Cookie- og Privatlivspolitik

The Maze Runner

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en truende og angstpræget stemning. Den indeholder dramatiske scener med dels slagsmål mellem unge mennesker og dels forfølgelse og kampe mod store edderkoppelignenede væsner. Der er scener med stor følelsesintensitet, hvor personer, som vi har lært at kende, dør. Imidlertid fremstilles hovedpersonerne stærke og handlekraftige, og handlingen udspiller sig et fjert science fiction univers. Desuden har de voldelige scener overvejende en fragmenteret, nærmest kaotisk klipning, således at volden ikke fremstår detaljeret. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
18.09.2014
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Maze Runner
|

Filmen 'The Maze Runner' handler om Thomas, der vågner med hukommelsestab og opdager, at han befinder sig blandt en gruppe jævnaldrende drenge fanget i en lysning omringet af høje stenvægge.

Ingen aner, hvorfor eller hvordan, de er havnet i fangenskab, men hver morgen åbnes en port i væggen, og en mystisk labyrint afsløres for at lukke igen samme aften. Udvalgte modige sjæle forsøger gang på gang at finde en vej ud, men ingen har nogensinde overlevet en nat i de kryptiske gange.

Da Thomas finder et spor, ændres spillet for alvor, og en beslutning må træffes. Skal de blive og forsøge at opretholde deres fredelige tilværelse? Eller kan de en gang for alle finde vej gennem den farlige labyrint? 

’The Maze Runner’ er den første bog i James Dashners populære serie af science fiction-bøger (2009-12) målrettet unge mennesker med hang til gladiatorlignende kampe a la ’The Hunger Games’.

Instruktøren bag filmatiseringen hedder Wes Ball. Han har erfaring med at skabe visuelle effekter, men ’The Maze Runner’ er Balls instruktørdebut. 

Blandt den unge rollebesætning finder man dog masser af erfaring i form af Kaya Scodelario (Stormfulde højder), Will Poulter (We’re the Millers) og Thomas Brodie-Sangster (Game of Thrones). Hovedrollen Thomas spilles af Dylan O’Brien, der bedst kendes for sin medvirken i MTV’s tv-serie ’Teen Wolf’ (2011-14). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (687 votes)
4.8
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det mest interessante er i virkeligheden præsentationen af en ny generation af helt unge skuespillere." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] tag ikke fejl, 'The Maze Runner' er selvfølgelig mest for teen-publikummet. Men forældrene kan også være med." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det mest imponerende (og i længden også irriterende) er filmens massive lydside, hvor den debuterende instruktør Wes Ball med endeløs buldren og bragen forsøger at overdøve, hvor få selvstændige ideer man egentlig har at byde ind med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der er åbenlyst potentiale i 'The Maze Runner' [...]. Desværre halter det med at puste den kraft og relevans ind i fortællingen, som den kræver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] medrivende underholdning for et ungt publikum." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Den første film er flot og tankevækkende. Labyrinten er smuk som et Stonehenge, der bevæger sig, og de biomekaniske Straffere er virkeligt farlige at se på. Som i bøgerne har man fornemmelsen af, at der konstant venter nye niveauer i spillet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

Hvis man undgår 'straffere' og plothuller, får man en medrivende tur i labyrinten med troværdige, unge skuespillere..

Emilie Marie Lund

Mig og min veninde så den kun fordi Dylan O´brien var med, som btw gør et fantastik arbejde, vi blev skuffede over handlingen, som tydeligvis først bare skulle trækkes ud, men til sidst bare overstås. Men fin historie.

Adrian

Og det er det selvfølgelig. Kunne ret godt lide den første, den anden var vist udemærket, men 3´eren var fantasiløs og dårligt filmhåndværk fyldt med klichéer. 3´eren var ret amatør-agtig, men den første var i det mindste mere cool.

Freya

er mega jeg synes at dengod og spænende den var beder en jeg havde forventet og passer perfect ind som en 2er til den fantastiske 1er, det er et fantastisk univers der er bygget op om de her film. den er bare mega god. den er sjov, spænende og let uhyggelig. selve the maze runner skulle være mere udbredt i danmark synes jeg. og glæder mig allerrade til 3erne. fantastisk

YNGLINGS FILM

Anna Cæcilie

Jeg blev skuffet efter at have læst bogen...

HeleneColor

Jeg ved ikke hvor mange der har sagt til mig, at jeg skulle The Maze Runner. Men nu er det sket, og jeg synes jeg dummet mig i ikke at se filmen i biografen, fordi HOLD DA LIGE OP!!! Hvor er filmen helt igennem spændende!
- Ultra mega univers. Interesant historie. Seje skuespillerer. Lækker action!

Glæder mig enormt meget til efterfølgeren! Håber de kan holde den ved lige med etteren :)

S. Rico

Man anbringer en bunke drenge i midten af en labyrinth. Drengene ved ikke, hvorfor de er der, og labyrinthen kan både ændre sig og sende dødsensfarlige væsener efter dem. Det lyder da som et sikkert hit til alle os, der godt kan lide action og eventyr. Der er nemlig både noget Hunger Games, noget Predators og noget Resident Evil over den.

Det bør dog pointeres, at filmen primært henvender sig til det unge publikum. Det bliver hurtigt ret tydeligt, idet der overhovedet ikke (bortset fra til allersidst) er nogen voksne med. Ikke at filmen kun kan nydes af teenagere, for jeg var da ganske godt underholdt det meste af tiden. Men hvis man for alvor vil fange et mere modent publikum, så skal der være en mening med galskaben. Det er der muligvis også - men eftersom der kun bliver afsløret ekstremt lidt om hele baggrunden, så sidder man tilbage med en utrolig tom fornemmelse efter filmen. Ok, der kommer sikkert en 2’er, men det er altså ikke godt nok at udskyde hele fundamentet for filmen til en senere film.

Hvis man sammenligner med andre filmatiseringer af ungdoms bogserier som Hunger Games eller Divergent, så er situationen der en helt anden. I disse film bliver man guided ind i universet på en passende måde, hvilket gør indlevelsen langt større. Og dermed også lysten til at se fortsættelserne.

Med The Maze Runner er jeg ikke sikker på, at jeg gider bruge tid på flere film. Som stand-alone underholdning kan jeg strække mig til 3 solide stjerrner.

Wayne

Starter godt, med masser af spørgsmål og suspence. Der er også fin action og relevante problemer som opstår.

Desværre er de sidste minutter i filmen både forvirrende, ulogiske - og peger ikke frem mod at der skal komme den fortsættelse, som åbenbart er planen.

Heidi S. Pedersen

Jeg var inde og se denne film med min pap'søster på 12 år, og må ærligt indrømme at vi begge sad og syntes at den var en del nervepirrende! ;)
Men den er super god og skide spændende!
Kan klart anbefales! :D

Benedicte

Den er helt vildt god!
Jeg så den på premieren i september, og jeg skal ind og se den igen i morgen med min veninde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.