instruments – næsten da, for lad os nu gå videre til historien og hvordan den bliver håndteret.
Lige så ringe og intetsigende som skuespillet er, lige så elendig er historien. De første 20 minutter føles som 40 og efter 1 time bliver der stadig introduceret nye karakterer hvis eneste formål er at sprøjte omkring sig med gloser og ord, der ingen relevans eller forklaring har. Nuvel, det var jo meningen filmen skulle bringe resten af bøgerne til det store lærred, men når intet i filmen bliver forklaret eller brugt, så har du en sikker opskrift på skrammel. Fuldstændig vanvittige deus ex machina episoder kommer ud af det blå hele tiden og intet får derfor vægt eller relevans.
Det er da også grundet progressionen af historien man intet forhold har til nogen af de unge skuespillere. Man får ingen baggrundshistorie eller karakter-akt og når filmen endelig er slut føler man intet har ændret sig for nogen af dem. Det er et kæmpe problem når man ikke kan nævne ét eneste karaktertræk og sammenkoble med hovedpersonen og op til flere gange i filmen råber man næsten efter dem grundet stupid opførsel.
Nu til det mere tekniske, for hvordan ser filmen egentlig ud? Jeg så den om aftenen, der var rullet for og lyset var slukket, men på trods af dette var det stort set umuligt at se, hvad der foregik. Filmen er utrolig mørk og objekterne er svære at adskille fra hinanden, hvilket gør filmen træt at se på. Stort set hele filmen foregår om aftenen, natten eller mørke steder med minimal lys og derfor føles den lang og søvndyssende. Det samme kan siges om lydsiden – soundtracket forsøger at inddrage diverse kærligheds- og diskonumre, der bliver brugt i flæng uden tilknytning til scenen, der bliver vist.
Okay okay, er denne film virkelig den dårligste jeg har set? Jeg har trods alt både set film som The Room, Sharknado, Birdemic og andre, men de havde alle en charme over sig, som man kunne grine af. De er alle frygtelige film, blandt de dårligste der er, men jeg kan ikke lade være med at anbefale dem, hvis man keder sig – de har alle ikoniske scener og replikker, der bliver citeret den dag i dag og film som The Room bliver stadig vist i biografer rundt omkring i verden. The Mortal Instruments har intet af den charme, som ovenstående film i dag er kendt for. Den forsøger at være seriøs, men alt falder til jorden og de negative aspekter jeg har skrevet om er blot nogle af dem, der gør, at den er helt igennem elendig.

Hvorfor skriver jeg så om denne film? Tjah, måske er det blot for at lade jer kende til den så I ved, I skal holde jer fra den. Jeg er pt. i gang med en top 10 liste af film fra 2013 og det tvinger mig til at se så mange som muligt og når man så falder over en film som denne, så føler jeg næsten jeg skal advare jer: Lad være med nogensinde at se denne film – selv hvis man kan lide film som Twilight og Divergent serien, så lad være. The Mortal Instruments er ikke blot den dårligste film jeg har set i år, men den dårligste overhovedet. Jøsses…

Wayne

Men jeg er altså ved at få nok af uskyldige piger som finder ud af at de er meget stærkere, fordi de er helt specielle - lige mixet med tilpas med kærlighed.

Det sælger nok masser af billetter, men det bliver altså lidt ensformigt efterhånden.

Her er vi så ovre i noget engle og djævle tema, og det er også et fint forsøg - men der er langt til det helt store forbillede; Harry Potter, som også havde langt flere strenge at spille på.

Hejlouser/1080994

Nogen der ved, om der kommer en 2'er.

Rikke Prikke

Nu er jeg stor fan af The Mortal Instruments bøger, som jeg synes er så fantastiske og da jeg så filmen var det med blandede følelser.

For det første elsker jeg Lily Collins og synes generelt hun spiller fantatsisk og det gjorde hun også i denne film. Hun spillede Clary godt og hun fik hendes træk frem fra bogen. I bøgerne vokser Clary's personlighed og hendes karakter vokser og jeg håber det samme sker i filmene.

Filmen er fyldt med det overnaturlige og var rigtig god og sjov og gode action scener! Der var nogle enkelte ting som jeg blev skuffet over, som de ikke havde fået med fra bogen. Men jeg synes at filmen er rigtig god og glæder mig til 2'eren - og håber de mindst laver 3 film..

Katarina

Jeg synes filmen var super fed, så længe man ikke havde bogen i baghovedet. For selvom der er nogle ens træk, så er det en helt anden slutning, og Clary fremstilles alt for anderledes i forhold til bogen.

Men jeg synes den var super god, så man skal bare se dem som to forskellige historier :)

sandra

Jeg havde ventet med at se filmen, først da jeg var færdig med bogen. Jeg synes ikke filmen var så god. Der var mange ting som jeg ikke synes var med i filmen som var i bogen. Jeg elsker virkelig bog, synes den er så god, så jeg blev ret skuffet da jeg så filmen. Det var som om handlingen gik rigtig hurtigt.
Men jeg vil dog se skuespillerende var rigtig gode, Lily Collins og Jamie Campbell Bower var de personen jeg havde i min version da jeg læste bogen.

