Cookie- og Privatlivspolitik

The Lady

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
26.04.2012
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lady
|

Filmen 'The Lady' er et nyt drama af Luc Besson.

I 1988 rejser Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) fra Oxford, hvor hun har boet i mange år, til hjemlandet Burma for at besøge sin syge mor. Landet er i oprør, fordi den siddende General Ne Win er trådt tilbage, og gaderne er fyldt med demonstranter, der kræver demokratiske reformer.

Folkets stemme bliver holdt nede med vold og trusler af militærjuntaen, der nægter at opgive magten. Det totalitære styre slår hårdt ned på kritiske røster, og som symbolet på oppositionen anbringes Suu Kyi i husarrest i mere end 15 år - uden mulighed for at se sin familie. Ægtemanden Michael Aris (David Thewlis) må derfor blive i England i bekymrende uvished om sin kones skæbne.

'The Lady' er instrueret af franske Luc Besson, og den adskiller sig fra hans ofte actionfyldte film som Leon (1994) og Det femte element (1997). Filmen fortæller den sande historie om Aung San Suu Kyi, der risikerer sit liv for at slippe af med militærstyret og demokratisere Burma.

I rollen som Aung San ses den kinesiske skuespillerinde Michelle Yeoh (Tomorrow Never Dies), og hendes mand spilles af David Thewlis, der er kendt som Professor Remus Lupin i Harry Potter-filmene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (89 votes)
4.7
3.7

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Som politisk portræt er 'The Lady' en smule overfladisk. Til gengæld er filmen et smukt portræt af forholdet mellem Suu Kyi og hendes britiske mand, Michael Aris (fremragende spillet af David Thewlis)..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Mange vil nok kalde filmen er glorificerende, men jeg finder den smuk, godt spillet og fortalt samt – ikke mindst – meget rørende." (Michael Lind)

 • Børsen

  "... yderst vellykket, om end Luc Besson har en tendens til at skære tingene ud i pap... Men undertegnede fandt, at Michelle Yeohs betagende og på samme tid perfekt afmålte spil fuldendte billedet af en personlighed af tårnhøj integritet." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... Besson trivialiserer en potentielt virkelig vedkommende historie." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... [forvandler] sig til tåreperser, hvad der gør den overfladisk og endimensional..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... gribende på sin egen håndfaste måde. Men den rigtig gode film får man altså ikke. Måske fordi Aung San Suu Kyls egen historie er så stærk og enestående i sig selv, at man kun kan gøre den tyndere ved at smøre tykt på." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

at ethvert diktatur før eller siden vil ophøre. Man kan ikke holde et folk nede for evigt - især ikke som verden bliver mere og mere oplyst.

Aung San Suu Kyi var nok i virkeligheden mest magtfuld, mens hun sad i isolation og var et symbol for folket. Desværre har det efterfølgende vist sig, at hun ikke har haft den samme gennemslagskraft over for et meget krævende Burmesisk folk. Det bliver spændende om hun kan blive præsident i 2015, hvor hun efter planerne stiller op.

Filmen er et fint drama, som lægger vægt på de afsavn og de personlige tab isolationen betød for Aung San Suu Kyi.

S. Rico

Det må siges at være en temmelig atypisk Luc Besson film. Et rendyrket drama med fokus på relationer og personskildring. Og han gør et ganske hæderligt stykke arbejde.

Jeg må dog erkende, at jeg hverken fandt filmen særlig rørende, spændende eller dramatisk. Men jeg blev hængende, fordi den er overmådig interessant. Selvfølgelig fordi der er tale om en meget spændende historisk personlighed.

Og hun er stadig aktiv derude i den virklige verden. Så hvis man vil vide, hvordan historien ender, må man følge med i udlandsnyhederne fremover. Det tror jeg alle der har set denne film vil gøre.

Jon

Synes det var en okay film. Den var bestemt rørende, og det var fedt at få det fulde indblik i den del af hendes liv. Men må indrømme jeg mistede koncentrationen op til flere gange, og den var alt for lang i det tempo. Længden af filmen og følelsen af at jeg bare ville ud af biografen til sidst, passede meget godt til hvordan hun må ha haft det i husarrest.

Hassel

Syns den er rigtig flot og det er super godt spillet, men jeg mangler nogle fakta og noget mere information om hendes "medhjælper" f.eks. den fyr med skæg og langt hår hun møde på hospitalet og som bliver hos hende filmen igennem - hvem er han? de siger ikke engang hans navn.

Syns også den er lidt farvet, som i at en vil gøre hende til "helgen" af en art, men flere af hendes "medhjælpere" sad i fængsel i 6 år, hvilket må have været et helvede og det ville jeg gerne have set noget mere af, i stedet for at fokusere så meget på hendes savn til hendes mand og børn.

Men alt i alt, helt klart værd at se

Katja

Jeg kender ikke så meget til Aung San Suu Kyi - hvilket også var en grund til jeg absolut måtte afsted og se den (hun er jo rigtig meget i nyhederne for tiden!)

Hvor har hendes familie og hende dog været meget igennem!

Jeg synes det var en meget smuk og gribende film!

Da den var færdig følte jeg at jeg sagtens kunne blive en halv time endnu, da den stoppede et ret spændende sted ;)

Desuden byder filmen på flotte skuespilpræstationer af Michelle Yeoh og David Thewlis!

Mette

Jeg gik ind for at se The Lady, og regnede med at jeg kun ville kunne komme igennem filmen grundet min forkærlighed for Michelle Yeoh, men den tog fuldstændigt fusen på mig.
Hvad jeg i stedet så da filmen startede var noget af det mest rørende, tankevækkende, og smukke jeg længe havde set. Jeg sad hele vejen igennem filmen og knugede min mors hånd, hele tiden skræmt for at se hvad der mon nu ville ske.

Jeg vil dog give anmelderne ret i deres kritik vedrørende den overvældende brug af pathos gennem hele filmen. Den er efter min mening god nok til ikke at behøve alt den storladende stemnings musik, og en smule mindre af dette ville have løftet filmen op på et højere niveau.

Uanset hvad er det en af de få film jeg har set der er blevet hos mig så længe, og har fået mig til at tænke så meget. Jeg blev endda nød til at undersøge hvordan det stod til med hende på google da jeg kom hjem.

Helt klart en film man skal se!

Frkbrokuser/935539

Virkelig fantastisk følelsesmæssig film, som giver et kraftfuldt billede af Suu Kyis kamp for demokrati. Man græder, man griner og den skaber stof til eftertanke. Og hvis man ligesom mig bare ikke har styr på historie, så er den også lærerig:)

jetta

en meget stærk film som sætter fokus på, at det kan lade sig gøre at ændre verden uden vold.
Det er meget gribende at følge udviklingen i filmen for - senere i den virkelige verden - at opleve, at hun nu ENDELIG har fået lov til at rejse ud.

Bente

En rigtig god film

Helle

Havde glædet mig til denne film og blev ikke skuffet.
Alle må forbløffes over denne lille og spinkle kvindes ukuelige stædighed, handlekraft, mod og ikke mindst kærlighed til sit færeland i sin kamp for demokrati. En kamp, hun stadig kæmper.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.