Cookie- og Privatlivspolitik

The Kindness of Strangers

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning. Den indeholder mange skildringer af hjemløse og to gange findes personer liggende ude næsten døde af kulde. Der er også enkelte scener med sorg, aggression og vold: Flere gange ses mennesker grædende, en person kaster en stol ud ad et vindue, og en person overfalder en anden og slår vedkommende til blods. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt og ikke udpenslet, og da filmen generelt er roligt fortalt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
18.06.2020
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Kindness of the Strangers
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dramaet 'The Kindness of Strangers' foregår i New York og følger fire mennesker igennem den værste krise i hvert deres liv.

Clara og hendes to sønner ankommer til Manhatten uden penge på lommen, men med en plan: At skjule sig midt i verdens travleste by, så børnenes far ikke kan finde dem. 

Her møder hun den netop løsladte Marc, der har fået en ny chance i tilværelsen som manager på en russisk restaurant fuld af kulørte eksistenser. 

Restauranten bliver ikke bare deres mødested, men også et frirum for de ensomme eksistenser, sygeplejersken Alice og den hjemløse Jeff. Snart er de hver især på vej oven på igen - ikke mindst pga. en hjælpende hånd fra en fremmed.  

'The Kindness of Strangers' er instrueret af den danske filmskaber Lone Scherfig, der tidligere har lavet kæmpehittet Italiensk for begyndere og den Oscar-nominerede An Education.

Scherfig har for første gang lavet film i og om USA, men 'The Kindness of Strangers' er stadig en dansk produktion. 

På rollelisten ses både danske og udenlandske skuespillere, bl.a. Bill Nighy som også medvirkede i Scherfigs seneste film Their Finest Hour.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
4.7
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Lone Scherfig er en af Danmarks dygtigste instruktører; hun er stærk i historiefortællingen, men virker her for forelsket i Manhattan til at fortylle for alvor." (Stephanie Caruana)

 • Børsen

  "'The Kindness of Strangers' har gode intentioner og gode skuespillere, men man bliver aldrig rigtig fanget af historien." (Michael Solgaard)

 • Jyllands-Posten

  "... et fedtet melodrama, der ikke rammer nogen klangbund i ægte følelser." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er som at se en censureret familieudgave af en Dickens-fortælling. En disneyficering af virkeligheden, der retoucherer ulighed i USA for at bruge den som teaterkulisse til en soap om næstekærlighed." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Der er så mange gennemførte detaljer og finesser i persontegningen. Vi kan alle lære lidt af denne fabel. Måske fortjener tiden en hårdere film, men den har godt af at se 'The Kindness of Strangers'." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

Har ikke set den endnu, men glæder mig til den efter kommentarerne at dømme!

Eva

Jeg er virkelig glad for at jeg valgte at se den i biografen. Den vil helt sikkert være en film jeg gerne vil se igen. Der er meget symbolik i filmen, og det er en film med flere lag. Skøn film. Den kan varmt anbefales

Marianne

Hvis man kunne lide ensemblefilm som Love Actually og Short Cuts, så vil man sikkert også fatte sympati for denne film skrevet og instrueret af danske Lone Scherfig.

Filmen kunne dog have haft gavn af, at persongalleriet bliver beskrevet lidt et spadesti dybere end hvad tilfældet er, for der er ikke de store nuancer over hverken de gode, de onde eller dem midtimellem.

På den anden side er der heller ikke meget, der skurrer i øjne eller ører - fortællingen glider let og der er da også et par underholdende momenter undervejs.

Debuser/183307

Fantastik rørende film , kunne se filmen igen , da den handler om ting som kan ske i virkeligheden med en kvinde som bliver slåes af sin mand ,
Hun flygter og møder nye personer som hjælper hende & hun møder sit livs kærlighed , filmen handler om hvor forskellige man lever til vold , til fattigdom til at være kommet ud af fængsel få succes og miste alt hvad man ejer & få venskab . Filmen kan helt klart anbefales

camillauser/900533

Jeg var efterladt med blandede følelser efter jeg havde set filmen.

På den ene side synes jeg der medvirker sympatiske karakterer, spændende plot ift karaktererne medvirken i hinandens liv. Men på den anden side virker det ikke altid helt gennemført og føles nogle gange som om formålet bare er at karakterernes liv skal krydses på en eller anden måde, så derfor laver man situationer til dét formål alene.

Sara

The kindness of strangers var en rigtig feel good film. Filmen kørte dig igennem hele følelsesregistret og kan klart anbefales. Til tider virkede lydsporer lidt off, men dete var kun sjældent og filmen var stadigvæk fantastisk. Kan klart anbefales

Yasmin

The kindness of strangers er en film du ikke kan se uden at smile. Den giver et indblik i at livet aldrig er nemt hele tiden, men med næstekærlighed kan vi hjælpe hinanden.

Jeg var virkelig positivt overrasket over denne film og det er er længe siden jeg har set noget der virkelig har fået mig til at smile. Filmen varmede om hjertet og havde et skønt budskab. Det er klart en film jeg vil anbefale og allerede har gjort til familien. Der er ingen tvivl om at jeg skal se den igen på et tidspunkt.

Jeg kan godt se at karaktererne måske kunne mangle noget mere opbygning, men for hvad filmens budskab er så synes jeg personligt at det var helt fint.
Det eneste reelle minus jeg har er at lyden irriteret mig. Det var ekstremt tydeligt at stemmerne var lagt over efter hvilket var forstyrrende.

7/10*

Gudrunuser/1470865

En meget rørende film om næstekærlighed, som jo virkelig er vigtigt i denne mærkelige Corona tid...

Og fantastisk at se danske skuespillere i så international en film. :)

Karin user/426804

Jeg var godt underholdt gennem hele filmen. Den er sød og alvorlig, fyldt med forskellige skæbner. Jeg gik derfra med et smil på læben og en glæde over, at der findes folk, der hjælper hinanden i svære tider - også på film.

Philip

Jeg synes, at The Kindness of Strangers er en rigtig fin film med rørende øjeblikke. Skildringen af de forskellige personers liv fanges rigtig godt, og man føler med dem, mens de går gennem hver deres krise i livet. Jeg er specielt fan af Alice og Clara og ser disse to som hovedpersonerne mere end de andre.
Jeg kan godt anbefale filmen, husk kleenex hvis du er let til tårer ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.