Hejlouser/1080994

hej alle sammen. jeg har hørt fra en hjemmeside, at der kommer en 6'bog af The mortal Instrument. jeg tror at det er den sidste. den handler om

:Mørke vender tilbage til Skyggejæger verdenen. Som deres samfund falder fra hinanden omkring dem, må Clary, Jace, Simon og deres venner blandes sammen for at bekæmpe den største ondskab Nephilim nogensinde har stået over for: Clary's egen bror. Intet i verden kan besejre ham - de skal rejse til en anden verden for at finde den chance? Liv vil blive tabt:

den er lyder spændene. bogen hedder: City of Heavenly Fire jeg tror ikke den kommer på dansk enddu. Glæder mig

Frank

Dårlig

Anonymuser/0

Takket være et spændende plot og en episk trailer, fik jeg store forventninger og en gigantisk "Must See It" fornemmelse! Jeg havde ikke lyst til at læse bogen bl.a. fordi jeg ikke havde nok tid, og fordi hvis jeg sikkert ville blive skuffet over en masse gode detaljer som ville blive glemt i filmversionen, eller fordi filmversionen ville blive en hel del dåligere, fordi jeg helst ikke ville vide for meget om handlingen, og fordi jeg ville se om historien ville blive så overraskende og interessant at jeg ville begynde med at interessere mig for serien (det samme gjorde jeg dengang jeg skulle se 'The Hunger Games' - der lykkedes det)!!!

Desværre, fik 'The Mortal Instruments: City of Bones (Dæmonernes By)' aldrig den smag jeg egentligt havde glædet mig til at nyde!
Jeg troede faktisk at jeg forstod historien igennem den kun 2:35 minutters lange trailer, men da jeg så var kommet et godt stykke ind i selve filmens handling, tog den en uheldig drejning! Seriøst! Det er som om at vi pludselig har med en helt anden historie at gører inde i handlingen, så det istedet bliver en rodet historie som i øvrigt ignorere sit publikums forventninger (altså nybegyndere) og har ubesvarede spørgsmål til følge! For jeg sad flere gange og måtte tænke tilbage på hvordan de forskellige ting hang sammen, hvorfor de andre ting skete og hvad svaret på ALLE de forbandede spørgsmål var.
Forventnings-Troværdig: 1 ud af 6 Stjerner

Ja jeg ved godt at det er en filmatisering af en bog, og at jeg burde have taget det klassiske/typiske Hollywood tagline: "You read the book. Now see the movie!”, mere seriøst, men alt i alt ved vi alle at filmatiseringer også er til dem der ikke orker at læse en ca. 485-512 siders lang bog, især når de har mindre end 1 uge til at få den læst!
Filmen måtte (for min skyld) meget gerne besvarer de mange irriterende spørgsmål den selv fisker op, for det ødelægger oplevelsen når man ikke er den store fan og derfor ikke forstår hvad der foregår og derfor må sidde og tænke på noget helt andet (altså svar for forståelse), istedet for at følge med i hvad der er i gang med at ske oppe på lærredet!
Derfor må man sige at ’Dæmonernes By’ KUN er til fans der kan huske alle detaljerne fra bogen, og til det publikum der godt kan klarer hjernedød underholdning fra en film der sjældent fortæller hvorfor alting sker!

Tja, historien i ’Dæmonernes By’ er langt fra simpel! Den har så meget at byde på og fortælle om, at det hele bliver rodet og sjældent giver mening. Opskriften har endda så mange kendte ingredienser at man pinligt kan se hvor Cassandre Clare har de fleste af ideerne fra! Først fik hun en hjælpene hånd fra Tv-serien 'Vampyrernes Skræk'. Så tilsatte hun en knivspids fra indholdet fra ’Star Wars’, flere hundrede spiseskefulde ideer fra ’Twilight’, mange teskefulde fra ’The Vampire Diaries’, og til slut dryssede hun lidt ’Harry Potter’ udover det hele, så hun til slut stod tilbage med ’The Mortal Instruments’ ud af opskriften – som ikke engang smager lige så godt som den skulle lyde!
Clare får det til at se utroligt svært ud at skabe en god ide til en teenagefranchise, hvor den eneste udvej er at stjæle ideer fra andre populære serier! Men det kan være fordi hun har siddet for længe og tænkt over hvad nutidens (især kvindelige) teenagere kan lide og derfra fået ideen fra populære emner som: varulve, vampyrer, Bad Boys med spandevis af tatoveringer, troldmandshurlumhej, skattejagt osv.!
Historien: 1 ud af 6 stjerner

