Cookie- og Privatlivspolitik

The Informant!

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
30.10.2009
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Informant!
|
I 'The Informant!' spiller Matt Damon Mark Whitacre, den tidligere vicepræsident for et større firma, der bliver regeringens hovedvidne i en sag om aftalte priser.

Whitacre er 100 % sikker på, at ikke alene vil han blive hyldet som en helt af den almene borger, men han vil naturligvis også blive forfremmet indenfor virksomheden. Nogen skal jo overtage direktørposten.

FBI skal dog lige have indsamlet beviserne først, og Whitacre udnævner straks sig selv til agent 0014 (dobbelt så god som James Bond) og kaster sig over opgaven med stor energi, så stor at FBI på et tidspunkt begynder at fortryde, at de satte ham på opgaven.

'The Informant!' er instrueret af Steven Soderbergh ('Traffic', 'Ocean's...'-filmene).
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (158 votes)
3.5
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en højt begavet og konstant overraskende satire over den amerikanske nations tilstand, båret af Soderberghs vanligt stilfulde og nonchalante retro-filmsprog, samt ikke mindst Matt Damon, der fortolker den lige dele udspekulerede, grådige og - måske - plimskøre Whitacre med en imponerende flerstrenget finesse." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... uhyre underholdende, men heller ikke mere end det. Whitacres motiver forbliver en gåde, men filmens 'utroligt men sandt' faktor er så tilpas høj, at den afgjort er værd at se." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "Selvom det i virkeligheden er en dybt tragisk historie, og der er langt mellem egentlige latterbrøl, så ligger latteren hele tiden på lur, navnlig takket være Damons glimrende indsats..." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Matt Damon udfylder rollen som Whitacre til perfektion, og det er på grund af hans præstation, at filmen bliver intens og underfundigt seværdig. Damon portrætterer den skøre kugle af en mand med så skizofrent et talent, at man kommer til at holde af figuren i hans krop. Og det gør den ellers langsommelige og udviklingstræge film til et syn værd." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "... en lidt ligegyldig, men hyggelig og lejlighedsvis morsom farce om, hvor farligt det kan være at angle efter popularitet." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Bag underfundigheden har Soderbergh intet på hjerte. Emnet tages aldrig alvorligt... 'The Informant' imponerer som bugtalerkunst, men skiffer som systemkritisk film." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Handlingen bæres frem af de muntre betragtninger om fremtiden, som ville have været vanvittige dengang - men som eksisterer idag, og alt muligt andet.

Ved et tilfælde spinder han sig selv ind i et net af løgne, som nærmest er umuligt at komme ud af. Som historien udvikler sig er der ingen grænser for for det kreative vanvid hovedpersonen har skabt.

Soderbergh er lige så produktiv som Woody Allen, og som ham er det meget ujævnt hvilken kvalitet man får når man ser en af hans film. Nogle gange er det genialt, og andre gange er det en gang bras.

Denne historie hører til i den bedre ende af registeret.

Frank

Dårlig film

Lars Michael

Jeg var positiv over filmen slet ikke en dårlig film faktisk en sjov film, fint at se matt damon i sådan en rolle.

Jeff

Matt Damon does a good job and I laughed a bit, but not as much as I would have liked.

Line

Denne film er noget uden for dimensioner, de kalder det en thriller og komedie, men helt ærlig den høre til i et andet univers tror jeg.

Mortenuser/229277

Jeg håbet at der nu kom en rigtig sjov film, jeg ventet og ventet.
det sjoveste var at Damon har fået overskæg og briller .Hvis du skal se den så Lej den på dvd

Anonymuser/0

Den ser rigtigt god ud og den skal bare ses.

camillauser/129183

jeg synes det er synd at Matt kommer til at se så gammel ud. Han er da mega cute bare ikke i denne film

Daniel

Filmen griber mig ikke så meget, men jeg synes at Matt Damon er en alt for sej skuespiller.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.