Cookie- og Privatlivspolitik

The Lovely Bones

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.03.2010
| |
2 timer 16 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lovely Bones
|
I 'The Lovely Bones' myrdes pigen Susie Salmon, spillet af Saoirse Ronan ('Atonement'), men hun fortsætter med at følger med i sin families liv på jorden.

Selvom hun ikke længere er fysisk til stede i denne verden, føler hun det tab og savn, som hendes død medfører. 

Ikke mindst ser hun, hvordan hendes morder effektivt sletter alle sine spor og gør klar til at myrde igen, og Susie må nu opveje sit ønske om hævn og kærligheden til sine forældre (Mark Wahlberg og Rachel Weisz).

Med denne filmatisering af Alice Sebolds anmelderroste roman er Peter Jackson ('Ringenes Herre'-trilogien) tilbage.

Bemærk: 'The Lovely Bones' er en del af Biografklub Danmarks program.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1346 votes)
4.1
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At omsætte romanens poetiske elementer er en svær opgave, selv for Peter Jackson, og 'Lovely Bones' er endt i et filmisk limbo. Hverken rigtig god eller helt dårlig." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Alt i alt virker det, som om Peter Jackson er endt som konge i sit eget filmrige – uden en eneste nej-siger i omgangskredsen." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Gå ind og se en anden film i stedet og sats på, at de viser traileren til 'The Lovely Bones', så har du – uden at overdrive – alligevel set det meste." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... ingen betvivler Jacksons evne til at skabe storslåede filmiske scenarier. I dette tilfælde kommer det desværre til udelukkende at virke som unødig exces, der trækker filmen i langdrag og trætter tilskueren." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... Jackson kan skabe scener og vække følelser. Filmens dennesidige kriminal- og familiedrama virker, selv om vi jo ved, hvem morderen er." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Men mere en den ikke.

Nikolaj

Filmen er så rørende og så barsk at man til sidst har fået nok af det. Det er som om Peter Jackson forsøger at få publikum til at sidde med en klump i halsen i over 2 timer. Det er ALT for meget! Hvis man skruede lidt ned for alle de rørende scener, så har Jackson fået lavet et okay lille drama, der dog ikke ligefrem vil gå over i filmhistorien.

Joan

Denne film er min absolutte ynglings!
Historien er så smuk og sørgelig, og den fortælles fantastisk.
Dette er en film der forhåbentlig aldrig bliver glemt helt

Maria

Smuk og dejlig film. Meget rørende. Jeg har endnu ikke kunnet klare at se den gang nummer to, på grund af de ting vi ser i filmen, men den er helt klart et kig værd for dem der endnu ikke har set den. :)

alexander

Jeg kan egentlig godt fortå kritikken af filmen, MEN
jeg havde blot en helt anden positiv oplevelse.
det der for mig for filmen løftet op er faktisk den døde piges "udvikling" i det hinsides, og det æstetiske sprog og de billeder der toner frem er jo fantastiske.
Denne film formår både at vise ren ondskab, men også det gode og det smukke. den behandler døden i alle falsetter også det åndelige hvilket jeg syndes er modigt.

Denne film har uden tvivl efterladt et stort indtryk og jeg vil mene at det er den bedste film Peter Jackson har lavet indtil videre, og jeg har set Lord of the rings trioen og den første del af Hobbitten :)

Anonymuser/0

Never trust a stranger.
Den mindede mig og kunne lige så vel være en af dokumentarene man ser på TLC, om unge der forsvinder og bliver fundet myrdet. At der var spolt tilbage i tiden gjorde den også realistisk (trods efterlivet). En super thriller

Alexandra

The Lovely Bones er en blandet oplevelse med gode skuespilspræstationer, fint familiedrama og nogenlunde velfungerende kriminalthriller. Men der er også utroligt meget new age vrøvl i pastelfarver, der trækker filmen ned på glansbillede og poesibogs niveau. Det er lidt af en ommer Peter Jackson.

Frank

Dårlig film

Camillauser/941357

Jeg synes det var en flot film med ordenligt skuespil - især morderen er godt portrætteret, og historien er for det meste velskrevet.

Hvor jeg bliver skuffet er slutningen.
(spoiler alert!)
Jeg er enig med Alex Grave:"Jeg kunne dog godt have brugt en lidt anden slutning. For det første har jeg svært ved at forestille mig hvordan det lykkes morden, helt alene, at få hentet sit tunge pengeskab op af kælderen og helt ud i bilen, når han samtidig har politiet på nakken. Derudover kunne jeg godt have tænkt mig at politiet nåede frem til lossenpladsen lige inden han når at dumpe pengeskabet, så hun i det mindste kunne få en ordentlig begravelse."

Men det er nærmest det mindste af det.

Hvad var der sket med alle de andre myrdede? Han står jo ikke til regnenskab for en eneste - man får i hvert fald ikke noget at vide i filmen.

Hvad med de andre familier? Ved de godt at det var ham der ødelagde deres liv eller går det rundt uden anelse og mistænker uskyldige?
Ved godt det er en film og jeg har ikke læst bogen, men at dø er altså ikke det sammen som at stå til regnenskab for sine forbrydelser - ikke i min bog i hvert fald.

Det er rigtigt nok at politiet kommer til huset fordi søsteren finder morderens bog, men jeg kunne godt havde brugt at man viste noget med at politiet tog de andre sager op, eller at man finder morderens lig og regner ud at "it was he who dunit".

Flot film med utilfredsstillende slutning - ville hellere have haft en utilfredsstillende start...

Nicolaiuser/319840

den tror hjeg er god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.