Det er faktisk utroligt svært at finde bare én god ting ved denne film, for som regel hvis historien er gal, så er hele filmen det også. Her er endda endnu en ujævn ting ved filmen: Skuespillet!
Filmen har nogle utroligt flotte og realistiske kampscener (vender jeg tilbage til), hvilket er der hvor skuespillerne er allerbedst, men alligevel går det ikke ligeså godt under helhedsindtrykket over præstationerne! For skuespillet var lunkent (faktisk, utroligt tæt på koldt og kedeligt). Lily Collins gjorde det til gengæld godt som den kønne og handlekraftige, Clary Fray, og Robert Sheehan var heller ikke dårlig som vennen, Simon. Resten, er der ikke meget godt at sige om! Jeg havde egentligt ikke lyst til at lægge mærke til dem fordi jeg blev ret skuffet over det klodsede casting af persongalleriet (undtagen Collins og Sheehan), de underlige præstationer fra resten af karaktererne, og fordi man skal engagere sig dybt i personer man slet ikke har haft tid til at lære at kende! Men det kan være fordi Lily Collins stjæler rampelyset, så bi-rollerne aldrig får tid til at vise hvem de er, og vi (publikummet) får aldrig rigtig tid til at få følelser for andre end Clarys figur. Jeg forventede lidt mere både ”On-Screen Time” og bedre præstation fra Jamie Bower, Kevin Zegers, Jemima West, Lena Headey og Aiden Turner. Dog var der (heldigvis) KUN én af karaktererne/skuespillerne der ramte bunden og det store 0 på skalaen mellem 1-10 på ”God Skuespilpræstation-O-Meter”. Vedkommende var, Jonathan Meyers! Jeg ved og tror ikke at, Valentine, personlighedsmæssigt er så komisk, urealistisk og underlig (på den dårlige måde) i bogen som han er i filmen, for det synes jeg Meyers fik ham til at virke som. Takket være det elendige skuespil får han filmens skurk til at virke som en parodi af den skurk der egentligt skulle være med i filmen! Jeg kunne overhovedet ikke tage ham seriøst, for han var simpelthen for fjollet både i dialogerne og attituden. Trods hans djævelske plan, virker han ikke ond, og det skuffede mig gevaldigt!
Skuespillet: 2 ud af 6 Stjerner ( som sagt trækker Jonathan Meyers gevaldigt ned)

Trods slemt og skuffende skuespil, og elendige historie, er filmens mange fængslende kampscener ”Det gode lys” i den ”Dårligt mørke” handling. Det er fængslende og faktisk ganske seværdigt at se de vilde Skyggejægere slagte onde vampyrer og dæmoner. Dog er vedkommende de kæmper imod sjældent godt lavet! Udfra traileren ser det ud til at dæmonerne - med deres vilde skarpe tænder, virker nytænkende og ”anderledes”, men i filmen ser de helt anderledes ud. Her er de skarpe og uhyggelige tænder skiftet ud med underlige (helt) hvide øjne, hvilket er noget alle de besatte har. Det gør de besatte mennesker utroværdige og uoriginale, og deres kræfter er heller ikke noget at råbe: ”Hurra” over, for når de udvikler sig for de bare en ekstra arm på halsen – skuffende!
Dog er dæmonerne, vampyrerne og varulvene vanvittigt flot lavet (jeg blev faktisk en smule bange for især dæmonerne)!
Effekter: 3 ud af 6 Stjerner

Soundtracket er derpå yderst fængslænde, og det må erkendes at holdet bag filmen ved hvilken slags OST-musik og soundtrack, unge (ligesom undertegnet) vil hører på. Efter filmen søgte jeg efter filmens soundtrack og fik hørt en masse ret gode sange fra den ellers skuffende film! Baggrundsmusikken skaber mere stemning i de i forvejen fede slås kamp scener, og så er de fleste numre ret godt iscenesat! Dog er lyden fra nogle af filmens urealistiske karaktere ikke særligt godt,dæmonerne er kun uhyggelige på grund af deres attitude og ikke på grund af de underlige lyde de laver!
Musikken er tydeligvis filmens største frelser, derfor...
Musik og Lyd: 4 ud af 6 Stjerner

Samlet Bedømmelse:
Forventnings-Troværdig: 1 ud af 6 Stjerner
Historien: 1 ud af 6 Stjerner
Skuespillet: 2 ud af 6 Stjerner
Effekter: 3 ud af 6 Stjerner
Musik og Lyd: 4 ud af 6 Stjerner

I alt: 2 ud af 6 Stjerner:
"Jeg blev en anelse skuffet. Som sagt er det soundtracket og de fængende slåskamp scener der holder pilen på "Underholdning-O-Meter", men resten fortjener en stor ommer, det er især filmens historie der fortjener at blive finpuset."

emma

Havde ikke læst bøgerne inden jeg så filmen, men jeg elskede den! Filmen var virkelig god, og synes bare selve ideen bag er virkelig fed.
ER så vild med filmen, den ska helt klart købes på dvd også !!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.